KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
İşverenlerin engelli projelerine destek
İşverenlerin engelli projelerine destek
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
HABERLER>GÜNDEM
29 Şubat 2012 Çarşamba - 02:13

'Hocalı'ya sahip çıkalım'

Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum’da bazı okul ve caddelere Hocalı ve Karabağ isimleri verilmesini önerdi.

 Hocalı ya sahip çıkalım

Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum’da bazı okul ve caddelere Hocalı ve Karabağ isimleri verilmesini önerdi.
Azerbaycan Hocalı katliamının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Ceylan, “Türk milletinin hafızasında derin izler bırakmış bu tür milli olayları anmak, onların anılarını yaşatmak, hepimizin Türk milletine ve şehitlerimize olan borcudur. Bundan dolayı Erzurum gibi Ermeni mezalimini yakından tanıyan bir şehirde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak, Hocalı katliamının acılarının ve orda şehit olan soydaşlarımızın hatıralarının yaşatılmasını istiyoruz. Bu gerekçe ile Hocalı isminin ve Karabağ isminin şehrimizdeki muhtelif okullara, cadde ve sokak isimlerine verilmesini istiyoruz. Bu vesile Hocalı şehitlerimizin hatıralarını yaşamak ve yaşatmak için başta İl Mili Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Belediyeler ve çeşitli kamu kuruluşlarını, Güneş Vakfı olarak bu anlamlı çalışmaya davet ediyoruz” dedi.
CEYLAN’IN AÇIKLAMASI
“Bilindiği gibi 26 Şubat 1992 yılı, Azerbaycan Türklüğü ve tüm Türk Dünyası için hüznün, kederin ve acı çok acı bir katliamın vesikasıdır” diyen Prof. Dr. Ceylan daha sonra şunları kaydetti; “Bu tarihte gözünü kan bürümüş Ermeni çeteleri ve Rus himayesinde örgütlenmiş Ermeni askerleri 613 Azeri Türkünü Hocalı’da hunharca katletmiş ve geride Azerbaycan ve Türk dünyasında derin izler bırakan acılar bırakmıştır.
Memorial İnsan Hakları Savunma Merkezi, İnsan Hakları İzleme Örgütü, The New York Times gazetesi ve Time dergisine göre katliam, Ermenistan'ın ve 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçler tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın aktardığına göre kardeşi Monte Melkonyan, katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğu açıklanmıştır.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaşı hayatını kaybetmiştir. Maalesef bu hunharca katliamı dünya kamuoyu seyretmiş, bunu önlemek için hiçbir girişimde bulunmamıştır.
TARİH BİLİNCİ
Milletlerin ve devletlerin sürekliliğinde tarih bilinci önemli bir rol oynar. Çünkü bir çeşit sosyal hafıza değeri taşıyan tarih şuuru sayesinde milletler, geleceklerini inşa ederler. Türk milleti birçok coğrafyada sayısız katliam ve sürgüne maruz kaldığı için tarihi hüzün ile yazılmıştır. 18 Mayıs 1944 Kırım katliamları ve sürgünleri, 1958 Irak’taki katliamlar, Bosna ve Balkanlar’daki katliamlar vb. çoğaltabiliriz.
Türk milletinin hafızasında derin izler bırakmış bu tür milli olayları anmak, onların anılarını yaşatmak, hepimizin Türk milletine ve şehitlerimize olan borcudur. Bundan dolayı Erzurum gibi Ermeni mezalimini yakından tanıyan bir şehirde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak, Hocalı katliamının acılarının ve orda şehit olan soydaşlarımızın hatıralarının yaşatılmasını istiyoruz.”

 
İftiracılara tarihi tokat
 
MÜSİAD projelerine destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İftiracılara tarihi tokat
Fransız Anayasa Konseyi "Ermeni soykırımı"nı inkarın cezalandırılmasını ...
Smedley'den Erzurum'a övgü
Erzurum’da 29 Şubat 2011 tarihin de start alacak olan 6. Özel Sporcular ...
Erzurum Dünya vitrininde
Erzurum’da düzenlenecek olan INAS Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası ...
 
Şehitler dua ile anıldı
Iğdır'da, Hocalı Katliamı'nın 20. yılında şehit düşen Azeri Türkler için ...
‘Azerbaycan'daki acı, bizim acımızdır’
Hocalı Katliamı protestosuna katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ...
SP'den Erbakan mesajı
Saadet Partisi Erzurum İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Kızıltunç, 54. ...
 
Palandöken'de muhteşem tören
Erzurum’da 28 Şubat -3 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Kayak ...
Tarih bu katliamı unutmayacak..!
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde 1992 yılında Ermeniler tarafından ...
'Hocalı, Tarihin Kara Sayfası'
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva