Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>GÜNDEM
30 Ekim 2010 Cumartesi - 07:51

Bu coşku hiç dinmesin...Amin..

Cumhuriyetin 87. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da coşkuyla kutlandı.

Bu coşku hiç dinmesin...Amin..

Cumhuriyetin 87. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da coşkuyla kutlandı. Hastaneler Caddesi üzerinde gerçekleştirilen etkinlikler, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in halkın bayramını kutlamalarıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kutlamalarda, olağanüstü güvenlik önlemleri alınması dikkatlerden kaçmadı.
Yediden yetmişe vatandaşların ellerinde bayraklarla akın ettiği törende, öğrenciler tarafından şiirler okunurken, askeri erkân adına ise, Piyade Albay Rafet Uluışık bir konuşma yaptı.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, halkın bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında,
Cumhuriyet’in ilan edilişinin 87. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Cumhuriyet’in, Türk milletinin tarih boyunca gerçekleştirdiği en önemli atılımlardan birisi olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, “İnancın, azmin, kararlılığın, vatan ve bayrak sevgisinin eseri olan bu büyük zafer, atalarımızın canı pahasına vatan yaptıkları toprakların kurtarılmasını, bağımsızlığın korunmasını, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır.” dedi.
Cumhuriyet’in kuruluşunda Erzurum’un üstlendiği misyona işaret eden Öztürk, Erzurum’un, önemli bir kongreye ev sahipliği yaparak, M. Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bağrına bastığını dile getirdi. Manda ve himayenin kabul edilemeyeceği ve vatanın bir bütün olduğunun tüm dünyaya haykırıldığı Erzurum Kongresi’nin, ülkenin kaderini derinden etkilediğini anlatan Vali Sebahattin Öztürk, “Bu mücadelede Erzurum çok önemli bir kongreye ev sahipliği yaparak Mustafa Kemal ve arkadaşlarını bağrına basmıştır. Bu kongrede alınan ‘vatanın bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir, İstanbul Hükümeti üstlendiği görevleri yerine getirmiyor o halde bu görev millet iradesi tarafından yerine getirilecektir’ kararı ile hem kurtuluş savaşının gerekçesi ortaya konmuş ve yöntemi belirlenmiş, hem de Cumhuriyetin kurulması yönünde siyasi ve hukuki adımlar atılmıştır. Bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen Erzurum Kongresi'nde, ülkenin kaderini derinden etkileyen önemli kararlar alınmıştır. Kongre'de aynı zamanda, Milli Mücadelenin esas programı da hazırlanmıştır. Nihai hedefinde kayıtsız şartsız bağımsızlık ve milli egemenlik olan Erzurum Kongresi; vatanın kurtuluşuna, milletimizin bağımsızlığına kavuşmasına zemin oluşturan bir mahiyettedir. Kongre kararlarıyla, Türk Milletinin vatanına, bağımsızlığına ve egemenliğine her şart altında sahip çıkacağı güçlü şekilde dünyaya ilan edilmiştir.” diye konuştu.
Kongre'de milli hudutlar içinde vatanın bir bütün olduğu, manda ve himaye altına girmenin kabul edilmeyeceğinin kesin bir kararlılıkla vurgulandığını belirten Öztürk, ilk kez bir hükümet kurma fikrinden söz edilerek, milli egemenliğin hayata geçirilmesi yolunda önemli bir adım atıldığını kaydetti.
Öztürk, “Bunlar, milletin iradesiyle yeni bir devletin doğuşunu müjdeleyen kararlardır. Aynı zamanda yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın üzerinde birleştiği milli bir mutabakatı ortaya koyan kararlardır. Tarih ve tüm dünya Samsun'da meşalesi yakılan, Amasya Genelgesi ve Erzurum Kongresi ile devam eden istiklal mücadelesinde, bir milletin tüm fertleriyle inanılmaz gayretine, vatan ve bayrak sevgisine tanıklık etmiştir. Yok edilmek istenen, vatanı parçalanmak istenen Türk Milletinin yeniden dirilişine tanıklık etmiştir. İşte Cumhuriyetimizi 87 yıldır dimdik ayakta tutan ve büyük başarılara ulaştıran bu büyük güçtür, bu büyük iradedir. Milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih sahnesindeki yerini almasının ve emin adımlarla hedeflerine yürümesinin yolunu açmıştır. Türk milleti, millet olma şuuruyla, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla, tüm sorunların ve tehditlerin üstesinden gelerek, bugünkü nesillere büyük bir devlet, mutlu ve huzurlu bir gelecek armağan etmiştir.” ifadelerini kullandı.
Ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak tüm engelleri aşabilmek için ihtiyaç duyulan en önemli hususun, birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur.” dedi. Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin olmasının gayet doğal bir durum olduğuna dikkati çeken Öztürk, “Biz farklılıkları zenginlik olarak gören, ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş, ortak hedeflere kilitlenme kabiliyeti olan bir milletiz. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarca nasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir. Cumhuriyet; ırk, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan laiklik, yurttaşların fikirlerini serbestçe ifade etmelerini ve yönetime katılmalarını sağlayan demokrasi, adaleti teminat altına alan hukuk devleti anlayışı, Cumhuriyetin temellerini oluşturmaktadır. Amacımız 87 yıllık büyük bir mücadelenin ve gayretin ürünü olan üniter yapımızdan, Cumhuriyetimizden, demokrasimizden ve diğer kazanımlarımızdan hiçbir taviz vermeden daha ileriye ulaşmaktır. Günlük hadiselerin bu büyük hedefimizi gölgelemesine asla izin vermemeliyiz. Ülkemizin yarınlarının daha güzel olacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu. 
Vali Sebahattin Öztürk’ün konuşmasının ardından askeri erkân adına söz alan Piyade Albay Rafet Uluışık ise, laik ve demokratik bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, büyük Atatürk’ün Türk ulusuna en büyük armağanı ve yüce Türk ulusunun en değerli varlığı olduğunu dile getirdi.
Uluışık, “Cumhuriyetimizin 87. yıldönümünde tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz ki, bu kudret, yüce Atatürk’ün belirttiği gibi, büyük Türk ulusunun damarlarında dolaşan asil kanda mevcuttur. Bağımsız yaşamak uğruna canlarını seve seve feda ederek, bu toprakları vatan, kanlarını da bayrak yapıp, Cumhuriyet’le birlikte bize emanet eden Atatürk ve çalışma arkadaşları ile aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı ve minnetle eğiliyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri ve geçit töreni ile program sona erdi. Kurtuluş törenleri daha sonra 9. Kolordu Komutanlığı Bando takımının Havuzbaşı'nda verdiği mini bir konser ile son buldu.
 
 

 
Erzurum neyi bekliyor?
 
Dağ yolunda feci kaza
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 31 Ekim 2010 Pazar 13:47

TÜRKLÜK BEDENİMİZ , İSLAMİYET RUHUMUZDUR !! RUHSUZ BEDEN CESET OLUR ( BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ ).....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum neyi bekliyor?
Ankara’da bulunan, Erzurum'un ilk düşünce kuruluşu Encümeni Erzurum Düşünce ...
ÇODEM, yaşamlarını değiştirdi
Sokakta çalışan okul çağındaki çocukların eğitimlerine devam etmesi için ...
Atalarıyla gurur duydular
Cumhuriyetin kuruluşunun 79. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum'un ...
 
Cumhuriyeti kuran ruhu şükranla anıyoruz
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Türk Milleti’nin en değerli varlığı ...
İnanç sosyal travmayı yok ediyor
Erzurum’da düzenlenen “10. Ulusal Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve ...
Körfezdeki Dadaşlar övgü topluyor
Körfez Erzurum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Aras, Erzurum'a hizmete doymuyor
Erzurum’da su ürünlerinin geliştirilmesi ve üreticilerin bilinçlendirilmesi ...
Erzurum heykellerle donatılacak
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörlüğü Atatürk ...
Yakutiye'de yol açmazı..!
Yakutiye Belediyesi, Sami Boydak Anadolu Lisesi öğrenci velileri ve çevre ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva