1956 yılında kaydolduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne erken evlendiği için devam edemeyen Mustafa Genç, 1998 yılında çıkan aftan yararlanarak devam ettiği okuldan 83 yaşında mezun oldu.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne 1956 yılında kaydolan ancak erken evlendiği için eğitim öğretim hayatına devam edemeyen Mustafa Genç, 1998 yılında çıkan aftan yararlanarak tekrar eğitim öğretim hayatına devam etmek istedi. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Genç, 1998 yılında çıkan affın ardından bir ideal uğruna okumak istediğini belirtti. 83 yaşında Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Genç, 1951 yılında Diyarbakır Öğretmen Okulu’nun ilk mezunlarından olduğunu söyledi. Yüzde 90 görme engeli olan Genç, “Erken evlendik. Çocuklarımız oldu. Onların eğitimi, hastalıkları, üniversite tahsilleri ve evlenmelerinden dolayı 1998 affından sonra eğitim öğretim hayatıma devam edebildim. Bir ideal uğruna okumak istedim. Kahve ve sokak kültürüm olmadığı için geldim hukuk tahsili yaptım. Ailem de destek verdi. Kendilerine teşekkür ederim. Bu arada parazitler de oldu. Yapamazsın, edemezsin diyenler de oldu. Sağlığımız, yaşımız müsait oldukça meslekte faaliyet gösterebiliriz. İdeallerim ise yine okumak, yine çalışmak, yine topluma hizmet etmektir” dedi.
Yüzde 90 görme özürlüsü olduğuna dikkat çeken Genç, “3 yıldır o sıkıntı ile okudum. Genç arkadaşlarım ise takdirle karşıladılar. Ben onlara daima çalışmalarını tavsiye ettim. Gençlerin önlerindeki güzel yılları değerlendirmelerini, çok çalışmalarını ve ailelerine, milletimize, insanlığa faydalı bir eleman olmalarına gayret etmelerini isterim” diye konuştu.
Mustafa Genç’in kızı Fatma Neval Genç ise, ailelerindeki herkesin eğitime çok büyük destek verdiğini belirterek şunları dedi:
“Babamız bizi mezun etti. Biz de şimdi babamızı mezun ediyoruz. Manevi olarak destek olduk. Kendisi görme engeline rağmen çalıştı.”