Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
HABERLER>GÜNDEM
13 Temmuz 2012 Cuma - 07:17

'Erzurum, havasını iyi değerlendirmeli'

Bank Asya 1 lig takımlarından Çaykur Rizesor Teknik Direktörü Engin Korukır, Erzurum’un futbol takımları için ideal bir kamp merkezi olduğunu belirterek, “Saha sayısı yeterli değil, bu eksiklik giderilirse Erzurum Avusturya olabilir” dedi.

 Erzurum, havasını iyi değerlendirmeli

Erzurum’un bir sporcunun anatomi yapısına çok büyük katkı sağlayacak bir havaya sahip olduğunu anlatan Teknik Direktör Korukır, “Onun dışında da Erzurum son yıllarda bir spor kenti olmuş baktığınız zaman. Çok büyük bir yatırım yapılmış ve bu spor kentinde 90’lı yıllarda bu spor kentinde çalıştığım için yabancı olmadığım için burada yapacağımız çalışmaların bize çok şey katacağını düşündüğüm için burayı tercih ettik. Daha önceki senelere göre Erzurum daha iyi. Otelci arkadaşlara diyorum, buraya daha çok spor sahası yaparsanız burayı bir Avusturya yaparız. Çünkü dünyaya baktığınız zaman en önemli spor aktivitelerinin olduğu yer Avusturya gözüküyor Avusturya’nın nüfusu bugün baktığınız zaman toplam 14 milyon Türkiye’nin toplam nüfusu da 80 milyonlara geldi. O kadar küçük bir ülkenin bu kadar büyük bir ülkenin önünde olması çok hoş bir şey değil. Ama son yıllardaki yatırımlar benim buraya gelmemi boşa çıkarmadığımı gösteriyor. En azından önümüzdeki yıllarda daha iyi olmasını diliyorum.” Diye konuştu.
ERZURUM’DA SAHA SAYISI YETERLİ DEĞİL
Erzurum’da saha sayısının artırılması halinde takım sayısının da önemli ölçüde artabileceğini belirten Korukır, “Biraz daha saha adedini arttırırlarsa sene belki buraya 15 veya 16 tane daha takım gelebilir. Bunun hem Erzurum, hem ülkemiz, hem de sporcuların gelişmesi için çok iyi olacağını düşünüyorum. Ama sadece bunlara benim söylememle dile getirmemle olacak şeyler değil. Erzurum Atatürk Üniversitesi nasıl geliştiyse Erzurum’daki spor imkânlarının da aynı şekilde gelişmesi lazım. Sportif alanda gelişmeniz demek bir çok önemli takımın burada kamp yapması demek. Söylediklerimin lafta kalmasını istemiyorum. Yetkililer bu konuyu ciddi şekilde tartışmaları lazım sadece burada değil Türkiye’de tartışmaları lazım. İşte tartışılacak yere neresidir Ankara’dır. Spor bakanlığıyla görüşülüp buraya daha çok yatırım yapılması sağlanabilir. Şuan burada her geçen gün spor adına bir kayıp olacaktır. Bakıyorsunuz Türkiye’nin en önemli atletleri burada çalışıyor. Bakın bireysel sporcularda burada çalışıyor. Şimdi çıkın Palandöken’de atletizimle uğraşan sporcuları görürsünüz. Niçin burayı tercih ediyorlar. Çünkü onlara bir katkı sağlıyor buranın havası. Yani kullanıp değerlendirmek lazım buraları. Yetkililerle bende görüştüm “Seneye 4 tane sahamız bitecek! dediler inşallah biter. Biterse biz seneye yine geliriz. Ben hep tercih ediyorum zaten, ben burada bir hafta kalacağıma 27 gün kalırım. Şu an burada 7 gün kalacağım sonra başka bir yere gidip orada da 20 gün kalacağım aradaki tezatlığa bakar mısınız. Gittiğim yerlerdeki otellerin fiziki yapısı burası gibi değil. Buradaki otelleri tebrik etmek istiyorum hepsi müthiş hizmet veriyor. Sporcunun istediği nedir, iyi dinlenme iyi besleneme iyi hizmet hepsi buradaki otellerde mevcut. Ama birde sportif gelişme sağlanırsa hem Erzurum’a hem spor çok şey katacak. Yani niye bu kadar geç kalınmış onu da anlamış değilim. Büyük takımlarımız Avusturya’ya gidiyor oradaki havayla buradaki hava aynı tek fark spor tesisi bu sorunu çözmeliyiz. Büyük takımlar neden oraya gitsin ki veya ben niye buradan başka bir yere gidim. Bu şikayet değil de benim gibi futbol adamı için bir temenni. İnşallah bu dediklerimiz olurda hem futbolumuz kazanır hem de şehir. “

 
G.Korelilerden çevre dersi aldık..!
 
Ramazan gelmeden, bereketi geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
G.Korelilerden çevre dersi aldık..!
Uzundere Belediyesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Güney Koreli ...
Özürlü sorunlarına çağdaş yaklaşım
Doğu Anadolu “Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi” hibe ...
Tortum Şelalesine imar planı
Avrupa ve Asya'da birinci, dünyada üçüncü olan ancak yılların ihmaline ...
 
Atalay faturayı karayollarına kesti
Tortum ilçesi Aksukapı mevkiinde yaşanan elim kaza sonrası hemşehrilerini ...
Büyükşehir'den altyapı atılımı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 64 Milyon Euro bütçeli “Atık Su Arıtma ...
Turizmde patlama
Erzurum son beş yılda il merkezi nüfusunun iki katı turist ağırladı. 2012 ...
 
Maskan'dan kuraklık uyarısı
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde yapılan il koordinasyon toplantısına katıldıktan ...
Akgönenç'ten şok açıklamalar
Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç, Suriye’de ...
Sağlıkta dönüşüm sürecek
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2016 yılının başına kadar Sağlıkta Dönüşüm ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva