Atatürk Üniversitesi İletişim fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı Büyük Usta filmini değerlendirirken sinema piyasası hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, Büyük Usta filmimin çıkış serüvenini üniversite yıllarından kurup tasarladığını belirterek, eski Türk Filmlerinin hep aynı formatta çekildiğini, bu filmlerde anlam olmadığını, ifade için anlam feda edilmemesi gerektiğini söyledi.
FİLİM ÇEKMENİN ZORLUĞU
Film çekmenin sanıldığından zor olduğunu belirten Hıdıroğlu, film setlerinde çeşitli zorluklar karşılaştıklarını, aksiliklerin üst üste geldiğini ancak bu aksiliklere rağmen filmin kendiliğinden büyüyüp oluştuğunu dile getirdi.
Amaçlarının bir sanat eserine biçim ve içeriğinin nasıl zenginleştirilir onu göstermek olduğunu anlatan Hıdıroğlu, “Herkes film yapabilir herkes vizörden bakabilir ama vizörden bakılan dünya herkeste farklı olması lazım eğer aynı şeyi üretiyorsak bunun hiçbir anlamı yoktur farkımız olmalı ki kaliteli filmler ortaya çıksın” dedi. İletişim fakültesi öğrencilerine de mesaj veren Hıdıroğlu, bu piyasada başarılı olmak istiyorlarsa okulla sınırlı kalmamalarını kendilerini her alanda tam donanımlı olarak geliştirmelerini, kültürel seviyeleri ileri derecede iyi olması gerektiğini vurguladı.