Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
26 Mart 2020 Perşembe - 04:04

'Bu musibetin de üstesinden geleceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu üyeleriyle telekonferansla yaptığı görüşmede, “Milletimizle gönül ve işbirliği içinde inşallah bu musibetinde üstesinden geleceğiz.

 Bu musibetin de üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu üyeleriyle telekonferansla yaptığı görüşmede, “Milletimizle gönül ve işbirliği içinde inşallah bu musibetinde üstesinden geleceğiz. Bu güne kadar terörden darbeye ve ekonomik saldırıya kadar nice sıkıntıyı birlik ve berberlik içinde aşan Türkiye Allah'ın izni ile virüs meselesini çözecektir. Yeter ki kurallara uyulmasını temin edelim ve metanetimizi koruyalım” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu üyeleriyle bir telekonferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi.
”MİLLETİMİZLE GÖNÜL VE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE İNŞALLAH BU MUSİBETİN DE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin bu hastalığa karşı tedbirleri vakitlice almasında ve sürecin nispeten düşük seyirli gelişmesinde bilim kurulu olarak sizlerin çalışmalarının tavsiyelerinin çok büyük rolü olmuştur. Milletimiz bu virüsle mücadele kapsamında aldığımız tedbirleri büyük bir anlayışla karşılamış, önemli ölçüde de riayet etmiştir. Toplumumuzda henüz tehdidin büyüklüğünü kavrayamamış olan varsa da genel olarak milletimizin hassasiyetinden memnunuz. Hala meselenin hayatiyetinin farkına varmamış olanların da özellikle sizlerin telkinleri ve tavsiyeleriyle en kısa sürede doğruyu göreceklerine inanıyorum. Bilimin ve bilim insanlarımızın bu süreçte ortaya koydukları dirayetli, yapıcı net ve ikna edici tavır inşallah diğer alanlarda da örnek olacaktır. Ülkemizdeki vaka ve ölüm oranı giderek azalan bir trendi ifade ediyor. Nisan ayının ilk dilimine yönelik simülasyonlar her gün sonunda yapılan vaka ve ölüm açıklamasıyla biraz daha geriliyor. Milletimizle gönül ve işbirliği içinde inşallah bu musibetinde üstesinden geleceğiz. Bugüne kadar terörden darbeye ve ekonomik saldırıya kadar nice sıkıntıyı birlik ve berberlik içinde aşan Türkiye Allah'ın izni ile virüs meselesini çözecektir. Yeter ki kurallara uyulmasını temin edelim ve metanetimizi koruyalım” dedi.
“DEVLET TÜM İMKANLARI İLE 83 MİLYON VATANDAŞININ HER BİRİNİN YANINDADIR”
“Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın gösterdiği fedakarlık her türlü takdirin üstündedir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin şahsında tüm sağlık çalışanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Gerek hastanelerimizde gerekse karantina yurtlarında ve evlerde yapılan takiplerin olumlu etkilerini her gün daha iyi görüyoruz. Değerli bilim kurulu üyelerimiz böylesine kapsamlı bir krizde elbette bir takım eksiklikler olmuştur, olacaktır. Tespit ettiğimiz her sorunu çözmenin yollarını arıyor ve bir şekilde de buluyoruz. Her konuda olduğu gibi bu hastalık döneminde de çıkarcılar, bozguncular, art niyetliler, cahiller, kendi gizli gündemlerinin peşinde koşanlar olmuştur, olacaktır. Bunların hiçbiri sizlerin moralini bozmasın, canınızı sıkmasın, şevkini kırmasın. Gerektiğinde güvenlik güçlerimiz, gerektiğinde savcılarımız ve hakimlerimiz üzerine düşeni yapıyorlar. Siz bilim insanlarımızda doğru bilgilendirmeyle bu tür girişimlerin önünü zaten kesiyorsunuz. Önemli olan hep birlikti bu sıkıntılı dönemin en az kayıp ve en az maliyetle atlatabilmektir. Aldığımız tedbirlerle milletimizin sadece sağlığını değil, ihtiyaçlarının karşılanmasından tüm sorunlarına derman olmak için çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm imkanları ile 83 milyon vatandaşının her birinin yanındadır. Aynı şekilde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızda büyükelçiliklerimiz ve konsolosluklarımız vasıtası ile sürekli temastayız. Ülkesine dönmek isteyen vatandaşlarımıza, öğrencilere öncelik vermek suretiyle mevcut şartlar çerçevesinde gereken imkanları sağlıyoruz. Şu anda bugün aldığım bazı bilgiler Avrupa’da birçok yerde ölüm hadiselerinde maalesef ölenleri buz pateni alanlarına seren ülkeler var. Türkiye olarak biz bu tür adımlar atmadık, atılmasına da hiçbir zaman müsaade etmeyiz” diye konuştu.
“İNŞALLAH HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ”
Bilim Kurulu’nun toplantısını önemsediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki günlerin hastalığın yayılma hızının kırılması bakımından kritik olduğunu biliyoruz. Hep birlikte daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek gereken her türlü tedbiri kararlılıkla uygulayarak inşallah hedeflerimize ulaşacağız. Özellikle bu akşamki toplantıyı çok ama çok önemsiyorum. Bir taraftan sağlıkla ilgili ne gibi adımlar acil olarak bu hafta sonuna kadar ve önümüzdeki hafta içinde adımlar atmalıyız. Öbür taraftan eğitim öğretimde ne gibi adımlar atmalıyız. Çünkü bu alanda da gerek bakanım gerekse bizler sıkıştırılıyoruz bende yaptığım açıklamada bilim kurulumuz bu alanda nasıl bir tavsiyede bulunursa biz o tavsiyeye uyarız dedim. Şu anda gerek Sağlık Bakanım gerekse Milli Eğitim Bakanımda bu konuda sizlerle bunu tartışacaklar müzakere edecekler ona göre vereceğiniz kararlarda inşallah bunu da açıklayıp şöyle yol haritamızı belirlemiş çizmiş olalım diyorum” şeklinde konuştu.

 
‘Okullar 30 Nisan’a kadar tatil’
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca korona virüsle mücadele sürecini paylaştı
Koca, “Hastalığı ağır geçirmesek de herhangi birimiz hiç ummadığımız kadar ...
Bebeklerden ‘Evde Kal’ çağrısı
Küresel çapta bir salgın olan yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadele ...
Cumhurbaşkanı vatandaşa seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan ricamız, bir müddet ...
 
Yazıcıoğlu rahmet niyazlarıyla anıldı
Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 11. yılında kabri başında anıldı.
Sağlık ordusuna 32 bin personelle destek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgını ile mücadelede sağlık ...
Horasan İlçe Tarımdan bilgilendirme etkinliği
Horasan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından lokanta-restoran, ...
 
Karantinadan kaçan şahıs yakalandı
Iğdır’da korona virüsü şüphesi ile karantinaya alınmak istenen bir şahıs hastaneden kaçtı.
Doğu’da Kamudan Vefa Mesaisi
Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde Vefa Sosyal Destek Grupları aralıksız ...
Sekmen: “Mücadele büyük bir önem taşıyor”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Virüs tehdidi ortadan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva