Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
9 Mayıs 2019 Perşembe - 13:28

"Cumhur İttifakı, yeni bir Çanakkale ruhudur”

Bahçeli, “Cumhur İttifakı Türkiye’nin yeni bir Çanakkale ruhu, Milli Mücadele hamurudur. Cumhur İttifakı, 7 Ağustos Yenikapı iradesi, yurdumuzu alçaklara uğratmamak için ayağa kalkmış milli ve tarihi şuurun haysiyetidir” dedi.

 Cumhur İttifakı, yeni bir Çanakkale ruhudur”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhur İttifakı Türkiye’nin yeni bir Çanakkale ruhu, Milli Mücadele hamurudur. Cumhur İttifakı, 7 Ağustos Yenikapı iradesi, yurdumuzu alçaklara uğratmamak için ayağa kalkmış milli ve tarihi şuurun haysiyetidir” dedi.

MHP Grup Toplantısı’nda konuşan Bahçeli, AK Parti ile MHP ittifakına yönelik eleştirilere cevap verdi. Bahçeli, “Atarlar tutarlar, salladıkça ahlaken sallanırlar; ne var ki anlama özürlüsü olduklarını saklayamazlar, cahil cüretkarlıklarını gizleyemezler. Bunlar günlerce utanmadan, sıkılmadan, ar damarları çatlamışçasına MHP ile AK Parti arasında bir sorun varmış gibi yazıp çizdiler. İttifakın AK Parti’ye yaramadığını, MHP’nin AK Parti’nin altını oyduğunu hayasızca iddia ettiler, ahlaksızca ileri sürdüler. Durmadılar, Cumhur İttifakı bitti bitiyor yaygarası kopardılar. MHP’nin oy oranı yüze 18,81 ise AK Parti’nin de yüzde 35’tir dediler. Halbuki il genel meclis seçiminde MHP’nin oyu yüzde 18,81, AK Parti’nin ise yüzde 41,61’dir ve iki partinin toplam oyu yüzde 60,42 düzeyindedir. Bu yalın gerçeği görmediler, göremediler, bir bakıma çılgına döndüler. 31 Mart’ta partilerin dün ile bugün arasındaki oy oranları arasında yapılacak en sağlıklı mukayesenin nitekim gerçek temsil güçlerinin il genel meclis seçiminden almış oldukları sonuçlar olacağına akıl erdiremeyenler çürük ipte cambazlık yapmaya özenen gafillerdir” dedi.

BİLMEYEN VARSA YENİDEN SÖYLEYEYİM

Bahçeli, Cumhur İttifakı'na ilişkin, “29 Nisan 2019’da bir açıklama yaparak Cumhur İttifakı’nı bozacağımızı diline dolayan sahtekârlar, malum düzenbazlar şoka uğradılar, ne yapacaklarını, ne söyleyeceklerini şaşırdılar. Bilmeyen varsa yeniden söyleyeyim, Cumhur İttifakı Türk milletinin ta kendisidir, ruh kökünün mümtaz bir tecellisidir. Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbal meşalesi, istiklal nişanesidir. Bu meşaleyi söndürmeye, bu nişaneyi imhaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhur İttifakı siyasi ahlakın simgesi, milli duruşun sinerjisi, 82 milyon Türk vatandaşının kaynaşma ve kucaklaşma siperidir. Cumhur İttifakı’nın bozulmasını dileyen, bunu bekleyen, bunun için faaliyet halinde olan kim varsa herkes bilsin ki karanlık ve kuytu köşelerde barınan, bir vesileyle tutunacak dal arayan devşirilmiş namertlerdir. Bunlara şerefiniz kadar konuşun desek, emin olun ki ömürleri boyunca tek kelime edemezler, etmeye takatleri yetmez. Biliyor ve inanıyoruz ki fitne-fesada bürünmüş insanlar iblisin yeryüzü suretleridir. Cumhur İttifakı’nın muhkem ve muteber sireti, bu iblis suretlerini her aşamada göğüslemeye, her seviyede karşılamaya irade kuvvetiyle vardır, sonuna kadar da hazırdır. Cumhur İttifakı’nın çözülmesini umanlar, Türkiye’yi çöküşe sürüklemek isteyen odaklardır” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR

Cumhur İttifakı üzerinde yapılan kirli yorumların hepsinin yalan, aldatma olduğunu söyleyen Bahçeli, “Cumhur İttifakı bugün dünden daha güçlüdür. Biz siyasi çetele tutmadık. Biz siyasi hesap yapmadık. Üç belediye eksikmiş, beş belediye fazlaymış demedik. İkbal kaygısına düşmedik, istikbalimizi ihmal etmedik. Siyasi çıkar gayesiyle ittifakımızın çatısını örmedik. Mert olduk, adam gibi tavır aldık, dik durduk, milli bekamızın etrafında çelikten irademizle birleştik, bütünleştik. AK Parti’yle ittifakımız birilerini niye rahatsız ediyor? Cumhur İttifakı’nın varlığı birilerini neden ürkütüyor? Bunların diline bakarsanız ballı şeker, kalpleri ise zehirli şekavet. Cumhur İttifakı’ndan PKK memnuniyetsiz, FETÖ huzursuz. CHP dünden hazımsız, İP deseniz o hepten kopuk ve keyifsiz. Cumhur İttifakı dediniz mi HDP’yi hafakanlar basar, Türk ve Türkiye düşmanlarının şaftı kayar. Çünkü Cumhur İttifakı Türkiye’nin yeni bir Çanakkale ruhu, Milli Mücadele hamurudur. Cumhur İttifakı, 7 Ağustos Yenikapı iradesi, yurdumuzu alçaklara uğratmamak için ayağa kalkmış milli ve tarihi şuurun haysiyetidir” dedi.

Türk milletinin kıskaca alınmak, Türkiye’nin manevra alanının daraltılmak istendiğini söyleyen Bahçeli, “Oyun içinde oyun vardır. Tehdit dalgası büyümüştür. S-400 Hava Savunma Sistemi alacağız diyoruz, alamazsınız, yapamazsınız, bedeli ağır olur diyorlar. F-35 savaş uçağının üretim sürecinde varız, dördünü de aldık diyoruz, S-400’ten vazgeçmediğiniz takdirde uçakları uçuramazsınız diyorlar. Ya F-35 ya da S-400 dayatmasıyla sabrımızı test ediyorlar. Bir yanda ‘NATO üyeliğinden çıkartırız’ tehdidiyle irademize pranga vurmaya çalışıyorlar, diğer yanda 4-5 Nisan 2019’da Washington’da düzenlenen 70. NATO Zirvesi’nde sevimlilik gösterisi yapıyorlar. FETÖ terör örgütüdür, FETÖ elebaşını bize verin diyoruz; ne var ki FETÖ’cüleri dini baskıya uğrayan Sünni Müslümanlar olarak tanımlıyorlar. Doğu Akdeniz’de Türkiye kendi kıta sahanlığı içinde sondaj faaliyetleri yapar diyoruz, hak ve yetkileri olmadığı halde deniz sınırlarının nereden geçeceğini açıklayıp Rumların yanında hizalanıyorlar” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ABD İLİŞKİLERİ

Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik de Bahçeli, “ABD, Türkiye’ye karşı psikolojik harp taktikleri uygulamaktadır. Bu ülke açık değildir, dürüst değildir, mert değildir, adaletli değildir, tutarlı değildir, samimi hiç değildir. Türkiye’yi NATO üyeliğiyle tehdit etmek, ekonomik yaptırım mesajlarıyla baskı altına almak düşmanlık ötesi bir uygulamadır. ABD’nin buna hakkı yoktur. Türkiye dostluğuyla aranan, düşmanlığıyla da korkulan bir ülkedir. Ne tuhaftır ki ne CHP’den, ne İP’ten ne de HDP’ten ABD’ye karşı en ufak eleştiri gelmemiştir. S-400 konusunda bile ABD’nin yanında duracak, gönüllü propagandasını yapacak kadar Türkiye’ye yabancı kalmışlardır. Bunlara zillet diyorsak boşuna değildir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da cevap veren Bahçeli, “(Kılıçdaroğlu) Konuşmasının bir yerinde, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti’ni eklediğini ifade etmiş, bunun da bana kapak olduğunu söylemiştir. Sevsinler senin kapağını. Aferin çok güzel laf ettin, boynuna berat belgesini asarsın artık. Sayın Kılıçdaroğlu bilesin ki, kaynayan kazan kapak tutmaz, gazozuna oyun olmaz, şayet oynamaya kalkarsan aklın başından gider. Sana kapak çoktan oldu, ya duymadın ya da duyurmadılar, geçmiş olsun. Laf dedi döndü kasnak, söz söyledi oldu eski çamlar bardak. Sayın Kılıçdaroğlu, kapak resmi sevilerek alınan kitap gibisin, dışın hoş gibi, duruşun loş gibi, için bomboş. CHP Genel Başkanı ve sözcüleri her şeyi yanlış anlıyor, atı arabanın ardına koşuyorlar. Önde T.C. tabelasını asarlar, arkada 'YPG bize mi saldıracakmış' diyerek tıkır tıkır karanlık işlerine bakarlar. Önde şehit cenazesine katılırlar, arkada şehit yakınlarına terörist iftirası atarlar. Ön tarafta T.C. tabelasını koyarlar, arkada HDP’yle buluşurlar, Kandil’in destek mesajından mutluluk duyarlar. Önde Kuvay-i Milliye pozu verirler, arkada Kuvay-i melanete kucak açarlar. Çünkü önde başka, arkada başkalar” ifadelerini kullandı.

 
Karlı dağların zirvesinde vatan savunması
 
Erzurumspor’da hedef 3 puan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş İstanbul seçimlerinde görevlendirildi
YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararının ...
Sekmen’den Palandöken istişaresi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Teravih sonrası sohbetlerinin ...
Çelik’ten YSK kararına saygı vurgusu
Çelik, “YSK oy çokluğu ile bu kararı aldı. YSK birinin elinden alıp bir ...
 
MHP’den hayır seferberliği
MHP Yakutiye İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığınca ihtiyaç sahibi ...
Sekmen’den Erzurum basınına övgü
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ...
Çelik, kadına şiddeti telin etti
AK Parti Erzurum Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Deniz Çelik, siyasette ...
 
İspir’de Cumhur ittifakı buluşması
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş İspir’e giderek yeni seçilen Belediye ...
Başkan Dölekli görevine başladı
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur ittifakı Pasinler Belediye ...
‘Erzurum’un dört yanını nakış nakış işleyeceğiz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un İspir ilçesi ve ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva