Ömrü idejolojik kavgalar, davalar ve hapis cezaları ile geçen Türk Milliyetçiliğinin cesur kalemlerinden Necdet Sevinç, tedavi görmekte olduğu Florance Nightingale Hastanesi'nde vefat etti.
2009 yılında yayınlanan İstiklalin Bedeli adlı kitabında Antep Harbini belgesel roman tadında kaleme alan yazar, çalışmada Antebin yiğitliğini gözler önüne sermişti. Gaziantep ile vatan sevgisini, Gaziantepliler ile millet sevgisini dillendiren Sevinç, bu şanlı direniş örneği ile Türkiye ve Türklük sevgisini başarı ile anlatırken, eşsiz bir eseri edebiyat tarihine kazandırdı.
ATEİST ÖĞRETMENE SERT CEVAP
Necdet Sevinç, 1944 yılında Gaziantep'te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine “Allah'ın olmadığını” yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul'a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı. 1969'dan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez kurşunlandı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkumiyeti istenen yazarlardan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı. 1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi'nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevi'nde, iki kez Paşakapısı Cezaevi'nde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı. Binlerce köşe yazısı yazdı.
Eserleri; İstiklalin Bedeli, Yazarını Kurşunlatan Yazılar, Sanık Yazılar, Tutanak, Ferman, Ülkücüye Notlar, Ajan Okulları, Gaziantep'te Türk Boyları, Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü, Osmanlı'dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, Eski Türkler'de Kadın ve Aile, Osmanlılar'da Sosyo-Ekonomik Yapı, Arşiv belgeleriyle Tehcir, Ermeni İddiaları ve Gerçekler, Pontus'la Hesaplaşma, Duruşmalar, Acının Tadı.