Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ve konfederasyon üyeleri, çözüm sürecine destek amacıyla geldikleri Muş’ta Belediye Başkanı Feyat Asya’yı ziyaret ettiler.
Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ve konfederasyon üyelerini makamında kabul eden Başkan Asya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Asya, “Belediye başkanı olmadan önce Memur-Sen’de başkanlık yaptım. Sivil toplum örgütleri olan dernekler, vakıflar ve sendikaları çok iyi bilen biriyim. Dolayısıyla sivil toplum örgütü bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Ama hep geri atılmış bir ayağıydı. Bu hükümet döneminde artık o eksiklik giderildi. Ve toplumun bütün kesimi yargı mensuplarına kadar örgütlenmek suretiyle dernekleşme, vakıflaşma ve sendikalaşmaya gitti. Muhtarlarımızı da bu anlamda iki defa önemsiyoruz. Bir seçilmiş oldukları için bir de sivil toplum örgütünün yapısını ve Türkiye’nin gündemini oluşturuyorsunuz. Bu anlamda bu toplantınızı ilimiz de yapmanız benim şahsımı, özellikle bir yerel yönetici olarak, bir de sivil toplumdan gelen birisi olarak mutlu etmiştir. Sizlerin bu hareketi inşallah bizim toplumun gelişmesine, kardeşlik ortamının oluşmasına, özellikle devam eden ve birçok çevrelerce sabote edilmek istenilen barış sürecine tamamen katkı sunacaktır” dedi.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ise, konfederasyonla oluşturdukları yapı ile ilgili bilgi verdi. Konfederasyonun 2 yıl önce kurulduğunu belirten Hüseyin Akdeniz, farklılıkların, farklı kültürlerin zenginlik olduğunu söyledi. Akdeniz, “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ne Mardin ilinden başlamak kaydıyla toplantılar düzenledik. Benzer toplantıyı daha sonra Şanlıurfa’da gerçekleştirdik ve bugün de yine Doğu Anadolu ili olan Muş’tayız. Bu yola çıkarken, bunu başarabiliriz derken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan başladık. Bugün de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege bölgeleri kaynaşma içerisindeyiz. Farklı kültürlerimizi bir mecraya oturttuk. Birbirimizi artık anlayabiliyoruz, birbirimize uzak kalmadan anlayabiliyoruz. Bir şeylerin artık demokratik yollarla halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kadar kanun, bu kadar yetki, bu kadar güven ortamı içerisinde siyasetin de siyasi ortam içerisinde şiddete başvurmadan yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bin yıllık topraklarda kardeşliğimiz söz konusu. Burnumuzun ucunda olanı görüyoruz ama biz bu değerlerimizi asla, hiç yitirmeden, 30 yılın vermiş olduğu bir yorgunluk da olsa 2 yılda çok çabuk bir kaynaşma içerisindeyiz. Bu bizi millet yapan değerlerimizin önde gelen şekli olmalı. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Milli Birlik Ve Kardeşlik Projesi’ne ilk destek veren kurumlardan bir tanesidir. Biz hiçbir bölgeyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Bu birliğin tutacağına eminim. Mutlaka zaman içerisinde bazı olumsuzluklar olacaktır, ama biz tabanda bu kaynaşmayı sağladıysak, eminim ki toplumun üst kesimlerine doğru da bu yansıyacaktır” şeklinde konuştu.