KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
‘Hedef 2025’te Avrupa’da ilk üçe girmek’
‘Hedef 2025’te Avrupa’da ilk üçe girmek’
Gezeravcı Erzurum’da öğrencilerle buluştu
Gezeravcı Erzurum’da öğrencilerle buluştu
Bayraktar İstanbul Energy Forum'una seslendi
Bayraktar İstanbul Energy Forum'una seslendi
Fidan Dışişleri gündemini paylaştı
Fidan Dışişleri gündemini paylaştı
Yılmaz: 'Milletimizin takdiri bizim pusulamızdır'
Yılmaz: 'Milletimizin takdiri bizim pusulamızdır'
HABERLER>EKONOMÄ°
3 Ekim 2024 Perşembe - 02:41

Erzurum Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Eylül ayında 6,9 milyon, bu yılın 9 ayında 48 milyon 901 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. İlden bu yılın Eylül ayında yapılan ihracat Ağustos ayına göre yüzde 12,49 oranında düştü.

Erzurum Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Eylül 2024 dönemi ihracat verilerini açıkladı. Erzurum’da Eylül ayında 6,9 milyon, bu yılın 9 ayında 48 milyon 901 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. İlden bu yılın Eylül ayında yapılan ihracat Ağustos ayına göre yüzde 12,49 oranında düştü..

ERZURUM 9 AYLIK VERİLER

Erzurum’dan bu yılın Ocak – Eylül ayında 48 milyon 901 milyon dolarlık ihracat kaydedildiği bildirildi. İlden 9 ayda gerçekleştirilen ihracat, 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 158,6 oranında artış gösterdi. Erzurum’dan Eylül 2023’te 1,9; 9 aylık kayıtta ise 18,9 milyon dolarlık ihracat yapılmıştı.

EYLÜL AYI BÖLGESEL VERİLER

2024 Eylül döneminde Erzurum’dan 6 milyon 948 bin, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinden 9 milyon 441 bin, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 19 milyon 105 bin, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise 100 milyon 723 bin dolar değerinde ihracat yapıldı.

OCAK - EYLÜL DÖNEMİ BÖLGESEL VERİLER

2024 Ocak - Eylül döneminde Erzurum’dan 48 milyon 901 bin, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinden 74 milyon 9 bin, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 169 milyon 635 bin, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise 756 milyon 61 bin dolar değerinde ihracat yapıldı.

ERZURUM’UN PAYI

DOSİAD araştırması sonuçlarına göre; 2024 Ocak - Eylül döneminde Erzurum’dan kaydedilen ihracat değeri, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde yüzde 66,07, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 28,82, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise yüzde 6.46’lık pay gösterdi

ERZURUM 9 AYLIK DAĞILIM

Erzurum’dan Ocak ayında 3.1, Şubat ayında 2.9, Mart ayında 2.6, Nisan ayında 2.9, Mayıs ayında 6.2, Haziran ayında 8.2, Temmuz ayında 7.8, Ağustos ayında 7.9, Eylül ayında ise 6.9 milyon dolar değerinde ihracat kaydedildiği açıklandı.

9 AYLIK SÜREÇ BÖLGE İLLERİ

TİM verilerine göre dönemde Malatya’dan 303,0, Elazığ’dan 210,9, Iğdır’dan 61,0, Erzurum’dan 48,9, Ağrı’dan 27,6, Van’dan 27,0, Erzincan’dan 25,0, Hakkari’den 24,5, Muş’tan 11,4, Bitlis’ten 6.0, Ardahan’dan 4,0, Bingöl’den 2.7, Kars’tan 2,8 milyon dolar değerinde ihracat yapıldı. Bölgede son sırada yer alan Tunceli ise 550.7 bin dolarda kaldı.

TÜRKİYE'NİN EYLÜL AYI İHRACATI 22 MİLYAR DOLAR OLDU

En fazla ihracat yapan sektörler arasında otomotiv 3,4 milyar dolarla ilk sıradaki yerini korudu. Aynı zamanda en yüksek aylık ihracatına imza atan otomotivi 2,2 milyar dolarla kimya, 1,6 milyar dolarla hazır giyim ve konfeksiyon takip etti.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe: Eylül ayı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 1,8 düştü. AB'de talebin zayıf seyretmesi ve en büyük pazarımız Almanya'da resesyon endişesi ihracatımıza olumsuz yansıyor. Ancak temel sorun rekabetçiliğimizi kaybetmemizden kaynaklanıyor.

Türkiye'nin eylül ayı ihracatı 22 milyar dolar oldu. Ocak-Eylül dönemindeki dokuz aylık ihracat 192,8 milyar dolar, son 12 aylık ihracat ise 261,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Eylül ayı dış ticaret verileri Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe tarafından Ankara'da açıklandı. TİM Başkanı Mustafa Gültepe, temmuz ve ağustosu artıda kapatan ihracatta ibrenin eylül ayında yeniden aşağı döndüğünü bildirdi. Gültepe, şöyle devam etti:

“Genel Ticaret Sistemi (GTS) kayıtlarına göre, eylül ayı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 1,8 düşüşle 22 milyar düzeyinde gerçekleşti. Ocak-Eylül dönemini kapsayan dokuz aylık ihracatımız 192,8 milyar dolara, 12 aylık ihracatımız ise 261,6 milyar dolara ulaştı. Dokuz aylık  ihracatta yüzde 3,2, 12 aylık ihracatta yüzde 3,4 artıdayız. Eylülde hizmet ihracatımızın da 12,6 milyar dolar civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

15 SEKTÖR İHRACATINI ARTIRIRKEN, 11 SEKTÖRDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Sektörler özelinde baktığımızda ilk sırada 3,4 milyar dolarla yine otomotivi görüyoruz. En yüksek aylık ihracatına imza atan otomotivi, 2,2 milyar dolarla kimya, 1,6 milyar dolarla hazır giyim, 1 milyar 480 milyon dolarla elektrik-elektronik ve 1 milyar 470 milyon dolarla çelik takip etti. Geçen ay 15 sektörümüz ihracatını artırırken, 11 sektörümüzde düşüş yaşandı. Kuru meyve yüzde 47 ile oransal olarak ihracatını en fazla artıran sektörümüz oldu. Savunma ve havacılıkta yüzde 32, gemi, yat ve hizmetlerinde yüzde 31, fındıkta yüzde 30, otomotivde yüzde 21 ihracat artışı kaydettik.

Firmaların yasal merkezini baz alan TİM verilerine göre geçen ay 45 ilimiz ihracatını artırdı. En çok ihracat yapan 5 ilimiz, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir şeklinde sıralandı. Eskişehir ve Niğde tarihlerinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirdi. Geçen ay bin 189 firmamız ilk kez ihracat yaptı. Kilogram birim değerimiz yüzde 6 artışla 1,53 dolara ulaşırken, parite ihracatımıza 378 milyon dolarlık katkı sundu.” 

EYLÜL İHRACATININ YÜZDE 58,1'İ AVRUPA'YA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mustafa Gültepe, en çok ihracat yapılan ülkelerin Almanya, Birleşik Krallık, ABD, Irak ve İtalya şeklinde sıralandığını bildirdi. 42 ülkede yüzde 50'nin, 87 ülkede yüzde 10'un üzerinde ihracat artışı kaydettiklerini anlatan Gültepe, “Genel tabloda ise 113 ülkeye ihracatımızı artırdık. En çok ihracat yaptığımız ülke grupları arasında Avrupa Birliği (AB), 9,1 milyar dolarla yine ilk sırada yer aldı.

Avrupa kıtasının toplam ihracatımızdaki payı yüzde 58,2 düzeyinde gerçekleşti. Bazı sektörlerin ülke bazında ihracatlarında ekstrem artışlar olduğunu gözlemledik. Örneğin İspanya'ya çelikte yüzde 156, Slovenya'ya otomotivde yüzde 108 ve ABD'ye elektrik-elektronikte yüzde 78 ihracat artışı kaydettik.”dedi.

Eylül verileriyle birlikte ihracatta dokuz aylık tablonun netleştiğini belirten Gültepe, geçen yıla göre artıda olmakla birlikte, arzu ettikleri noktanın gerisinde kaldıklarını söyledi. İhracatın hız kesmesinde küresel konjonktürün etkisinin görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti:

“Hem güneyimizde hem de kuzeyimizde savaş var. Avrupa Birliği'nde talebin zayıf seyretmesi, özellikle en büyük pazarımız Almanya'da resesyon endişesi ihracatımıza olumsuz yansıyor. Ancak temel sorun rekabetçiliğimizi kaybetmemizden kaynaklanıyor.”

TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI 10-12 EKİM TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK

Mustafa Gültepe, üretim ve ihracatta katma değeri artırabilmek için yüksek teknolojiye yatırımın, çifte dönüşümün ve inovasyonun gücünü etkili şekilde kullanmak durumunda olduklarına da dikkat çekti. Bu bilinçle 10 yıldır Türkiye İnovasyon Haftası'nı düzenlediklerini hatırlatan Gültepe, “10-12 Ekim tarihleri arasındaki 11'inci İnovasyon haftamız için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle onurlandıracağı haftamıza hepinizi davet ediyorum.” dedi.

BOLAT: “İHRACATIMIZ İLK 9 AYDA 193 MİLYAR DOLAR OLMUŞTUR"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türkiye ilk 9 ayda 253 milyar dolar ithalat yaparken, ihracatımız da ilk 9 ayda 193 milyar dolar olmuştur. Böylece ilk 9 ayda 60 milyar dolar dış ticaret açığı vermiş bulunuyoruz. Dış ticaret açığımızda 9 ayda 31,5 azalma var” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eylül ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıkladı. Düzenlediği basın açıklamasında konuşan Bolat, 2024 yılının 9 aylık ticaret açığının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 azalış ile 22 milyar dolara gerilediğini kaydetti. Bakan Bolat, dış ticarette dengelenmenin devam ettiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu anlamda ilk 9 ayın verilerinde de olumlu yönde ilerleme olduğunu görüyoruz ve bu durumdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu durum ilk 9 ayın verileri de olumlu yönde ilerlediğimizi göstermektedir” açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin büyümesinin net ihracat katkısıyla olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz"

Türkiye ekonomisinin 2023 yılında dünyanın oldukça zayıf bir performans gösterdiği dönemde yüzde 5,1 büyüdüğünü ve kişi başına düşen milli gelirin 13 bin dolara yükseldiğini hatırlatan Bolat, “Bu trend 2024 yılında da devam etmekte. Birinci çeyrekte yüzde 5,3 büyürken bu Büyümenin 2 buçuk puanlık katkısı net ihracattan gelmektedir. Bu anlamda 2 çeyrekte büyümemizde bir miktar iç talepteki yavaşlama nedeniyle yavaşlama söz konusudur. Yüzde 2 buçuk büyüdük. Onun da yarısı yaklaşık 1,3 üç puanı net ihracatının katkısından gelmektedir. Bu sağlıklı ve istikrarlı bir büyümenin formülüdür. Bu anlamda da Türkiye'nin büyümesini net ihracat katkısıyla olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“Eylül ayında 5 pazar günü olması negatif takvim etkisi oluşturdu”

Bakan Bolat, eylül ayındaki ihracat verilerine de değinerek, “Eylül ayında ihracatımız 22 milyar 7 milyon dolara ulaştı. İhracatçılarımızla birlikte çok büyük gayretler sarf ettik, bu rakam geçen yılın rakamına göre yüzde 1,8'lik küçük bir azalışı ifade etmekle beraber bunun en önemli sebebi takvim etkisi olmaktadır. Takvim etkisi bazen olumlu katkı da yapabiliyor bazen olumsuz katkı da yapabiliyor. Geçen yıl eylül ayında 5 cuma ihracatımız varken, perşembe, cuma günleri biz iki gün 2,4 milyar dolar ihracat yapabiliyoruz. İhracatımızın en az olduğu günler cumartesi ve pazar oluyor. Bu sene eylül ayı içinde 5 tane pazar günü gerçekleşti. Bunun negatif takvim etkisi 1 milyar dolara tekabül etti. Bir pazar eksik olsaydı biz 600 milyon dolar ihracat artışını sizlere müjdeliyor olacaktık” değerlendirmesinde bulundu.

“Altın ihracatında yüzde 66'lık bir gerilememiz söz konusu”

Altın ihracatına dair verileri de paylaşan Bakan Bolat, “Altın ihracatında yüzde 66'lık bir gerilememiz söz konusu. Altın ve enerjiyi çıkardığımızda ihracatımızdaki artış eylül ayında yüzde 3,3 yani 20,8 milyar dolara ulaşmış oldu. Son 14 ayın içinde biz 9 ay, aylık ihracat rekorları kırdık. İthalatımızda eylül ayında azalma trendini görmekten memnuniyet duyuyoruz. İthalatımızda eylül ayında yüzde 1,4'lük bir azalış söz konusu oldu” şeklinde konuştu.

Çeyreklik trendin önemine de değinen Bolat, 2023 yılının üçüncü çeyreği ile 2024 yılının üçüncü çeyreğinin performanslarına bakıldığında 2024 yılı üçüncü çeyreğinde geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 4,4'lük artış olduğunu ve bunun 3 milyar dolar ihracat artışına tekabül ettiğini sözlerine ekledi.

“Çeyreklik bazda dış ticaret açığımızda yüzde 34'lük bir azalış söz konusu”

Son 14 ayın performans değerlendirildiğinde dış ticaret açığının 14 ayın 11'inde azaldığını vurgulayan Bakan Bolat, “Çeyreklik bazda dış ticaret açığımız bu yıl üçüncü çeyrek olan temmuz, ağustos, eylül toplamında 17,4 milyar dolara düşmüştü, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 26,3 milyar dolardı. Demek ki yüzde 34'lük bir azalış söz konusu. Üçüncü çeyrekte ihracatın ithalatı karşılama oranı geçen yıl yüzde 70.8 iken, bu yıl yüzde 79.2'ye yükselmiştir. Bu üçüncü çeyrekte ortalama yüzde 80'Lik bir ihracatın ithalatı karşılama oranını ihracatçılarımızın sayesinde başarmış durumdayız. Eylül ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 81,1 olarak gerçekleşti. Geçen yıl yüzde 81,5 idi" dedi.

“İhracatımız ilk 9 ayda 193 milyar dolar olmuştur”

Bakan Bolat, 9 aylık ihracatın 2023 yılının ilk 9 ayı ile mukayese edildiğinde mal ihracatında yüzde 3,2'lik artışın devam ettiğini vurguladı. İthalata bakıldığında ise yüzde 8'lik bir azalış söz konusu olduğunu kaydeden Bakan Bolat, “Bu yılın ilk 9 ayında 253 milyar dolara gerilemiş durumda. İthalatımızda net 21,6 milyar dolar azalış var. İhracatta net 5,9 milyar dolar artışımız var. Türkiye ilk 9 ayda 253 milyar dolar ithalat yaparken, ihracatımız da ilk 9 ayda 193 milyar dolar olmuştur. Bunun İlk 9 ayda 60 milyar dolar dış ticaret açığı vermiş bulunuyoruz. Dış ticaret açığımızdaki 9 ayda 31,5 azalma var, 87,7milyar dolardan 60,1 milyar dolara gerilemişiz. Bunun anlamı 27,6 milyar dolarlık dış ticaret açığını azalması işte ekonomi programımızın en önemli başarılarından biri bu olmuştur. İhracatın ithalatı karşılama oranı yılın 9 ayında yüzde 76,3'e yükselmiştir. 8,2 puanlık iyileşme söz konusu” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE INNOVATİON WEEK 24'ÜN TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bu yıl 10-12 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Türkiye Innovation Week 2024 etkinliğinin tanıtım toplantısı, stratejik partnerlerin katılımlarıyla düzenlendi. Toplantıda konuşan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “İnovasyonun katma değerli üretime ve ihracata katkısını biliyoruz. İnovasyonu toplumun ilgili tüm kesimlerine yaymak durumundayız.” dedi.

Türkiye'nin inovasyon ekosistemini geliştirmek amacıyla TİM'in ev sahipliğinde bu yıl 11'incisi düzenlenecek Türkiye Innovation Week'in basın tanıtım programı, Kuruçeşme Divan'da gerçekleştirildi. TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım gecesine, Türkiye Innovation Week'e destek veren stratejik partnerler, ekosistem paydaşları, inovasyon elçileri ve basın mensupları katıldı.

#Birlikteİnovasyon'un gücüyle “büyük dönüşümün bir parçası olmak üzere” temasıyla düzenlenen TIW24 tanıtım programında konuşan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, inovasyonun, katma değerli üretime ve ihracata katkısını bildiklerini söyledi.

“Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksi'nde 37.sırada”

Gültepe, “Türkiye Innovation Week etkinliklerinin başladığı 2012'de Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksi'nde 74. sırada yer alıyordu. Geçen hafta açıklanan endekse göre Türkiye geçen yıla göre 2 basamak, 2012'ye göre ise 37 basamak yükselerek 37. sıraya yerleşti.” dedi.

İnovasyonun katma değerli üretim ve ihracata katkısını bildiklerini vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti: “İşte biz bu bilinçle ülkemizde inovasyon ekosistemini geliştirmek istiyoruz. Şayet dünyadaki ilk 10 ihracatçı ülkeden biri olacaksak, bunda inovasyon önemli paya sahip olacak. İnovasyon ile Türkiye'nin ihracatını bir üst lige taşıyacağız. Küresel yarışta hedeflerimizi tutturmak için yüksek teknolojiye yatırımın, dijital ve yeşil dönüşümün yanı sıra inovasyonun gücünü de etkili şekilde kullanmalıyız. Ayrıca bireylerin ve organizasyonların yenilikçi düşünme konusunda motivasyonlarını artırmak istiyoruz.

Etkinliğin sloganlarından biri 'Birlikte inovasyon'. Motivasyonu sürdürülebilir kılmak büyük önem taşıyor. Bu nedenle sürdürülebilir motivasyon ana değerlerimizden birini oluşturuyor. 10 yıldır birlikte başarmanın gücünü her adımda hissettiğimiz için, birlikte inovasyonu da ana değerlerimizden biri haline getirdik. Gücümüzün her geçen yıl daha da büyüyen ekosistemden geldiğini biliyoruz. Dolayısıyla inovasyonu toplumun ilgili tüm kesimlerine yaymak durumundayız.”

“İnovasyonda uluslararası iş birliğini artırmak için her yıl paydaş ülkeler belirliyoruz”

İnovasyonda uluslararası iş birliğini artırmak için her yıl paydaş ülkeler belirlediklerini ifade eden Gültepe, “ABD, İsveç ve Çin bu yılın paydaş ülkeleri olacak. Ayrıca 8 farklı dalda ödül vereceğiz. Rekor sayıda başvurunun gerçekleştiği İnovaLİG yarışmamızın ödüllerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle takdim edeceğiz.” diye konuştu.

“İnsanı, kültürü ve iş modellerini yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden ele alıyoruz”

TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu da etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Innovation Week etkinliği ile 2012 yılından bu yana binlerce projeye, yüzlerce iş birliğine ve milyonlarca yeni fikre ev sahipliği yaptıklarını belirtti. İnovasyonun, yalnızca bir fikir üretmek olmadığını, aynı zamanda o fikri akılla büyütmek, kümülatif bir çabayla yeşertmek ve dönüştürmekle anlam kazandığını artık çok iyi bildiklerini dile getiren Karavelioğlu, “Türkiye Innovation Week'in 10 yıllık serüveni, bizlere bu çabanın ve dönüşümün en iyi örneklerini sundu.” dedi.

10 yılda 540 binden fazla katılımcı ve 10 milyon izleyiciyle buluştuklarını, 1034 konuşmacı ve 1500'den fazla markayı ağırladıklarını kaydeden Karavelioğlu, “İnovasyon programlarımız kapsamında 500'den fazla firmayı ödüllendirdik. Katılımcı deneyimini ve etkinlik kapsamını hep daha iyiye götürme çabamızın bir yansıması olarak gördüğümüz 11 tane uluslararası ödülümüz bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Karavelioğlu, bu yılki temanın “Out of the Box: Human, Culture, Model” olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Yalnızca yeni teknolojileri değil, aynı zamanda insanı, kültürü ve iş modellerini yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden ele alıyoruz. İnovasyonun gerçek gücü, insan özgürce düşündüğünde, farklı kültürel yaklaşımları kabul ettiğinde ve cesur iş modelleri benimsediğinde ortaya çıkıyor. Bu yıl, kutunun dışında adım atarak yeni hikâyeler yazmak, sınırları zorlamak ve inovasyonun dönüştürücü gücünü hep birlikte deneyimlemek için çok katmanlı ve kapsamlı bir program hazırladık.”

 
Erzurumspor Boluspor’a evinde puan vermedi
 
Erzurum’da ‘Narkoçelik-41’ operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek ekonomideki süreci yorumladı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Eylülde yıllık dış ticaret açığı ...
Erzurum Demiryolu Yatırımlarında Öncelik Almalı
Erzurum Dayanışma Platformu Başkanı Ensar Özdemir’den Çağrı
Işıkhan’dan Emekli maaşında fark açıklaması
Işıkhan, "Ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. ...
 
Güvenilir gıdada yeni dönem
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘‘Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ...
Erzurum fonksiyonel kamu harcamalarında 22’inci
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’un bölge toplamındaki kamu ...
Şimşek ekonomideki hedefi paylaştı
Şimşek, enflasyonun düşürülmesinin sürdürülebilir büyüme ve gelir dağılımında ...
 
Kooperatiflere hibe desteği
Kooperatif ve kooperatif birlikleri için istihdam odaklı program ile 2.7 ...
H-ÜFE yıllık yüzde 57,72 arttı
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık yüzde 57,72 arttı, aylık yüzde 2,62 arttı.
ETB’den Erzurum Markalaşma sürecine destek
Erzurum, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünler konusundaki örnek şehri olmaya devam ediyor.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva