Palandöken Belediyesi, kentin temizliğinde kullanılmak üzere beş yüz adet çöp konteynırı alarak cadde, bulvar ve sokaklara yerleştirdi.
Belediye, kirlenen ve koku yayan konteynırlar ise, modern yıkama aracıyla iç-dış temizliği yapılarak bakteri, mikrop ve haşere oluşumuna karşı ilaçlı sıcak suyla dezenfekte ediliyor.
Erzurum’un en büyük ilçelerinden biri olan palandöken 160 bin nüfusa hizmet veren Palandöken Belediyesi, ilkeli hizmetlerini sürdürüyor. Bunun için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent sınırlarındaki 39 mahalleden her gün düzenli olarak günde yaklaşık 200 ile 250 ton çöp topluyor. Palandöken Belediyesi, temizlik hizmetlerin aksamaması için beş yüz adet yeni çöp konteynırı da alarak ihtiyaç duyan mahalle, bulvar, cadde ve sokaklara yerleştirdi. Kullanım ömrünü tamamlayan konteynırları kaldıran ekipler, kullanımdaki konteynırları ise, bakteri, mikrop ve haşerelere karşı yıkama aracıyla dezenfekte ediyor. Konteynırın bulunduğu yerde yapılan temizlik işlemi sadece birkaç dakika sürüyor ve araç, yıkama sonucu oluşan pis suyu kendi içinde muhafaza ediyor. Konteynır değişim ve dezenfeksiyon çalışmalarının sürdüğü mahallelerde yaşayan vatandaşlar bu uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek Başkan Bulutlara ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler. Çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçede özellikle temizlik hizmetlerine büyük bir önem ve ağırlık verdiklerini vurguladı. Amaçlarının, Palandöken İlçesini 7 gün 24 saat tertemiz tutmak olduğunu ifade eden Başkan Bulutlar, Palandöken sınırları içinde kalan 39 mahallede bin (1.000) üzerinde sokakta yaklaşık 2 bin 700 çöp konteynırı bulunduğunu belirtti. Başkan Orhan Bulutlar, “Halkımızın sağlığı ve esenliği bizim için her şeyden daha önemlidir. Bu nedenle sorumluluk alanımızın temiz ve hijyenik olması için ekiplerimiz gece-gündüz çalışmaktadır. Özellikle yaz aylarında konteynırlarımız, ilaçlama ekiplerimizce belirli aralıklarla karasinek vb. haşerelere karşı ilaçlanmaktadır. Çöp konteynırları her ay dönüşümlü olarak basınçlı su ile yıkanarak dezenfekte edilmektedir. Miadını dolduran konteynırlar de yenisiyle değiştirilmekte, bozuk olanlar onarılmaktadır. 2010 yılında ise yine bin (1.000)adet çöp konteynırı alarak ilçenin muhtelif noktalarına yerlileştirmesini yapmıştık. Halkımızdan isteğimiz, çöplerini düzenli olarak konteynırlara atarak ekiplerimize yardımcı olmaları ve konteynırlarına sahip çıkmalarıdır” diye konuştu.