Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin sevinçlerine eşlik etti.
Halkbank Ortaokulunun açılışını gerçekleştiren Bakan Tekin, açılış töreninin ardından, sınıflara geçerek öğrencilere karnelerini verdi.
Öğrencilerle tek tek sohbet eden Bakan Tekin, yarıyıl tatilinin verimli geçmesi için onlara nasihatlerde bulundu. Öğrencilerin karnelerini imzaladı.
Karne dağıtımının ardından okulda açıklama yapan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı: "Çocuklarımızın, velilerimizin ve öğretmenlerimizin bu heyecanlarını paylaştık. Aslında bu içinde bulunduğumuz hafta, pazartesiden itibaren Türkiye'deki okullarımızın tamamında çocuklarımızın yıl boyunca elde ettiklerinden hareketle, sosyal etkinlikler haftası olarak yürüttük bu haftayı. Yaklaşık Türkiye genelinde 100 binin üzerinde etkinlik yapıldı. Bu etkinliklerde çocuklarımız dilimizi, Türkçemizi kullanmak, kendilerini ifade etmek, değişik sportif sanatsal müsabakalarda eğlenmek başta olmak üzere birçok etkinliğin içerisinde yer aldılar. Bu haftayı bu şekilde tatile hazırlık gibi geçirdik diyebiliriz."
Bakan Tekin, bu eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde 3 önemli konuyu gündeme aldıklarını vurgulayarak, "Bunlardan biri, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli. Bu eğitim öğretim yılı itibarıyla Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulanmaya başladı. İkinci önceliğimiz, mesleki ve teknik eğitimdi. O konuda da bilhassa Türkiye'deki ekonomik kalkınmamızın ana unsurlarından bir tanesi olan nitelikli eleman ihtiyacını gidermek için meslek liselerimizde çok yoğun bir süreç başlattık. Bir de eğitim öğretim süreçlerimize okulumuz, öğretmenlerimizle beraber ailelerimizi de dahil edecek bir dizi etkinliği bu yıl hayata geçirdik." diye konuştu.
Yarıyıl tatilinde en önemli hususlardan birinin, teknoloji bağımlılığı olduğunu belirten Bakan Tekin, "Okullarımızda yaptığımız araştırmalarda çocuklarımızla ilgili en önemli tehdidin, önümüzdeki süreçte teknoloji bağımlılığı üzerine odaklandığını görüyoruz. Çocuklarımızın neredeyse yüzde 80'i şiddetle, sosyal medya ve teknoloji ortamında karşı karşıya bulunuyor." dedi.