Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan ve II. Abdulhamid Han tarafından yaptırılan tarihi Selenk Köprüsü yıllar geçmesine rağmen hala kullanılıyor. Peri suyu üzerinde, Kiğı ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta inşa edilen Selenk Köprüsü ilk günkü kadar sağlam duruyor. Osmanlı döneminde II. Abdulhamit han zamanında yapılan köprü 4 metre genişliğinde ve 28 metre uzunluğundadır. Günümüzde hala kullanılan köprü, tarihi M.Ö. 3000 yıllarına dayanan ve bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapan Kiğı ilçesinin çevre ile irtibatını sağlıyor.
ECDADIN HER İŞİ SAĞLAM
Sırasıyla Hititler, Urartular ve Persler'in yerleştiği Kiğı ilçesi daha sonraları Mekadonya, Roma, Sasani ve Bizanslıların egemenlikleri altına girmiştir. Halit Bin Velit tarafından ilk defa İslam topraklarına kazandırılan Kiğı 1071 tarihinden sonra Selçuklu Türklerinin eline geçmiştir. İlçenin adını Bizanslılar zamanında bölge komutanının Kiğan ismindeki kızından veya Kiğa ismindeki komutandan aldığı söylenmektedir. Geçmişte Erzurum-Harput (Elazığ) kervan yolu üzerinde bulunduğundan oldukça gelişme göstermiş ve belgelere göre yüzlerce yıl Sancaklık statüsü içerisinde çeşitli yerlere bağlı olarak varlığını sürdürmüştür. İlçe 1071 tarihinden sonra Selçuklular, Akkoyunlular ve Sefevi hakimiyeti altında kalmış, 1514 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından Çaldıran zaferi sırasında Osmanlı topraklarına katılmıştır 1663 yılından itibaren Diyarbakır'a bağlı bir sancak iken 1926 da ilçe statüsünde Erzincan'a, Bingöl'ün il olmasıyla da 1936 da Bingöl'e bağlanarak günümüze kadar gelmiştir.
Bir çok tarihi mekana ev sahipliği yapan Kiğı ilçesinde bulunan Selenk Köprüsü Osmanlılar döneminden itibaren ilçenin çevre ile bağlantısını sağlayan önemli bir görev yürütmektedir. Günümüzde Selenk Köprüsü'ne yakın bir yerde ikinci yol olarak alternatif bir köprü daha yapılmasına rağmen, hala eski ihtişamını koruyan Selenk Köprüsü'nün sadece korkuluk demirlerinin bir kısmının kırıldığı, geri kalan kısmının ise ilk günkü kadar sağlam olduğu gözleniyor.