Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GÜNDEM
18 Aralık 2018 Salı - 12:43

"Doğu Türkistan'dan Yemen'e İnsanlık Dramı"

Uluslararası İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği, "Doğu Türkistan'dan Yemen'e İnsanlık Dramı" paneli ile dünya ülkelerine seslendi.

 Doğu Türkistan dan Yemen e İnsanlık Dramı

Uluslararası İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği, "Doğu Türkistan'dan Yemen'e İnsanlık Dramı" paneli ile dünya ülkelerine seslendi.

Uluslararası İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği tarafından "Doğu Türkistan'dan Yemen'e İnsanlık Dramı" konulu panel düzenlendi. Panelde gazeteci-yazar Remzi Çayır, gazeteci-yazar Seyfi Uzunkök, Anadolu Yayıncılar Birliği Derneği Başkanı gazeteci-yazar Sinan Burhan ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erkin Emet yer aldı. Dernekte düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Emet, Doğu Türkistan'da eskiden hedefin Uygur Türkleri olduğunu ancak bugün ise Kazak Türklerinin olduğunu kaydetti. 3 milyon insanın Doğu Türkistan'da ceza kamplarında olduğunun altını çizen Emet, "Ben buradayım ama ailem şu an orada ceza kamplarında. Bu kadar şey olurken hiçbir ülke buna tepki göstermedi. Bugün Muhammed, Ayşe, Osman, Alparslan gibi isimler yasaklanmış durumda. Çin, Bir Kuşak Bir Yol projesini yeniden canlandırmaya başladı. Bölgeye hakim olabilmek için Türk soylarının asimile edilmesi için yıllarca uğraştılar ama asimile edemediler. Uygurlar bu bölgede insan gibi yaşamak istiyorlar ama Çin buna izin vermiyor" ifadelerine yer verdi.

"KRALLIK ZALİM YÖNETİMDİR, MÜSLÜMANLIKLA İLGİSİ YOKTUR"

Bir diğer panelist gazeteci Çayır ise, uluslararası insan haklarının bugüne kadar sanki komünist veya sosyalistlerin alanında gibi bir algı olduğunu ancak bu konuda en çok Müslümanların hassas olması gerektiğini aktardı. Çayır, "Biz uluslararası insan hakları sözleşmesini imzalamışız. Yeryüzünde İslam coğrafyasında yanan evlerden, yüreklerden hepimiz sorumluyuz. Doğu Türkistan, Yemen bizim kanayan yaramız. Hepimiz imanımızın ve insanlığımızın gereği olarak oraya sahip çıkmalıyız. Bu panelle sesimizi dünyaya, Çin'e yükseltelim istedik. Bugün Çin'de yapılan zulümlerin temel sebebi Müslüman olunmasından kaynaklanıyor. Diğer yandan bir gazeteci Türkiye'ye geliyor, elçilikte yok olup gidiyor. Krallık zalim yönetimdir, Müslümanlıkla ilgisi yoktur. Türkler mazlum milletlere sahip çıkmışlardır, bugün bizim üzerimize düşen Yemen'e, Doğu Türkistan'a sahip çıkmaktır. Bizlere düşen onların çektiği zulmü dünya ile paylaşmaktır. Arakanlı Müslümanlarla ilgilendiğimiz kadar, zulüm gören bir başka toplumla ilgilenmek de bizim vazifemiz" şeklinde konuştu.

"BİR MİLYON KİŞİLİK BİR AÇIK HAVA KAMPINDAN BAHSEDİYORUZ"

Yemen ve Doğu Türkistan'ın Müslümanlığın kanayan yarası olduğunu bir kez daha vurgulayan gazeteci Burhan da, bugün devletlerin tarih seviciliğine aldanmadan gerçekleri görmesi gerektiğini söyledi. "Bir milyon kişilik bir açık hava kampından bahsediyoruz" diyen Burhan, kampı ele alarak, "Burada amaç güya sosyal uyum, ama insanların dinleriyle, aileleriyle bağlarını kopartıyorlar. Dini hafife alan filmler, propagandalar yapılıyor. Hem dinleri, fikirlerini hem de Türklüklerini yok sayan bir durum ile karşı karşıyayız. Bu güce karşı organizeli bir topluma ihtiyaç var. 'Gecenin en karanlık olduğu yer, sabaha en yakın olduğu yerdir' diyoruz. Yemen deyince bizim aklımıza Veysel Karani geliyor, 'Yemen ellerinde Veysel Karani' dizeleri geliyor. Bir taraftan da İran'ın nüfusunu arttırma çabasını burada da görüyoruz. Bölgede büyük bir kaos var, insanlar açlık sınırının altında, hastalıklar var. Bizim bu gerçekleri görmemiz gerekiyor" diye konuştu.

 
Erzurum 17’inci sıraya yükseldi
 
Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nahçıvan’da gündem Erzurum
Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Nahçıvan Başkonsolosu Mehmet ...
"Münbiç'e de gireceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Münbiç konusunda ABD'yi eleştirerek, ...
Atama kararları Resmi Gazete’de
Çevre ve Şehircilik, Ticaret Bakanlıkları ile Devlet Opera ve Balesi Genel ...
 
Rektör Çomaklı, Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerini Ziyaret Etti
Veteriner Fakültesini gezerek laboratuvarları inceleyen Çomaklı, yetkililerden ...
Memiş Karayazılılarla buluştu
Erzurum Valisi Okay Memiş, Karayazı’da esnaf ve vatandaşla bir araya geldi. ...
ASİMDER: "Çin ölüm kamplarına son vermelidir"
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
 
Yerel gazetelere müjdeli haber
Yerel Gazeteler için büyük önem arz eden Resmi İlan Fiyat Tarifesi 11 ...
Gül'den başörtüsü açıklaması
Gül, 2019'a girdiğimiz bu zamanda hala insanların kafasındaki örtüyle, ...
4. Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu, Atatürk Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
Atatürk Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva