KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
31 Mayıs 2010 Pazartesi - 06:42

İsrail yardım gemilerine saldırdı

İsrail güçlerinin, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya müdahale etti.

İsrail yardım gemilerine saldırdı

SAAT: 08.33 - KONSOLOSLUK ÖNÜNDE KALABALIK ARTIYOR
İsrail'in ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına tepki göstermek için İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplananların sayısı artıyor. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail Başkonsolosluğunun önüne gelerek, gece saatlerinden itibaren konsolosluk önünde bekleyen gruba katılan vatandaşlar, İsrail'i protesto eden sloganlar atıyor. Grup zaman zaman okunan Kur'an-ı Kerim dinledikten sonra dua ediyor.

Çevredeki duvarlara ''Katil İsrail elini gemilerden çek'' yazılı pankart asan protestocular, ''İsrail şaşırma sabrımızı taşırma'' sloganı atıyor. Çevik kuvvet polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, trafik polisleri de protestocuların trafik akışını etkilememesi için yoğun çaba gösteriyor. Bu arada geceden kalan bazı yaşlı protestocuların konsolosluk binası önünde battaniyelere sarılarak uyuduğu görülüyor.

SAAT: 08.23 -İSRAİLLİ BAKAN: KAYIPLARDAN DOLAYI PİŞMANIM
İsrail kabinesinden bir bakanın, İsrail askerlerinin Türk yardım gemisine saldırısından dolayı "pişmanlık duyduklarını" söyledi. İsrailli bakan, geminin ele geçirilmesinden ve yaşanan kayıplardan dolayı "pişman olunduğunu" dile getirdi.

SAAT: 08.02 -İSRAİL TELEVİZYONU: ÖLÜ SAYISI 16
İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyonun ardından, İsrail'de bir televizyon kanalı 16 kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail televizyon ve radyo yayınlarında ölü ve yaralı sayısına ilişkin, İsrail kaynaklarına dayalı bir bilgi verilmezken, hep yabancı kaynaklara atıfta bulunulması dikkati çekti, ayrıca gemiye İsrail helikopterlerinden komandoların indiğine ilişkin, Türk televizyonlarından aktarılan görüntüler ekranlara getirildi.

İsrail televizyon kanalları, yaralananların Aşkelon'daki hastaneye sevkedildiklerini belirtirken, operasyonda yaralı askerler de bulunduğunu, bunlardan ağır yaralı birinin de Hayfa'ya nakledildiğini bildirdiler. Bu arada Kanal 10 televizyonu, gözaltına alınanların bir kısmının cezaevlerine konulması için hazırlıklar yapıldığını duyurdu.

Televizyon ayrıca, Gazze Şeridi'nden botların denize açılmasını önlemek için, Gazze kıyılarının da tümüyle abluka altına alındığını kaydetti. Kanal 2 televizyonu, gemidekilerin daha önce söyledikleri gibi pasif bir direniş içinde olmadıklarını, askerlere bıçak ve çubuklarla saldırdıklarını da ifade etti. İsrail televizyonları ve radyoları, Ankara ve İstanbul'da protesto için toplanan kalabalıkları ve Ankara'daki İsrail büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını da haberlerinde duyurdular.

Bu arada, İsrail'den şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadığı dikkati çekti. Görüşlerine başvurulan bir askeri kaynak, şu aşamada herhangi bir açıklama yapılmasının söz konusu olmadığını belirtirken, gemilere rotalarını geri çevirmeleri veya Aşdod'a yönlendirmeleri konusunda uyarı yapıldığını hatırlatmakla yetindi.

SAAT: 08.02 -İSRAİL TELEVİZYONU: EN AZ 10 ÖLÜ
İsrail'de özel bir televizyon kanalı, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında en az 10 kişinin öldüğünü bildirdi. "10" adlı özel İsrail kanalı, İsrail askerlerinin, kendilerine direnenlere ateş açtığını belirtti. Kanal, saldırıda İsrail askerlerinden ölen veya yaralanan olup olmadığın konusunda bildi vermedi.

SAAT: 08.01 - HAMAS: ACIMASIZCA BİR SALDIRI
İsrail güçleri, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya ateş açtı. En az 2 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, İsrail askerleri helikopterle gemiye inerek ateş açtı. Saldırı sırasında 2 kişi öldü, en az 30 kişi yaralandı. Gemilerden geçilen ilk görüntülerde, bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü. İnsani yardım filosundaki gemilerden sadece ''Mavi Marmara'' gemisiyle bağlantı kurulabilirken, şu an bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor. Görüntülerde çok sayıda yaralının yerlerde yattığı görülüyor. Gazze'deki Hamas hükümetinin lideri İsmail Haniye, İsrail güçlerinin Gazze'ye yardım getiren gemilere müdahalesini kınadı. Haniye, İsrail'in, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya İsrail'in müdahelesini ''acımasız bir saldırı'' olarak yorumladı.

 
Türkiye'de ilk, Erzurum'da yapıldı
 
Kümbet: lanetliyoruz
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DADAŞLARI BEKLİYORUZ !! 1 Haziran 2010 Salı 23:02

DEĞERLİ DADAŞLAR SİZLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ , EN AZINDAN SİTEYİ İNCELEYİN LÜTFEN, ALLAHA EMANET OLUN. www.1923turk.com

Yorumu oyla      0      0  
HELAL BAŞBAKANIM !! 1 Haziran 2010 Salı 22:39

SAYIN BAŞBAKANIMA HELAL OLSUN , DÜNYANIN EN DELİKANLI EN DÜRÜST BAŞBAKANINA EN İYİ BAŞBAKANINA SELAM OLSUN ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN BAŞBAKANIM , ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN , ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

Yorumu oyla      0      0  
KAHROLSUN İSRAİL !! 31 Mayıs 2010 Pazartesi 12:12

ALLAH SENİ KAHRETSİN , KAHROLASIN BATASIN YERİN DİBİNE İSRAİL , MÜSLÜMANLARA ÇEKTİRDİĞİN EZİYETLERİN KARŞILIĞINI BULASIN , HER TÜRLÜ TERÖR VE FİTNENİN SORUMLUSU İSRAİL ALLAH SENİ KAHRETSİN , BU OLAYLAR SENİN SONUNU GETİRİR İNŞALLAH , YÜCE ALLAHIM MÜSLÜMANLARI KORUSUN İSRAİLİ BATIRSIN , AMİNNNN.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇOK TARTIŞILDI, GEÇTİ
Teklifin 8. maddesi Meclis'te gerginliğe yol açtı. Kapatma davası TBMM iznine bağlandı.
TEPKİMİZ YANLIŞ OLDU
Baykal’a taşlı yumurtalı saldırı sonrası verdikleri tepkinin hatalı olduğunu söyledi.
BAKAN YILDIZ'A YUMRUKLU SALDIRI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'taki silahlı saldırıda ...
 
BAŞBAKAN AKP'Yİ OLAĞAN ÜSTÜ TOPLADI
AK Parti Grubu, saat 13.00'de TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak ...
BAYKAL: AKP'DEN TEKLİF GELDİ
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ...
AKP'DEN ÖNEMLİ BİR TAKTİK DAHA
AKP'den gizli oylamada milletvekillerinin, ne tür oy attığını öğrenmek için ilginç taktik!
 
BU KASABADA NELER OLUYOR?
Cinayet, petrol, rant, suikast, siyasi çekişme, adam kaçırma... Bu olayların nedeni....
ASIL PLAN OTEL...
Abant’ta doğal dengenin bozulmasına neden olan yol çalışmalarından otel planları çıktı.
KART MAĞDURLARINDAN TIKLAMA REKORU
Kredi kartı borcu olanlar, BDDK'nın internet sitesinde "tıklama rekoruna" imza attı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva