Anadolu Ateşi dans topluluğu, Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 'Erzurum 2011 Winter UNİVERSİADE' için özel hazırladıkları gösteriyle, tüm dünyayı büyülemeyi hedefliyor.
GÖSTERİ HAZIRLIKLARI
2011 UNIVERSIADE Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan başkanlığındaki Anadolu Ateşi dans topluluğu, Erzurum Cemal Gürsel Spor Salonu'nda sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalarını sürdürüyor. 2011 UNIVERSIADE'ın açılış ve kapanış törenlerinde herkese güzel bir gösteri yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren koro, dansçı ve sanatçıdan oluşan yaklaşık bin 150 kişi, 'Doğunun Kapıları' gösterisiyle İpek Yolu üzerinden geçen ülkelerin kültürünü, Anadolu'da birleştiriyor.
STADYUMDA SABAHLADILAR
Organizasyonun mükemmel olması için ekibiyle birlikte soğuk havaya rağmen çalışmaları sürdüren Erdoğan, yaptığı açıklamada, UNIVERSIADE'ye son iki günün kaldığını anımsatarak, yaklaşık 10 gündür Cemal Gürsel Stadyumu'nda sabahladıklarını söyledi.
Çoğu zaman sabah 05.30'da çalışmayı bitirdiklerin anlatan Erdoğan, 'Organizasyonun genelinde, sahne üstü sanatçı ekibi,koro, dansçılar ve bütün sanatçılar bin 150 civarında. 750 gönüllü var. Bu organizasyon için Erzurum seferber olmuş durumda. Türkiye'nin her tarafından organizasyona katkı sunmak için geldiler' dedi.
ORGANİZASYON SEFERBERLİĞİ
Yurt dışından gelen ekiplerin gösteri için özel sahne hazırlandığını anlatan Erdoğan, heykellerin, diğer görsellerin ve Erzurum'un tarihi kapılarının stilize edilerek, stadyumun içerisine yerleştirildiğini ifade etti.
DOĞU’NUN KAPILARI GÖSTERİSİ
Anadolu Ateşi dans topluluğu olarak yapacakları gösterinin adının 'Doğunun Kapıları' olacağını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: 'Tüm kadro buradayız. Ankara'dan modern dans topluluğunun dansçıları, Devlet Opera ve Balesinin Samsun ve İzmir ekibi, Ankara Tuana Derneği ve Erzurum'un üniversite öğrencileri bizimle çalıyor. Erzurumlu gençler de bu gösteri için hazırlandı. Tamamen, yepyeni bir kurgu ve gösteri. Anadolu Ateşi'nin yaratıcı ekibi, benim yazdığım senaryo üzerinden realize ettiler. Çok görkemli bir gösteri hazırlıyoruz. Şuan zamanla mücadele ediyoruz. Bir aylık sürede başarılı çalışmalar gerçekleştirdik.'
ÖZEL KULE VE EV YAPILDI
Gösteri sırasında eksi 20 derecede bile projeksiyon cihazlarının kullanılabilmesi için özel kule ve evler yaptıklarını belirten Erdoğan, 'Ekip, Avrupa'da ilk kez kullanılacak bir uçuş sistemini yapıyor. Stadın üzerinde 24 tane projeksiyon cihazı var. 550 civarında ışık robotumuz ve 150 civarında tarayıcımız ilk kez Türkiye'de kullanılacak' diye konuştu. Sahnenin ses sisteminin de olağanüstü olduğunu ifade eden Erdoğan, 6 farklı ülkeden gelen ekibin, stadyumda teknik organizasyonu yaptığını kaydetti.
Doğunun Kapıları gösterisinin dört temel ana bölümden oluştuğunu da söyleyen Erdoğan, 'Erzurum tarihi kentinin 7 kapısı var. Biz bu 7 kapıdan dört kapıyı aldık ve dolayısıyla Anadolu'ya giren kültürler ve Anadolu'ya giren o kültürlerin burada harmanlaşması ortaya çıkacak. Türkiye'nin o eşsiz ebru güzelliğindeki rengarenk görüntüsünü yansıtmaya çalışacağız' dedi.
ÖZEL KOSTÜMLER HAZIRLANDI-
Sahne üzerindeki bin 150 sanatçıdan 650'sinin dansçı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: 'Bin 150 sanatçının 650'si dansçı. Bu 650 dansçı 4 bölümde ayrı ayrı kostümler giyecek. Ara geçişlerde de 300 kişilik kadro 6'şar kostüm giyecek, yani muazzam bir kostüm trafiğimiz var. Kostümler bu proje için özel olarak hazırlandı. İlk ve son kez burada kullanılacak. Daha önce gördüğünüz kostümlerin hiçbirini burada göremeyeceksiniz, semazen kostümleri hariç. Asya'dan, Çin'den Anadolu'ya buradan Avrupa'ya olan İpek Yolu göçlerinde geçtiğimiz ülkelerin renklerini ve kültürlerini kostümlerle taşıyarak, Anadolu'ya getiriyoruz ve onlar Anadolu'da rengarenk bir bütünlük oluşturuyor.' Anadolu Ateşi olarak şuana kadar 85 ülkede gösteriler yaptıklarına değinen Erdoğan, birçok uluslararası olimpiyatlarda da gösteri yaptıklarını ancak ilk kez 2011 UNIVERSIADE'nin görsel sanat etkinliklerinin tümünden Anadolu Ateşi'nin sorumlu olduğunu vurguladı.