Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
HABERLER>SÄ°YASET
27 Aralık 2013 Cuma - 22:33

BAŞBAKAN: ''DEVLETİN OKULLARI BİZE YETER'

Sakarya programının ardından İstanbul'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen partililere seslendi.

BAŞBAKAN:  DEVLETİN OKULLARI BİZE YETER

Başbakan Erdoğan, "Bu olaylar dershaneler sürecinin bir devamıdır. AK Parti'ye gönül vermiş kardeşlerime söylüyorum, "devletin okulları bize yeter" diyerek tavrınızı koyun" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Sen yasayı da bilmiyorsun"

Başbakan Erdoğan, "Minareyi çalan kılıfını hazırlar" atasözünü hatırlatarak, şöyle devam etti: 

"Bunlar şu anda çaldıkları veya çalmak istedikleri minarenin kılıfını hazırladılar, hazırlıyorlar. Onunla vurmak istiyorlar. Bunlarda her yol meşru. Bunlar ailelerin mahremine girecek kadar haysiyetsiz. 

Şu anda ana muhalefetin başındaki zat, genel müdür, yolsuzluklardan filan bahsediyor. Ey genel müdür, eğer yolsuzluk arıyorsan, o sende. Sen SGK'nın genel müdürüyken yaptığın yolsuzluklar ortada, Rahşan affı ile işi yırttın. Ayrıca sayın Baykal'ı sen bir kasetle götürdün. Eğer o kaset olmamış olsaydı, şu anda sen CHP'nin başında olmayacaktın. Bitmedi, bitmedi. Sayın Baykal'ın yanındayken, sen CHP'nin ihraç ettiği bir kişiyi, kim olduğunu biliyorsunuz, söylememe gerek var mı, kalkıyordun, orada raflardan, onun yolsuzluk klasörü önünde boy boy resimler veriyordun. Hatırlıyorsunuz değil mi o fotoğrafları... Ne oldu sana ki, bu kadar dürüst adamsın, o yolsuzluk klasörleri önünde poz veren sen, şimdi ne oldu da onu temize çıkarmak suretiyle İstanbul'a aday yapıyorsun? Utanmadan, sıkılmadan da diyor ki 'Parlamentonun içinde bakan mı bulamadın da müsteşarını yapıyorsun' diyor. Yasalarda illa parlamento içinden bakan yapılır diye kayıt mı var? Sen yasayı da bilmiyorsun, önce bu yasaları öğren. Burada yetki bellidir; bir başbakan parlamento içinden de yapar, parlamento dışından da yapar. Önemli olan burada olan ehliyet, liyakat noktasında, hesabını yapar, kiminle bu işi daha iyi yürütebilir, götürebilir, onu da sayın Cumhurbaşkanı'na takdim eder, sayın Cumhurbaşkanı onuyorsa mesele biter. Olay budur, ama bunu bilmeyecek kadar da maalesef zavallı. Ama bu işte maalesef yolsuzlukları sebebiyle partisinden kovduğu adamı tekrar içeri alabilecek kadar karnı geniş."

"Şu olaylar tamamıyla dershane sürecinin bir devamıdır"

Başbakan Erdoğan, birilerinin konuştuğu gibi konuşmayacaklarını, yumuşak dille konuşacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz beddualarla konuşmayacağız. Bir Müslüman bir Müslümana beddua edemez. Müslüman o kimsedir ki, diğer Müslümanlar onun elinden ve dilinden emindir, salimdir. Dolayısıyla biz bu tuzaklara da gelmeyeceğiz. Bedduaya lanet, duaya evet. Duaya davet. Gezi'de ülkeye çok şey kaybettirdiler. Şimdi de bununla ülkeye çok şey kaybettiriyorlar. Faizin oynaması ortada, döviz kurları ortada, borsa ortada. Bunun hesabını nasıl verecekler bunlar. Bu oyunu, bu tezgahı kuranlar, bunun hesabını nasıl verecekler. Konuşmadık, konuşmadık, konuşmadık... Dershaneler diye bir olay tutturdular. Onunla başladılar, işi buraya getirdiler. Şu olaylar tamamıyla dershane sürecinin bir devamıdır. Bunu bilesiniz. Ben de şu anda bütün AK Parti davasına gönül vermiş kardeşlerimize söylüyorum. Siz de gelin 'devletin okulları bize yeter, biz başka bir şey istemiyoruz' deyin. Tavrınızı koyun. Çünkü biz bu yola çok başka türlü düşüncelerle çıktık. 'Niyet hayr, akıbet hayr' dedik, böyle yürüdük. İnşallah bu hizmetkarlığımız devam edecek. Hanım kardeşlerimiz, gençler kapı kapı dolaşmalı. Kucaklayıcı olacağız, inşallah kolaylaştırıcı olacağız, zorlaştırıcı olmayacağız. Yumuşak dille gideceğiz. İstanbul büyükşehir olarak, ilçeleriyle çok daha güçlü çıkmaya var mıyız?"

Başbakan Erdoğan, "Biz bu tuzaklara da gelmeyeceğiz. Diyorum ki, bedduaya lanet, duaya davet. Buna bakacağız. Gezi'de ülkeye çok şey kaybettirdiler, şimdi de bununla ülkeye çok şey kaybettiriyorlar. Faizin oynaması ortada, döviz kurları ortada, borsa ortada. Bu oyunu, bu tezgahı kuranlar bunun hesabını nasıl verecekler? Konuşmadık, konuşmadık, konuşmadık... Dershaneler diye bir olay tutturdular, onunla başladılar, işi buraya getirdiler. Şu olaylar tamamiyle dershaneler sürecinin bir devamıdır, bunu bilesiniz. Ben de şu anda bütün AK Parti davasına gönül vermiş kardeşlerime söylüyorum, siz de gelin 'devletin okulları bize yeter, biz başka bir şey istemiyoruz' deyin. Tavrınızı koyun" dedi. Kaynak: http://www.aktifhaber.com

 
133 yıllık hayal gerçek oluyor!
 
HSYK'YI ELEŞTİRENLERE HUKUK DERSİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tıklayın hangi partiye üyesiniz öğrenin!
Seçimlere sayılı günler kala, siyasi partilerin çalışmaları da yoğunlaşıyor. ...
İşte AK Parti'nin seçim hedefi
Süleyman Soylu yerel seçimlerde AK Parti'nin asıl amacının daha çok belediye ...
Alan'dan Özel'e sert yanıt
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Balyoz davasıyla ilgili sözlerine, ...
 
Bahçeli'den Sağduyu Uyarısı
MHP Lideri Devlet Bahçeli teşkilatını sonbaharda alevlenmesi beklenen ...
Kocaoğlu Yalanladı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu AK Parti'ye geçmek ...
'Sarıgül ortalığı karıştırdı
İnternette dolaşan Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye geçeceği tarihle ilgili haberler ...
 
Baykal: 'CHP adaylarını yargıç gözetiminde tespit etmeli'
ANTALYA’nın Kemer İlçesi’ne gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili ...
En Başarısızı Küçükler Çıktı!
Andy-Ar Yaptığı son ankette en başarılı Belediye Başkanlarını tesbit etti. ...
Ülkü Ocaklarının Eski Başkanları Bildiri Yayınladılar
Eski Başkanlar'dan zehir zemberek açıklama
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva