“Atık Su Arıtma Tesisi ve Şehir İçme Suyu Şebeke Yenileme” projesinin eski para birimiyle yaklaşık 150 trilyon liraya tekabül ettiğinin altını çizen Başkan Ahmet Küçükler, “Erzurum, Doğu’nun en modern ve en büyük atık su arıtma tesisine sahip olacak. Bu proje sayesinde aynı zamanda şehrimizin içme suyu şebekesi ise, baştan sona yenilenecek.” diye konuştu.Küçükler, “Şu anda bu proje için 64 milyon Euro’luk ödeneğimiz hazır bekliyor. İşe başlanmasıyla yatırımın hayata geçirilmesi bir olacak.” diye konuştu.
İKİ DEV PROJE BİRBİRİYLE PARALEL OLARAK HAYATA GEÇİRİLECEK
“Atık Su Arıtma Tesisi ve Şehir İçme Suyu Şebeke Yenileme” projesi için geçtiğimiz yıl ihale sürecinin işletildiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bu ay içerisinde yapılacak olan teknik değerlendirme toplantılarının ardından hemen işe koyulacaklarını ifade etti. Nisan 15 olarak tasarlanan işe başlangıç tarihini vakit kaybetmemek için çok daha erken bir döneme çekecekleri bilgisini veren Küçükler, projenin ilk etapta Atık Su Arıtma Tesisi ile hayata geçirileceğini belirtti.
Başkan Küçükler, “Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımına önümüzdeki bir ya da iki ay içerisinde başlamış olmayı planlıyoruz. Tesisin yapımıyla ilgili çalışmalar devam ederken, diğer yandan da, şehir içme suyu şebekesinin yenilenmesi yönündeki ikinci adımımızı atacağız. Proje sonunda 560 kilometrelik şebeke yenileme çalışması tamamlanmış olunacak” şeklinde konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: ERZURUM’UN 50 YILLIK İHTİYACI ORTADAN KALKMIŞ OLACAK
Avrupa Birliği IPA programı kapsamında hayat bulacak olan söz konusu projelerin, Erzurum için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel yönetimler için büyük bir külfet anlamına gelen altyapı yatırımları noktasında çok ciddi adımlar attık. Erzurum’un içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek, ifade edilebildiği gibi basit bir iş değil. Kaldı ki, yerin altına yapılan yatırımlar görünmediği için çoğu belediye bu tür atılımlar içerisine girmek bile istemez. Ama biz Erzurum’un duyduğu ihtiyaca binaen trilyonlarca lirayı altyapı yatırımları için harcayacağız. Böylece önümüzdeki en az 50 yıl boyunca Erzurum’un altyapı namına herhangi bir sorunu kalmayacak. Çünkü bu yatırımla hem atık sular sulama suyu olarak değerlendirilecek, hem de Erzurum’un dört bir yanına en ufak bir aksaklık olmadan içme suyu ulaştırılacak”