İl Genel Meclisi Eylül ayı son toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında yapılan toplantıda Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün gezici kütüphane kurulması için 150 bin lira para talebi ele alındı. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Vekili Coşkun Dilaver, SODES'ten 350 bin lira destekm sağlandığını 500 bin liraya mal olması beklenen gezici kütüphane için meclisten 150 bin lira talep edildiğini belirtti. Erzurum'da okuma alışkanlığı hakkında da bilgiler veren Dilaver, halk kütüphanesinden yararlananların sayısının günlük 17'yi geçmediğini belirtti. Dilaver, komisyon olarak Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün talebinin 2012 bütçe görüşmelerinde ele alınmasını istedi. Toplantıda söz alan meclis üyeleri, gezici kütüphanenin maliyetinin çok yüksek olduğunu belirttiler. Görüşme sonunda talebin 2012 bütçe görüşmelerinde yeniden gündeme alınmasına karar verildi.
BÜROKRATİK SORUNLARI GÖRÜŞTÜLER
Eylül ayı son toplantısında İçişleri Mevzuat Komisyonu Üyesi Enver Atasever, kurumlararası yazışmalardaki gecikmelerin nedenleri, hangi aşamalarda bürokratik engellerin oluştuğu ve vatandaşın mağdur edildiği konulu raporunu meclise sundu. Enver Atasever, gecikmeye kamu kurumlarının değil, kişi ve serbest büroların yol açtığını belirtti.
BÜROKRASİ ENGELİ VE VATANDAŞIN ÇİLESİ
Vatandaşların şahıslarına ait gayrimenkuller üzerinde yaptırmak istedikleri imar uygulamalarında yaşadıkları gecikme ve sıkıntıların kaynağının İl Özel İdaresi veya diğer kurumlardan kaynaklanmadığını ifade eden Atasever, "Bu hususta vatandaşın bizzat kendisinden kaynaklı ihmali bulunduğu gibi bu tür uygulamaları yapmakla mükellef olan serbest şehircilik ve serbest harita mühendislikleri bürolarının da ihmallerinin gecikme ve mağduriyetlere sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Bu konunun çözümü için de vatandaşların konu hakkında bilgilendirilmesi ve serbest faaliyet icra eden büroların bağlı oldukları odalarca sıkı şekilde denetlenmesinin temininin zaruret olduğu kanaatindeyiz" diye konuştu.
Vatandaşın bilgilendirilmesi için il özel idareleri ve belediye tarafından bir çalışma yaparak yöntemin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Atasever, "Vatandaşa ilk müracaat alanında uygulanan ve yaşanan süreç ve sıkıntılar anlatılmalıdır. Bu hususta başkaca yöntemlerde ilgililerce tespit edilmelidir. Serbest büroların çalışmalarındaki aksaklıklar konusunda vatandaşların bilinçli taleplerinin ve şikayetlerinin etkili olacağı muhakkaktır" dedi.