Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>POLEMÄ°K
14 Şubat 2011 Pazartesi - 06:58

Polat'a veryansın..

Erzurumspor eski kulüp Başkanı Cemal Polat, Galatasaray (GS) Klüp Başkanı Adnan Polat’ı sert sözlerle eleştirdi.

Polat a veryansın..

Erzurumspor eski kulüp Başkanı Cemal Polat, Galatasaray (GS) Klüp Başkanı Adnan Polat’ı sert sözlerle eleştirdi.
Bugün yazılı bir açıklama yapan Cemal Polat, 5 Şubat 2011 Cumartesi günü Erzurum atlama kuleleri restaurantında yapılan bakanların ve iş adamlarının katıldığı yemekli toplantı esnasında Adnan Polat’ın şahsıyla ilgili konuştuğunu ifade ederek bu konuşmaya cevap verme gereksimi duyduğunu belirtti.
Cemal Polat,: “Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Erzurumspor’un lige çıktığı dönemde 3-4 ayda bir Erzurum’a geldiklerini, Erzurumspor’a çeşitli yardımlarda ve telkinlerde bulunduklarını ancak dönemin Kulüp Başkanı Cemal Polat’ın Erzurumspor’u siyasete alet etmesi sonucu sorunlar yaşandığını ifade etmiştir.
Şimdi ben Cemal Polat olarak siz sayın A Polat’a sormak ve cevaplarını almak istiyorum. O dönemde hangi emareleri gördünüz de benim Erzurumspor’u siyasete alet ettiğim kanaatine vardınız? Sizinle beraber olduğunu bahsettiğin kişilerde sizinle aynı kanaatleri mi taşıyorlar, onları da bilmek isterim. Sayın Adnan Polat bey, ben başkanlığım döneminde Erzurumspor için yaptığınız katkıları basın kuruluşları önünde anlatmış teşekkürümü de iletmiştim ancak yemekte yaptığınız konuşmayı duyunca bu açıklamayı yapma mecburiyeti hissettim. Benim siyasi görüşüm Erzurumlu olanların ve beni tanıyanların geneli tarafından bilinir o siyasi görüşe mensup olmaktan da ayrıca gurur duyduğumu da belirtmek isterim.”dedi.
CEMAL GÜRSEL STADI İNŞAATI
Polat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Başkanlığım süresinde siyaseten aynı görüşleri paylaşmasak bile Erzurumspor’un siyaset üstü olduğunu benimsemiş ve ona uygunda hareket etmiş biriyim. Dönemin Başbakanı Sayın Mesut Yılmaz Bey ile iyi ilişkiler kurmuş ve neticesinde Cemal Gürsel Stadı’nın her iki tribünün büyütülmesi kapatılması ve ışıklandırılmasını Sayın Başbakan’ın destekleri ile sağlatmışım. Tekrarlıyorum, siyaseten farklı kulvarlarda olmamıza rağmen Sayın Mesut Yılmaz’ın Erzurumspor için yaptıklarını kongreler ve çeşitli basın toplantıları ile dile getirmiş ve kendilerine teşekkürlerimi ileterek hakkı sahibine teslim etmişken bu mu siyaset yapmak ? Şayet ağabeyim 1999 yılında milletvekili olmasını benim Erzurumspor’u siyasete alet etmek olarak görüp, bahsediyorsan onu da öğrenmen gerek. Çünkü ağabeyim aynı partiden Erzurum milletvekili olmadan önce, 14 yıl boyunca il başkanlığı yapmış olup daha önce belediye başkan adayı ve milletvekili adayı olma onuruna nail olmuştu. 30 Ekim 1994 yılında şehrimizde yaşanan karışıklarda, olayların önlenmesi ve kardeş kavgasının olmaması için canı dahil, üstüne düşen görevleri de rahmetli Naim Hoca ve sağduyu sahibi Erzurumlular ile birlikte yerine getirmişti. Yani ben Erzurumspor’da daha yönetici ve başkan değil iken ağabeyim mensubu olduğu partinin çeşitli kurullarında görev almış ve Erzurum’un yerel ve genel siyasetinde rüştünü ispat bir kişi idi .”
POLAT’A SERT ELEŞTİRİ
Adnan Polat’a sert eleştiriler yönelten Cemal Polat açıklamasında, “1999 yılında evinizde Erzurumspor’la ilgili olarak ve 2000 yılında İstanbul Akmerkez’de bir restaurantta şirketlerle ilgili olan sohbetimizde özel olanları etik olmadığı için açıklamıyorum. Erzurumspor’a ‘yapacağım’ dediğiniz ancak daha sonra yapmaktan imtina ettiğiniz yardımları kamuoyuyla geniş bir biçimde paylaşmamış olmam mı Erzurumspor’u siyasete alet etmek oluyor? Örnek mi istersiniz, bir Pazar günü eviniz bahçesinde Adnan Sezgin, siz ve ben ‘teknik direktör olarak kimi alalım’ diye tartışırken, “Erzurumlular benden de maddi bir şeyler bekliyor. Takımın başına teknik direktör olarak Hikmet Karaman’ı getirirseniz tüm transfer giderlerini ben karşılayacağım” demiş olmanıza rağmen, 80 bin mark peşinatı ödedikten sonra, kalan bakiyeleri ödememiş olmanız. Ya da 1998 yılında kaleci Atilla’yı Galatasaray’dan kiralarken “Ergun Gürsoy’a Atilla’yı ver, senetlerini al gerisini hallederiz” demiş olmanıza rağmen, kiralama ücretini kulüp olarak biz ödediğimiz halde yerel basına “biz Galatasaray kulübüyle Erzurumspor’u kardeş kulüp yapmıştık, kiralama borçlarını dahi ödemediler. Artık Galatasaray’ın kapısından geçemezler” gibi gerçeği yansıtmayan beyanatlarınıza rağmen Atilla’yı aynı sezon sonu Futbol Şube Sorumlusu Ergün Gürsoy aracılığıyla lisansı ile birlikte aldı. Acaba daha önceki sözlerinizin gerçeği yansıtmadığının anlaşılması sonucu, geçmişten kalan kızgınlığınızın bir tezahürü müdür?” görüşlerine yer verdi.
KİM SPORU SİYASETE ALET EDİYOR?
Polat açıklamasının son bölümünde şu görüşlere yer verdi, “
Yemek esnasında söylediğiniz iddialar, bütün bunlarla ilgili değil ise Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında yaşanan olumsuzlukların gerçek sorumlularını kamuoyuyla paylaşmak yerine farklı hedefler gösterip içine düştüğünüz sıkıntılar sonrası şahsınızın Sayın Başbakan ile karşı karşıya kalmasını ortadan kaldırmak ve telafi etmek için yemekte mevcut bulunan bakanlara kendinizi şirin göstermeye çalışmanız, şahsınızı Başbakan’a ve bakanlara affettirme girişimi midir? Tüm bunlar ışığında, siyaseti kim yapıyor veya bulunduğu kurumu siyasete kim alet ediyor dersiniz Sayın Adnan Polat?”

 
Almacı da göç ediyor..
 
ETÜ'den Erzurum'a yol haritası
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saf dadaş 15 Şubat 2011 Salı 01:56

sen neymişsin be haberimiz yokmuş duyumlar üzerine açıklama yaparak gündeme gelmek ha ? cemal polat adamsan yarğıya muracaat et Erzurumsoprdan aklan sayısız iddia var, sahte alacklılar basit birkaç örnek gurbetcileri kaça aldınız ne mukavele yaptınız ? iki buçuk trilyon alacağımı hibe ederim havasını atan saffet sancaklı, trabzonlu tefeci Erzurumspora ne vermişler, milleti balık hafızalımı zannediyorsun, sadece sen değil seninle yönetimde olanlar minareye kılıf uydurma uzmanı menejerler...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler bir konuştu, pir konuştu
Küçükler, “Bize arsız diyemiyorlar, hırsız diyemiyorlar, yolsuz diyemiyorlar. ...
Şimdi konuşma zamanı
Usta kalem Öztürk Akkök oyunlarda oynanan oyunların arka planını yazdı... ...
Esnaf'tan Başkan Fırat'a kırmızı kart!
2011 Koordinatörlüğünün Erzurum Esnafını dışlayıp ihtiyaç maddelerini ...
 
İhanetin Sorumluları kim?
DADAŞTV, Erzurum'a kara çalan zihniyete karşı başlattığı mücadeleye devam ...
Dadaştv dadaşları birleştiriyor!
DADAŞTV, çok kısa bir sürede Dadaşlar için çatı kurum halini aldı… Önceliği ...
Topbaş'ın çileden çıktığı an!
Bundan birkaç yıl evveli… Erzurum’dan bir heyet İstanbul’a gidiyor… Amaçları ...
 
Yöntem hep aynı: Tehdit
Erzurum’da yayıncılık, gazetecilik tam bir haysiyet cellatlığına dönüşmüş ...
Anket Sonuçları ne diyor?
Nimet Aydemir'in görevden alınmasına DADAŞTV Okurlarından tam destek geldi. ...
Akdağ'dan kirlilik tepkisi
Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da hava kirliliğinin olmadığını Çevre İl ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva