Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>GÜNDEM
14 Şubat 2018 Çarşamba - 08:25

Atatürk Üniversitesi 2017 Faaliyet Raporu Yayınlandı

Çalışmalarımıza, tabandan başlayacak bir dönüşümün kaçınılmaz olduğu düşüncesinden hareketle başladık. Kurulduğu tarihten bu yana en hızlı dönüşüm sürecinden geçmekte olan Üniversitemizde, kalite süreçleri, akreditasyon süreçleri, yayınlar, projeler sürekli artan bir ivme ile dönüşüme uygun bir şeki

Atatürk Üniversitesi 2017 Faaliyet Raporu Yayınlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda kabul edilen Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu çerçevesinde kurumların hesap verebilirliğinin sağlanması amacıyla faaliyet raporları hazırlanmaktadır. Atatürk Üniversitesi de bu doğrultuda şeffaf ve sorgulanabilir üniversite olma misyonu gereği 2017 yılı faaliyet raporunu yayınladı.

Atatürk Üniversitesinin genel bilgilerinin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı yönetiminin göreve geldiği günden bugüne kadar ki süre zarfında, Ar-Ge çalışmaları, uluslararası işbirlikleri, bilimsel ve kültürel etkinlikler, mekânsal düzenlemeler, tadilatlar, sağlık hizmetleri ile bütçe hedef ve gerçekleşmelerini kapsayan faaliyet raporunda; master planı, stratejik eylem ve performans programları ile alt yapı sistemlerine yönelik yapılan çalışmalar yer alıyor.

Rektör Prof. Dr. Ömer  Çomaklı: “Yeni Nesil Üniversiteye Dönüşmek Artık Kaçınılmaz Hale Gelmiştir”

Yeni Nesil Üniversite vizyonu ile yeni bir kimliğe bürünen Atatürk Üniversitesinde, bilimin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüştüğü, Ar-Ge yapan, proje üreten, sanayi ile işbirlikleri kuran bir anlayışla yöneterek "Üniversitemizi ülkemizin en iyi 10 üniversitesi arasına hep birlikte taşımak istiyoruz” diyerek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, faaliyet raporunda yer alan takdim yazısında şu ifadelere yer verdi: “Bilgi üreten, ürettiği bilgiyi teknolojik ürüne ve toplumsal değere dönüştüren, ulusal ve uluslararası arenada rekabet edebilen, girişimcilik ruhu oluşturan bir üniversite olmak, kısacası yeni nesil üniversiteye dönüşmek artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu anlayışlar doğrultusunda oluşturulan, “Yeni Nesil” üniversitelerin en önemli özelliği ve amacı, eğitim ve araştırmanın yanı sıra sosyal alana hizmet edilmesi, toplumda dönüşümü sağlayacak nitelikte ve yetenekte insanlar yetiştirmesidir. Biz de göreve atandığımız 12 Ağustos 2016 tarihinden bugüne, çağımızın bu gerçekliğinin ve yeni nesil Üniversite anlayışının gerektirdiği dönüşüme bağlı olarak sahip olduğumuz insan kaynağını potansiyelimizi ve diğer imkânlarımızı daha etkin kullanabileceğimiz akademik, kurumsal, fizikî, sosyo-kültürel vb. alanlarda üniversitemizin tümünü kapsayan yenilik ve düzenlemelerin hedeflendiği kapsamlı bir çalışma planı hazırlayarak, hayata geçirme gayreti içinde olduk.

“Ülkemize Katma Değer  Sağlayacak Yenilikçi Projeleri Hayata Geçirmeyi Hedefledik”

Çalışmalarımıza, tabandan başlayacak bir dönüşümün kaçınılmaz olduğu düşüncesinden hareketle başladık. Kurulduğu tarihten bu yana en hızlı dönüşüm sürecinden geçmekte olan Üniversitemizde, kalite süreçleri, akreditasyon süreçleri, yayınlar, projeler sürekli artan bir ivme ile dönüşüme uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Özellikle araştırma geliştirme alanında Üniversitemizin ve Erzurum’un imkânlarını birlikte değerlendirerek, dönüşüm süreçlerinin paydaşlarla birlikte tasarlanması gereği ile şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayacak yenilikçi projeleri hayata geçirmeyi hedefledik. Üniversitemizde başlattığımız dönüşüm çalışmalarına, gelenek hâlini almış Atatürk Üniversitesi anlayışı ve standartları ile yön veriyoruz. Şehrimizle, bölgemizle ve yaşadığımız toplumla bütünleşmek, Üniversitemizin yetkin olduğu alanlarda topluma hizmet etmek ve yaşadığımız bölgeyle uyum içinde gelişmeyi sağlamak bizim için büyük önem arz ediyor.

“Üniversitemizin,  Dünyanın Saygın Yeni Nesil Üniversiteleri Arasındaki Yerini Alacağına Olan  İnancımız Sonsuzdur”

Yaşadığımız toplumun öncelikli gereksinim alanlarını belirlemek ve bu alanlarda sahip olduğumuz imkânları kullanmak suretiyle çözümler üretmek için çalışıyoruz. Odağımızda daima değişim ve dönüşüm yaratacak projeler yer alıyor. Ciddi bir dönüşüm sürecinde olan Üniversitemizin kısa zamanda küresel bilim merkezlerinden birine dönüşmek suretiyle, dünyanın saygın yeni nesil üniversiteleri arasındaki yerini alacağına olan inancımız sonsuzdur. Bu bağlamda yoğun gayret, özveri ile sizlerin destek ve katkılarınızla gerçekleştirdiğimiz çalışmaların başarılı sonuçlarını kurumsal bilincimizin bir gereği olarak sizlerle paylaşmak ve bundan sonra Üniversitemiz adına daha güzel, etkili hizmetler sunabilmek için tenkit ve tekliflerinize ihtiyaç duymaktayız. Dönüşüm çerçevesinde bugüne dek yaptığımız bütün çalışmaları, hedeflerimizin gerçekleşen kısmını siz değerli mensuplarımızın dikkatlerine sunuyor, katkılarınızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesinin 2017 faaliyet raporuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://atauni.edu.tr/ataturk-universitesi-2017-2018-faaliyet-raporu-

 
Rektör Çomaklı, İlçe Ziyaretinin ilkini Aşkale’ye Gerçekleştirdi
 
Dadaşlar üzüldü, gakkoşlar sevindi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Çomaklı, İlçe Ziyaretinin ilkini Aşkale’ye Gerçekleştirdi
Aşkale’de halkın büyük ilgisiyle karşılaşan Çomaklı, halkın arasında olmanın ...
Erzurum için AK İstişare
Erzurum AK Parti Milletvekilleri tarafından gerçekleştirilen aylık ‘Erzurum ...
“Bir gün değil her gün aklımızdasınız”
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) şehit ve gazileri unutmadıklarını ve aileleriyle ...
 
Atama kararları Resmi Gazete’de
Bilim Sanayi ve Teknoloji ile Ekonomi Bakanlıklarına ilişkin atama kararları ...
Şehit eşinin okulu bayrakla donatıldı
Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Üsteğmen Ahmet Aktepe'nin eşinin ...
Erzurum şehidini karşıladı
Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Aktepe'nin naaşı, ...
 
Erzurum şehidini bekliyor
Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda Erzurumlu Piyade Teğmen Ahmet Aktepe şehit düştü.
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi Start Aldı
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı yürütücülüğünde, Atatürk Üniversitesinin ...
Kudüs’ten Mehmetçiğe Afrin duası
Kudüs’te bulunan Müslümanlar, cuma namazı sonrası Afrin’e giden Mehmetçik ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva