Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>POLEMÄ°K
20 Nisan 2013 Cumartesi - 17:46

Şükür doğruları yazan biri çıktı!

Gürkan Hacır kaleme aldığı son yazısında adeta kral çıplak diyor ve "Sayın Demirtaş, 43 milyon seçmenin oy kullandığı seçimde 3 milyon oy aldınız. En büyük Kürt şehri dediğiniz İstanbul'dan 3 milletvekili çıkardınız! Önünüzde 3 seçenek var: Tam bağımsızlık, özerklik veya Türkiye Cumhuriyetivatan..."

Şükür doğruları yazan biri çıktı!

Kürt meselesi giderek Yahudi meselesine benzemeye başladı. Her türlü ayrımcılığı, gizli hesapları yapan, komplo, tezgah çeviren Siyonistlerdir. Buna itiraz ettiğiniz zaman hemen anti-semit olarak suçlanırsınız. Şimdi Kürt meselesine ilişkin en ufak sorunuzda bile ayrımcılıkla suçlanabiliyorsunuz. Başlıktaki soru yüzünden bile ayrımcılıkla suçlanabilirim.
Hayır...O kadar değil...

ARTIK bazı konuların üzerine cesaretle gidebilmeliyiz.

BAKINIZ...BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Cnntürk'te 'Bir 90 yıl da hakim unsur olarak Kürt milleti diyelim, kabul eder misiniz' dedi.

ELBETTE kabul etmem. Neden edeyim.

Demirtaş'a sormak istiyorum.

"İYİ de siz kaç kişisiniz?"

KENDİNİ cumhuriyetin yurttaşı olarak gören ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne inanmış Kürt kardeşlerim bizden... Ama siz, ayrılıkçı Kürtler kaç kişisiniz?

BUNUN cevabını alabilmek için önce Kürt yurttaşlarımızın sayısını mı bilmemiz gerekiyor?

FUTBOL taraftarlarının 20 milyonuz masalının Kürt versiyonunu bir kenara bırakın ve gerçekler üzerinden konuşalım. Öyle bir algı oluşturuluyor ki sanki % 50-50 eşitiz ve bir halk bu yüzden yok sayılmış.

BİR kişinin bile kültürel ve kimlik hakları için mücadele edilmelidir. Onun hakları asla gözardı edilemez. Ama hadi kabul edelim sayılarda her zaman önemlidir.

GÜNCEL SONUÇ YOK

EN son nüfus sayımında henüz bu kadar 'açılım'lanmamıştık. O yüzden etnik aidiyetlerimiz sorulmadı. İstatistiklere yansımış güncel bir sonuç alamayız.

BU coğrafyada farklı köklerden de gelse kendini Türk olarak tanımlayan/hisseden insan sayısı ile kendinizi hiç ölçtünüz mü?

SAHİ Kürtlerin gerçek nüfusu
nedir?

BU sorunun cevabını yazının sonuna saklayayım...Şimdi Kürtlerin örgütlenme tarihine bir uzanalım... Belki onların gelişim süreçleri bize bir fikir verir.

***

GELELİM tarihimiz boyunca Kürt örgütlerine...
KÜRT milliyetçi örgütlenmelerinin kökeni 1900'lü yılların başına kadar uzanır. Temel olarak 5 gruba ayırabiliriz.

BİRİNCİ grup tam bağımsız bir Kürdistan hedefiyle hareket edenler. Buna örnek olarak Cemiyet-i İstiklali Kürdistan'ı verebiliriz.

İKİNCİ Grup Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde bir özerk yapıyı savunanlar. Örnek Kürdistan Teali Cemiyeti.

ÜÇÜNCÜ Grup ise İran kontrolünde bir Kürt otonom yapısını savunanlar. Bunun başını da Şerif Paşa gibi bazı Kürt siyasetçiler çekiyordu.

DÖRDÜNCÜ grup: İngilizlerin himayesinde kendi bayrağına sahip olan bir yapıyı hedefliyorlardı. Irak Kürdistan Hareketi'ni bu gruba örnek verebilirim.
BEŞİNCİ Grup ise Osmanlı devleti içinde var olmayı amaçlayan bir gruptu.

BÜTÜN bu gruplar önce siyasal bir hak talebinde bulunmadılar.

1900'de kurulan ve ilk Kürt örgütü kabul edilen Kürdistan Azm-i Kavi Cemiyeti sadece kültürel haklar için çalışma yürütüyordu. Ardından gelen Kürdistan Teavun ve Teali Cemiyeti, Kürdistan Neşri Maarif Cemiyeti, Kürdistan Teşrik-i Mesai Cemiyeti vb.leri de hep kültürel taleplerle faaliyet gösterdiler. Ama ardından 1908 Meşrutiyet devrimi gelince talepleri değişmeye başladı. Ayrılık iddiasını taşıyan örgütler belirmeye başladı.

TALEPLER ARTTI

AYNI durum cumhuriyet döneminde de yaşandı. Önce kültürel hakları için beliren yapılanmalar 1960 İhtilalinden sonra giderek cesaret buldu. 1960 öncesi kendilerine sadece doğulu diyen ayrılıkçı Kürtler giderek daha ileri talepler geliştirdiler.

Yani formül şu idi. Önce kültürel talepler geldi sonra bitmek tükenmek bilmez siyasal istekler. Sonu nerede bitecek öngöremediğiniz
talepler...

DEVLET HERKESE EŞİT

TALEP Demirtaş'a dönüyorum...

Cnntürk'te "Türk unsuru silinmeye kalkarsa elime silah alırım dağa çıkarım" diyen Hasan Celal Güzel'e "Eğer yakınları ve arkadaşları Diyarbakır cezaevine düşüp o işkenceleri görse idi eline silah almasında bir sakınca yok" diye cevap verdi.
E iyi de bu devlet Kürtçüleri hapse tıkıp eziyet etti de Türkçüleri, solcuları tıkmadı mı? Türkçülüğün başbuğu Alpaslan Türkeş Mamak'ta kaç yıl yattı dersiniz? Ya Muhsin Yazıcıoğlu? Sadece 12 Eylül döneminde 2.5 yıl hücrede yatmadı mı? Ağır işkenceler görmedi mi?

Devlet aygıtı veya yöneticiler zaman zaman acımasız oldular önüne kim gelirse hoyrat davrandılar. Bunun Kürtlükle Türklükle alakası yoktur. Geçiniz.

***

Sayın Demirtaş;

ŞIMARIK bir çocuk gibi istediğinizi alamayınca ortalığı kırıp dökmekle tehdit etmeyin. Ve şu hesabı yapın. 43 milyon seçmenin oy kullandığı seçimde aldığınız oy sadece 3 milyon. En büyük Kürt şehri dediğiniz İstanbul'da çıkarttığınız milletvekili sayısı sadece 3!

Karar verin...

TAM bağımsız Kürdistan hedefi koyan 'Cemiyeti İstiklali Kürdistan' mı olacaksınız yoksa Türkiye'nin sınırları içinde bir özerkliği savunan Kürdistan Teali Cemiyeti mi?

YA da kültürel haklarının bilincinde hepimiz gibi eşit ve özgür bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mı olacaksınız? Söyleyin hangisi?

Gelelim sayılara...

ÖNCE ayrılıkçı örgütlerden başlayalım.

KÜRT Teali Cemiyetinin üye sayısı 340'tı...Evet sadece 340 kişi özerk bir yapıyı savunan Teali Cemiyeti'nin arkasından gidiyordu.Cemiyet-i İstiklali Kürdistan'ın üye sayısı biraz daha fazlaydı. 805!

YANİ ikisini toplasanız bile 2000 kişi etmiyor. PEKİ toplam Kürt nüfusu ne kadar?

CUMHURİYET dönemini baz
alalım.

1927'den 1965'e kadar olan bütün nüfus sayımlarında ana dil sorusu vardı. Yurttaşları ana dillerinin ne olduğu soruluyordu. 1965'ten sonra bu soru kaldırıldı.

1965 verilerine bakalım.

TÜRKİYE'nin nüfusu 31.391.421 kişidir. Anadilim Kürtçedir diyenlerin sayısı 1.753.000, Kürtçenin bir başka lehçesi sayılan Kırmançi'yi anadili olarak söyleyen 13.000 Zazaca ise 112.700 kişidir.
ZAZALARI bu hesaba katmak yanlıştır ama biz yine de katalım.

1965 nüfus sayımına göre 1.878.000 kişi kürtçe ve onun lehçesini ana dili olarak belirtmiştir. Nüfusumuza oranı sadece % 6'dır.

TABİ burada altını ısrarla çiziyorum. Bu sayı bütün kürt yurttaşlarımızın sayısıdır.

ŞİMDİ bu % 6'yı alın ve her yıl en fazla nüfus (BM raporlarına göre) artış oranı olan yıllık % 2.5'la çarparak günümüze kadar gelin.

ORANLARI ve sayıları abartarak yazıyorum.

KÜRT nüfusun Türkiye nüfusuna oranı %10 dur...
EVET Kürt kökenli yurttaşlarımızın sayısı 7.500.000'dir.

VEEE. Bu sayının yarısından çoğu Cumhuriyetimize sonuna kadar bağlı ve asla bölünme talebi olmayan can kardeşlerimiz Kürt yurttaşlarımızdır.
İŞTE kopardığı fırtınanın yanında küçücük cürmünü her seçimde gördüğümüz PKK/BDP nin ise aldığı oy ortada. 2.800.000. Hadi buna oy kullanamayan çoluk çocuk yaşlı vs. de ekleyin. Olsun size 4 milyon.

Ama arkasına ABD ve İsrail'i almış PKK/BDP 75 milyonu nasıl sıraya çekiyor farkında mısınız?
(BU konuda bir de CIA kaynaklarına bakalım mı ne dersiniz? Ortadoğu'daki her taşın altından çıkan ve Türkiye'yi bölmeye kararlı CIA Kürt nüfusunu arttırmakta da kararlıdır.

2008'deki CIA The World Factbook da Nüfusun % 20'sini Kürt ilan eden CIA World AlmanacandBook of Facts 2012 de % 18'e indirmiş.

YANİ nüfusun % 75'i Türk % 18'i ise Kürt olarak gösteriliyor. Kalan % 7 ise diğer etnik gruplar olarak gösteriliyor.

YANİ nüfusumuzu 75 milyon olarak kabul edersek CIA'nın esnete esnete çıkardığı nüfus bile 13.5 milyonu geçmiyor.

AMA yine de bu sayı inandırıcı değildir.
Bu demografik meseleyi zehirli birkaç küçük soruyla bitirelim.

EĞİTİMLİ ve kentli nüfus için yıllarca sürdürülen aile planlaması ve az çocuk kampanyası neyi amaçlıyordu?

Mossad'ın Türkiye'deki nüfus dengelerine ilişkin bir öngörüsü ve raporu var mıydı?

(Eğer sayı önemli değilse bölgede yaşayan Süryanilerin de devlet talebi var. Üstelik Kürtlerin hakimiyet kurmaya çalıştığı topraklarda, o zaman ne diyeceğiz?) 

 
Vekilin maaş isyanı
 
Türkistan sahipsiz
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
y.ş 21 Nisan 2013 Pazar 14:52

"önemli olan sayı değil, niteliktir" diyenlerin fantastik olduklarını, tarihi ve dünya coğrafyasını zerre bilmediklerini düşünüyorum. demokraside sayının en önemli şey olduğunu bilmiyorsa kişi, siyasi konularda hiç konuşmasın. tarihte fırtına gibi esip, çok büyük coğrafyaları etkileyip, nüfus çoğunluğunu oluşturamadıkları için yok olup gitmiş yüzlerce kavim var dünyada. yazarın dediğine sonuna kadar katılıyorum. son zamanlarda okuduğum en cesurca, en faydalı yazı. helal olsun. böyle düşünenlerin de var olduğunu görünce içimde biraz da olsa umut yeşeriyor

Yorumu oyla      1      0  
gurbet kuşu, Erzurum sevdalısı 21 Nisan 2013 Pazar 12:59

selamlar,elinize yüreğinize sağlık, mertce yazılardan dolayı kutlarım sizi,umuyorum baştakiler samimidir ve Türkiyenin geleceğini düşünüyorlardır, ben endişeliyim Türk olduğum için geleceğimden endişeliyim bence olaylar çok büyük ve derin kimse farkında değil neler döndüğünden kimsenin haberi yok millet uyutuluyor , Yahudi herşey yapar İsrail ve siyonizme dikkat edin Erzurumu kaptırmayalım, Bu PKK ve işbirlikçileri Türkiyeyi bölmek için herşeyi yaptılar, her türlü işbirliğine girdiler her türlü ülkeyle her anlaşmayı yaptılar milletimizi perişan ettiler,kan döktüler ve şimdi ne oldu da anlaşma yapıldı merak ediyorum inşallah Türkiye bölme planı başlamamıştır ,Allaha emanet olun gurbetten selamlar

Yorumu oyla      1      0  
Selami 20 Nisan 2013 Cumartesi 19:21

Sn. yazar bugünki iklimle uyuşmayan bir konuyu ele almış. Kimsenin sorgulamadığı bir konu, sonuna kadar haklı egemenlik kurmak istedikleri bölge bir çok etnisiteyi içinde barındırıyor, büyük bir nüfüsa sahip arapları ne yapacağız. 3-5 ayranı kabarmış aşiret başına buyruk davranmak istiyor diye buna izin mi vereceğiz.

Yorumu oyla      4      0  
ERTAN 20 Nisan 2013 Cumartesi 19:20

son genel seçimde bağısmızların oyu 2 milyon 800 bin civarındadır ama bunların hepsi bdp'lilere verilen oy değildir.diğer bağımsızların oylarını düştüğümüzde bdp'nin oyu 2.3 milyon civarındadır. kaldıki bu oyların içinde özellikle doğu ve g.doğu kırsalında terör tehditi yüzünden bdp'ye oy vermek durumunda kalanlar var. ve tabi yine bölgede bdp'ye ve hatta akp'ye de kerhen oy verenler var.yani aslında bdp'ye yakın olmasa da ve pkk'dan hiç hazzetmesede bölgede 2 partili bir düzenin hakim hale gelmesi nedeniyle akp'den nefret ettiği için kerhen bdp'ye yönelenler var. hakeza gerek merkez sağın çökmüş olması gerekse pkk varlığı nedeniyle bdp'ye karşı olan ve kerhen akp'ye yönelenler de var. bu iki kesimin akp ve bdp dışındaki diğer partilere yönelmemelerinin nedeni oylarının boşa gideceğini düşünmeleridir haliyle de ehven-i şer yani kötünün iyisini tercih etmektedirler. dolayısı ile hem terör tehditi nedeniyle bdp'ye oy vermek durumunda kalanları hem de kerhen bdp'ye yönelenleri hesaba katarsak bu 2 milyon civarındaki oyun aslında yarısına yakınının gerçekte bdp oyları olmadığını görürüz. o sebeple 1- 1.5 milyon arası kürt hür iradeleriyle bdp saflarındadır. haliyle de ülkede 8 milyona yakın kürt varsa bunların taş çatlasın 1/4'ünün pkk çizgisine yakın olduğunu söylemek mümkündür.

Yorumu oyla      4      0  
Tebrik 20 Nisan 2013 Cumartesi 19:19

gönlümde yıllardır bir hicran yarası gibi sızlayan bu konuya cesaretle eğildiğiniz için çok teşekkürler. yazınızın son bölümünde değindiğiniz o inanılmaz bir dangalaklıkla desteklediğimiz nüfus planlaması yok mu? başlı başına bir Türk soykırımı gibi bir şey! en önemlisi de "turgut özal'ın 15-20 milyon kürt var" sözü. o yıllarda doğuda 11 vilayetin toplam nüfusuna büyük şehirlerde yaşayan kürtleri de abartılı biçimde eklediğimde bile o toplama ulaşmıyordu sayı. yazılacak çok şey var dediğiniz gibi cesaret ve olanak bir de özgür olmak gerek.

Yorumu oyla      4      0  
Kitabın Ortasından 20 Nisan 2013 Cumartesi 18:52

Sayın ...., uzun yorumunda kimi saptamalar yapmış. Bunları sıralayacak olursam: 1. Ortadoğu coğrafyasında 100 yıldır bir kısım kürtler batılı emperyalistlerin oyununa geliyorlar ve hiç ders çıkarmıyorlar; bu işten bir kısım aşiret liderlerinin ve toprak ağalarının da çıkarı var. 2. "Kürt ulusu" diye bir ulus yok. Kürtler bir ulus olabilseydi, gerçekten bir ulusal kurtuluş mücadelesi veriyor olsalardı, batılıların ipiyle kuyuya inmezlerdi. Sözkonusu olan "Kürt ulusalcılığı" ya da "etnik milliyetçilik" değil, "Kürt şovenizmi"dir. 3. "Kürt halkı" diye topyekün bir grup/halk yoktur. Türkiye'de iç savaş varmış gibi bir hava estirilmeye çalışılsa da, kan, terörden dolayı akmaktadır. 4. Yürütülmeye çalışılan "barış planı" ile hedeflenen, teröristlerle ve sayıları bir avuç olan ayrılıkçılarla barış masasına oturulmasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin tasfiye edilmesi, ülkenin bölünmesidir. 5. PKK, BDP vd. "Kürt halkı"nı temsil etmiyorlar. Temsil yetkileri ve meşruiyetleri yoktur. Türkiye'yi bölme görevini batılı emperyalistlerden almışlardır. 6. "Kürtçe" halkın yüzde 90'ına, yüzde 95'ine yabancı bir dildir. (Ben, Sayın Naci Boduk'tan ayrı olarak, daha önceki bir yorumumda, "Kürtçe" diye adlandırılan dilin bir politik tanımlamadan ibaret olduğunu, böyle adlandırılabilecek tek bir dil olmadığını, ayrı dillerin de "Kürtçe"nin lehçeleri olmadığını tanıtlamaya çalışmıştım.) 7. Kürt nüfusu ya da Kürtlerin sayısı, belirli bir coğrafyada "hakim unsur" olmak bakımından önemlidir. CIA kaynakları vb. Kürtlerin sayısı üzerinde oynamaktadır. (Yalnız Türkiye'de değil, komşu ülkelerdeki Kürtlerin sayısı da "hakim unsur" olmak bakımından önemlidir. Örneğin Kerkük'te bu yolda faaliyetler yürütülmüştür. - Benim eklemem.) 8. Gelecekte, İkiz Sözleşmeler doğrultusunda yapılacak olası ayrılıkçı bir referandumda, "Kürdistan" diye adlandırılan bölgedeki Kürtler'in sayısı belirleyici olacaktır. 9. Bugün ve geçmişte kimi kesimlerin "ulusal kurtuluş mücadelesi" diye halka kakalamaya çalıştığı isyanlar birer "Kürt İsyanı" değil, Kürt kökenli bir kısım Türkye Cumhuriyeti vatandaşının emperyalistlerce kışkırtılmasıyla çıkarılan isyanlardır. 10. Türkiye'de solcu kesim bir "ulusların kaderlerini tayin hakkı" olgusu (ve bunun "Kürt ulusu" diye nesnesini - Benim eklemem.) icad etmiştir. (Bu doğrultuda, ezen ulusun yani Türk ulusunun özgürleşmesi, ezilen ulusun, yani "Kürt ulusu"nun özgürleşmesine bağlanmaya çalışılmıştır. - Benim eklemem.) Bu maddelere şunları da ben ekleyeyim: 11. "Kürt sorunu" diye adlandırılan sorun, Türkiye'nin iç sorunu değildir. Böyleymiş gibi sunulmaktadır. Bu bakımdan, İrlanda, İspanya gibi örnekler sakattır. Emperyalistlerce yaratılan "Kürt sorunu", yalnız Türkiye'yi değil, Irak, İran ve Suriye'yi de ilgilendirmektedir. "Kürt sorunu", Türkiye'yi de kuşatan bir sorundur. 12. "Kürt sorunu", "doğu sorunu" vb. biçimlerde dile getirilen soruna sahip çıkmak, düpedüz gericiliktir. Halk düşmanlığıdır. Türkiye halkına düşmanlık.

Yorumu oyla      4      0  
Kral Yorum 20 Nisan 2013 Cumartesi 18:50

ne yazık ki ortadoğu coğrafyasında 100 yıldır bir kısım kürtler batılı emperyalistlerin oyununa geliyorlar ve de hiç ders çıkarmıyorlar. hep aynı zokayı yutuyorlar. bu işten bir kısım aşiret liderlerinin ve toprak ağalarının da çıkarı var, tabii. bizim bir kısım solcularımız da (ÖDP, TKP, EMEP filan) yaşananların emeryalizmin bir oyunu olduğunu göremiyorlar, bir avuç ayrılıkçı ve terörist kesime destek veriyorlar. mesela tkp programını açıp okuyun (gerek usamlamaları, gerek dili bakımından lise kompozisyon ödevi seviyesinde bir metin): işverenleri kürt işveren, türk işveren diye ayırmayacakmışız. eyvallah! ama işçileri türk işçisi, kürt işçisi diye ayırıyorlar. yahu adamlar aynı inşaatta, aynı tarlada, aynı fabrikada bir arada çalışıyorlar. sen işçileri etnik kökenine göre ayırırısan, "dünyanın bütün işçileri birleşin" sloganının ne anlamı kalır? etnik kökeni bu kadar ön plana çıkarmak solculuk mu, yani? "türk işçisi" dediklerinin içinde de, etnik kökeni şu veya bu bir sürü adam var. ilkel bir anlayış bu. bu lafta solcuların "türk" deyince kanları donuyor. sakın ha, cız! mesela tkp programında "kürt" sözü "türk" sözünden çok geçiyor. bari "türkiye işçileri" filan deyin, birleştirici olun. onu da demiyorlar. tutturmuşlar bir kürtçülük, gidiyorlar. neymiş efendim, halkların kardeşliğiymiş, ulusların kaderlerini tayin hakkıymış, falan filan. ne yazık ki, meselenin özünü kavrayamamışlar, biçimiyle ilgileniyorlar..... bir kere, "kürt ulusu" diye bir ulus yok. kürtler bir ulus olabilseydi, gerçekten bir ulusal kurtuluş mücadelesi veriyor olsalardı, batılıların ipiyle kuyuya inmezlerdi. var mı böyle bir ulusal mücadele? sonra, aşiretlerden ulus mu olurmuş? emperyalizm ile ulusal mücadelenin kucaklaştığı nerede görülmüş? bir de "etnik milliyetçilik" diyorlar, o da yanlış. adını doğru koymak lazım: kürt şovenizmi. şoven hep karşısındakini de şoven bilir, öyle görür. onun için, biz ne desek, hemen atılıyorlar: ırkçılık yapma, milliyetçilik yapma, şovenlik yapma! temcit pilavı gibi "kürt= kart-kurt = türk" edebiyatı yapıp duruyorlar. iyi valla. sanki "kürt halkı" diye topyekün bir grup/halk varmış, sanki ülkede iç savaş varmış gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor. kan durmalıymış. kardeş kanı durmalıymış. kan, terörden dolayı akmıyor mu? nerede iç savaş, allah aşkına? neyin barışı olacakmış bu "barış planı" ile hedeflenen? teröristlerle ve gürkan hacır beyin yazdığı gibi her zaman sayıları bir avuç olan ayrılıkçılarla mı barış masasına oturulacak? sayı önemli miymiş? demokratik haklar bakımından önemli değil, ama ayrılıkçı talepler bakımından önemli, tabii. bir alay kürt kökenli kişi tanıyorum, hiç bu güruhun talepleri gibi talepleri filan yok. neymiş, "kürt halkını" temsil ediyorlarmış. size kim temsil yetkisi verdi ki? yetkiyi nereden aldınız? meşruiyetinizi kim tanıdı ki? suriye yönetimini kim gayrimeşru ilan edip, kim "özgür suriye ordusu"nu meşru kabul etmişse onlar!... görevlisiniz, onu anladık. kimin görevlendirdiğini de anladık. ama kürt kökenli vatandaşlar adına konuşma, hak talep etme yetkiniz falan yok.... bdp eşbaşkanı selahattin demirtaş cnntürk'te "bir 90 yıl da hakim unsur olarak kürt milleti diyelim, kabul eder misiniz" demiş. niye edeyim? bir takım soyut kavramlarla, laf cambazlıklarıyla olacak işler değil bunlar. "hakim unsur"muş falan filan. laf olsun! mesela, kürtçeyi resmi dil mi yapacağız? halkın yüzde 90'ı, yüzde 95'i oturup kürtçe mi öğrenecek, siz "türkler" gibi hakim unsur olasınız diye? polemik, bütün bunlar. yani, sayılar 'önemli değil' değil. önemli. önemli olmasaydı, cia raporları kürtlerin sayısı üzerinde oynamazdı. gelecekte ikiz sözleşmeler doğrultusunda yapılacak olası ayrılıkçı bir referandumda da sayı aranmazdı. işlerine gelmeyince, "kelle sayısı önemli mi?" diye soruyorlar. aman, ne de demokratlar!... başta, "ortadoğu coğrafyasında 100 yıldır bir kısım kürtler batılı emperyalistlerin oyununa geliyorlar" dedim. evet, böyle. bugün kimi kesimlerin "ulusal kurtuluş mücadelesi" diye halka kakalamaya çalıştığı isyanlar "kürt isyanı" bile değildi. bunu görmek lazım. bunlar, kürt kökenli bir kısım vatandaşımızın emperyalistlerce kışkırtılmasıyla çıkarılan isyanlardı. çerkez ethem'in isyanı da "çerkez isyanı" değildi. bunu da görmek lazım.... bizde solculuk batıya ve batılı kavramlara öyle yamanmıştır ki, sosyal tarihimizi, ekonomi tarihimizi bile batılı modellere göre yorumlarız. bunun için bir "ulusların kaderlerini tayin hakkı" sözde "olgu"su da icat etmişizdir. irlanda'nın durumuna falan öykünüp "irlanda halkı" benzeri bir "kürt halkı" yaratmışızdır kafamızda. "kürt halkı" diye birşey yok, bir kesiminin kökeni kürt olan bizim halkımız var! kürt, türk, çerkes, abaza, boşnak... hepsi biziz. bizde sol, taklitçilikten kurtulamadı gitti.... türkiye halkına bu zokayı kimse yutturamaz. bu halkın içinde kürt kökenli kardeşlerimiz de var. bu da unutulmaya. neymiş efendim, ulusalcılar statükoyu sürdürme peşindeymiş. hangi statüko, allah aşkına? türkiye cumhuriyeti yalnız tasfiye edilmiyor, ülke bölünüyor. yurtsever olamak statükoculuk mu imiş? sevsinler, sizin kavramlarınızı, psikolojik savaş unsurlarınızı. kavramları işinize geldiği gibi tanımlayın, sonra da kalkıp siz şöylesiniz falan filan deyin. bu zokayı ben yutmam. türkiye halkı da yutmaz!

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yetkililer umursamıyor ama!
Kadir Sabuncuoğlu bu haftaki yazısını konaklıya ayırmış... İnce mesajlar ...
Doğru bizim Dede'yi yazmış!
Usta kalem Necati Doğru "Bir akil adam portresi!" başlığıyla SÖZCÜ Gazetesindeki ...
Erzurumlular diyor ki: Başka işin yok mu?
Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde TC ibaresinin kaldırılmasına ülke ...
 
Erzurum'da yediği kaba pisleyenler!
Tarih yüzlerce örneğine şahittir ki, kim Türk milletine ihanet etmiş erken ...
Erzurum'da AK Parti'ye kızgınlık zirvede
MHP Milletvekili Oktay Öztürk'ün Erzurum İlçelerinde yaptığı gezi AK Parti'nin ...
Palandöken topun ağzında...
Erzurum’da yayınlanan ANADOLU Haber Gazetesi Palandöken Belediyesi ile ...
 
Karısını daha rahat dövmek içın "Dayak makinesi" yaptı
Kadına şiddet 28 yıl önce daha teknikmiş!
Provakatörler amacına ulaştı!
Provokatörler amacına ulaştı...Halk polisle çatıştı: 16 ölü, 150 yaralı
Erzincanı deprem vurdu!
31 yıl önce bugün olmuştu: (1992) Güneydoğu'da çığın, Zonguldak'ta ise ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva