Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
20 Haziran 2019 Perşembe - 11:44

"Bu ülkede de Sisiler var"

Erdoğan, "Benim şuanda bunun normal bir ölüm olduğuna inancım yok. Bu ülkede de Sisiler var. Benzerleri var. Onun için çok dikkatli olmaya mecburuz" dedi.

 Bu ülkede de Sisiler var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Fatih Camii'nde düzenlenen gıyabi cenaze namazına katıldı. Cenaze namazının ardından konuşan Erdoğan, "Benim şuanda bunun normal bir ölüm olduğuna inancım yok. Bu ülkede de Sisiler var. Benzerleri var. Onun için çok dikkatli olmaya mecburuz" dedi.

GIYABİ CENAZE NAMAZI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Fatih Camii'nde düzenlenen gıyabi cenaze namazına katıldı. Gıyabi cenaze namazında Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve çok sayıda vatandaşta yer aldı. Erdoğan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, “Dün akşam Türkiye saati ile 19.00 civarında duruşma esnasında Muhammed Mursi Rabbimize yürüdü. Tabii bu normal bir yürüyüş müdür yoksa burada daha başla durumlar var mıdır yok mudur bu düşündürücüdür. Şahsen benim şuanda bunun normal bir ölüm olduğuna inancım yok. Zira o kadar ki ailesine Mursi'yi teslim edemeyecek kadar bunlar korkak ve Mursi'nin vasiyeti var. Vasiyetinde Mursi ölümünde köyüne defnedilmesini arzu etmiş bunlar. Bunu tabii kabullenemedi ve Sisi yine aynı anlayışını, aynı zulmünü burada da devam ettirdi. Kardeşlerim şunu unutmayın korkaklar zafer anıtı dikemez. Sisi zulmünü bu şekilde devam ettiriyor, son dönemde çok kısa zaman içerisinde 50'yi aşkın genciyle, yaşlısıyla idama karar verilen Mısır mahkemelerinde onama Sisi'den çıkmıştır. 7 tane genci bir anda idama götürmüşlerdir. Bu idama götürülen gençlerle ilgili de ne yazık ki dünya sessiz kalmıştır. Avrupa Birliği idamı yasaklar arasında konuştuğu halde yapılan Mısır'daki toplantıda ne yazık ki o toplantıya bizzat Avrupa Birliği üyesi ülkeler katılarak, o katil zalim Sisi ile bir arada olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zalimler için yaşasın cehennem. Biz de şuan da bunu söylüyoruz. Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin bunlar naaşından korkacak kadar hafiftirler. Bunlarda yürek yok. Bunlarda yürek olmadığı gibi bunlar maalesef bizlere karşı da aynı tutum, aynı tavır içindeler. Fakat biz Müslümanlar olarak dik duracağız, asla inandıklarımızdan taviz vermeyeceğiz. Biz biliyoruz ki 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak siz anlamazsın.' Zaman zaman bazıları şu tür ifadeler kullanıyorlar; demokrasi şehidi. Böyle bir şey yok. Demokrasi şehidi diye bir şey olmaz ve burada olan demokratik yolla Mısır'da ilk kez seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. Mursi'nin bu özelliği var ama onlar, Batı tahammül edemedi. Şu ana kadar hiçbir şey duydunuz mu, duymadınız. Kolay kolay da duymayacaksınız. Biz bütün Türkiye'de gıyabi cenaze namazıyla ilgili attığı adımla Müslümanlar olarak bir görevi ifa etmenin manevi hazzı içerisindeyiz."

"BU ÜLKEDE DE SİSİLER VAR, ÇOK DİKKATLİ OLAMAYA MECBURUZ"

Türkiye'de de Sisiler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Unutmayın bu ülkede de Sisiler var. Benzerleri var. Onun için çok dikkatli olmaya mecburuz. Hatırlayın şahsıma karşı da senin de akıbetin Mursi gibi olacak diyenler vardı. Tabii bunlar bir şeyi hala anlayamadılar. Şehadeti anlayamadılar. Eğer şehadeti anlamış olsaydılar bunları konuşmazlardı. İnşallah sonu bu işin de hayır olacak" şeklinde konuştu.

 
Doğu’nun bilinmeyen doğa hazineleri
 
Emmanuel Macron’a Sert Tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şentop: "Darbeyle gelenler, darbelerle giderler"
Şentop, 'Mursi Milletinin teveccühüyle, milletin verdiği yetkiyle, anayasadan ...
“Bu insanlığın ayıbıdır?”
Malkoç, "Mursi, mahkemede yargılanırken şehit oldu. Ama dünyada yeterince ...
Sağanak yağış sele dönüştü
Sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bayburt- ...
 
Bayburt nüfusunun yüzde 13’ü üniversiteli
Türkiye’de iller bazında üniversite öğrenci sayılarının il nüfuslarına ...
“Çok Sinsi Bir Oyun Oynanıyor”
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
İstanbul’daki Pasinlerlilerden sılaya vefa
İstanbul Eyüp Sultan İlçesinde yaşayan Pasinlerli dadaşlar Pasinler Belediyesi ...
 
Şentop'dan milli meselelerde birlik çağrısı
BMM Başkanı Mustafa Şentop, milli meselelerde Meclisteki tüm siyasi partilerin ...
Aydemir’den Vahdet ve Tevhid vurgusu
Aydemir, “Kendini insanlığa adaleti taşımaya amade kılmış; tarihini kainata ...
Erbaş’tan birlik ve beraberlik mesajı
Erbaş, “Milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva