Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>TÜRKÄ°YE
16 Aralık 2010 Perşembe - 07:11

'Hayırcı' ülkücüler platformu

12 Eylül referandımunda 'Evet' kampanyası düzenleyen ülkücüler, Bağımsız Ülkücü Harket Platformu adlı altında birleşerek, Anadolu şehirlerinde bir 'taban hareketi' başlattı.

 Hayırcı  ülkücüler platformu

MHP'yi 'statükocu', 'dışlayıcı', 'ulusalcı' 'Beyaz Türkçü' bir siyasi çizgiye sahip olmakla eleştiren platform, özellikle referandumdaki tutumu nedeniyle Genel Başkan Devlet BAHÇELİ ve ekibine büyük bir tepki olduğu görüşünde.

Taraf'tan Ertan Altan'ın haberine göre Bağımsız Ülücü Platformu geçen ay Ankara'da toplanarak bir yönetim kurulu oluşturdu. İSTANBUL'dan platformun yönetimine seçilen, ülkücü hareketin tanınmış isimlerinden adnan Baran, Anadolu'daki ülkücü seçmenin yüzde 80'inin MHP yönetiminin "ulusalcı" söyleminden rahatsız olduğunu, bu tepkinin tıpkı referandumda olduğu gibi genel seçimlerde de sandığa yansıyacağını söylüyor. 12 Eylül'deki Ananayas referandumunda MHP'nin kalesi olarak bilinen İç Anadolu şehirlerinden yüksek oranda "Evet" oyları çıkmış, MHP'li bazı ilçe belediye başkanları ile parti teşkilatları genel merkezle ters düşerek istifa etmişti.

Anadolu MHP'ye küstü

Bağımsız Ülkücü Hareketi Platformu referandumda "Evet" çağrısı MHP'nin üst yönetiminde de karşılık bulmuş başta MHP'nin etkili isimlerinden Ramiz Ongun olmak üzere partinin Kurucular Kurulu üyeleri Bahçeli'ye rağmen Anayasa değişikliğine "Evet" diyeceklerini açıklamıştı.

Bağımsız Ülkücü Hareket Platformu olarak referandumun ardından Anadolu şehirlerinde ülkücü seçmenle yakın temas kurduklarını ve istişare toplantıları yaptıklarını söyleyen Adnan Buran'a göre Anadolu şehirlerindeki tepki MHP'yi seçimlerde barajın altında bırakacak. Platform olarak seçimlerde MHP'ye oy verip vermeyeceklerini henüz belirlemediklerini belirten Baran, "Referandumda 'Evet' oyu veren ülkücülerle bizim şahsısızda ağır hakaretler eden Bahçeli seçimde hangi yüzle gelip oy isteyecek" dedi.

Çoğulcu ve kapsayıcı bir ülkücülük

MHP'nin mevcut siyasi çizgisiyle Meclis'e girmesinin bir anlamı olmadığını belirten Baran, Bahçeli yönetimini Türkiye'nin bütkün sorunlarında çözümsüzlüğün tarafı olmakla eleştiriyor.

Baran'a göre MHP soğuk savaş yıllarındaki kapalı milliyetçiliği siyasi jargon olarak kullanıyor ve "töre" adı altında tabandaki farklılıkları tasfiye ediyor. Platform olarak Anadolu'daki farklı kültürleri kapsayan çoğulcu bir ülkücülük anlayışından yana olduklarını belirten Baran, "MHP milletin yerine statükoyu, ülkücülüğün yerine ulusalcılığı geçirdi" diyor.

Ülkücüler barışın dilini konuşacak

Devlet BAHÇELİ referandum kampanyasında "Evet demek bölücülüğe hizmet eder" demişti. ancak referandum sonuçları bu propafgandanın ülkücüler arasında etkili olmadığını ortaya koytdu. MHP'nin sert direncine karşın, İmralı'yla görüşme, PKK'lılara genel af tartışmaları, Anadolu'daki ülkücülerin referandumdaki oylarını etkilemedi.

MHP'nin uzun yıllar Kürt sorunu konusunda çözümsüzlüğün tarafı olduğunu söyleyen Adnan Baran "Ben 35 yıldır bu hareketin içindeyim MHP'nin Güneydoğu sorununu nasıl çözeceğini bilmiyorum" dedi. Kanı durdurmak, çatışmaları bitirmek için barışın dilini konuşmak gerektiğini söyleyen Baran, "Anadolu ülkücülüğünün barışın dilini konuştuğunu" ifade etti.

 
Teşekkürler Balcı..
 
Nice yıllara üstad...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MHP'li Sami 19 Aralık 2010 Pazar 18:17

Dünyaya hakim olacaksak büyük Çakal devletlere yalakalık yaparak deyil kendi bileğimizin hakkıyla oluruz,gizli kapalı kapılar ardında tavizler verip ondan sonra da ortada dayı dayı dolanmaya ve hava atmaya kimse yeltenmesin bunu millet yutmuyor bu gelişmişlik deyildir,bunun adına bükemediğin bileği öpmek derler,ve bileğini bükerler çaktırmadan.Ama sen anlamassın ne olduğunu,ve sanırsın mükemmelim.Din elden gidiyor safsatalarını da büyük bir kesim yutmuyor artık emin olun bu gidişe bir dur deyin

Yorumu oyla      0      0  
Amerikan oyunları 19 Aralık 2010 Pazar 17:20

Amerikan projeleri tıkırında,İsrail ile danışıklı dövüş yap,Güneydoğu ve Kuzey Irak halkını onore et ve gururlandır,taviz ver Kürt bölgesi ilan et ve işbirliği yap, Kürtleri iyice tahrik et ve hiçbir tepki gösterme,çünki onlar bize lazım,Erzuruma Fabrika ve yatırım yapma yerli esnafı bitir,zarar etsin,Hollandalı Gavur firma gelsin Erzuruma AVM yapsın Erzurumlular yapamasın,Erzuruma Organize sanayi bölgesi yapılmasın büyümesin üretim olmasın Kış turizmiyle avunsun v.s. v.s. v.s. tebriklerrrrrr...

Yorumu oyla      0      0  
palandöken 19 Aralık 2010 Pazar 14:06

Şu bizim milleti anlamak mümkün değil.Tam birleşilmesi,kenetlenmesi gereken günde ayrılmak MHP yi bölmek için çabalayanlar köpeklere çanak tumaktan başka ne işe yararlar?İşte güneydoğu kopmak üzere,4 milyonluk israil gemini basıyor insanlarını öldürüyor,tabelalar değişiyor,millet hala MHP derdinde.Herkes aklını başına alıp kenetlenmeli.ben soğana pivaz demem, tabela ismini değiştirendende, alışveriş etmem.ben kuzey ırak çocuğu değil,Aziziye tabyalarının palandökenin çocuğuyum.MHP yim.satılmam.

Yorumu oyla      0      0  
Karakan 19 Aralık 2010 Pazar 12:22

Millet malı götürdü cırılana kadar hemde, ama MHP hala ne yaptığını ve yapacağını bilmiyor , bilmem ne hareketleri bilmem ne platformlarıyla uğraşın durun siz yazıklar olsun MHP'yi bu hale getirenlere.

Yorumu oyla      0      0  
misafir 16 Aralık 2010 Perşembe 20:20

Bu hareketin içinde 35 yıldan beri bulunmasına rağmen, belli birtakım meseleleri çözme adına MHP'nin ne yaptığını bilmediğini söyleyen Adnan Baran adındaki vatandaş kimse, 35 seneden beri bir işe yaramadığını bu sözleriyle itiraf etmiş. Neymiş efendim, önümüzdeki seçimlerde MHP'ye oy verirler miymiş, vermezler miymiş, buna henüz karar vermemiş haspalar. Verirseniz namertsiniz. Türk milliyetçilerinin sizin vereceğiniz oylara ihtiyacı yoktur, Allah'ın izniyle olmayacaktır da. Bunu böyle bilesiniz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'yi sarsan istifa
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı ve MHP Merkez Yönetim ...
Tarihi uyarı
Ermeni iddialarını reddettiği için "Türk ajanı" olmakla suçlanan Amerikalı ...
Türkeş'in Eşinden Bahçeli'ye Şok Sözler!
Bahçeli'nin, Türkeş'in Mezarının Devlet Mezarlığına Nakledileceği Yönündeki ...
 
Tarihi zafer
Millilerimiz yarı final maçında Sırbistan'ı 83-82 yenerek finale yükseldi Sinan ...
Yağış geliyor, bayramda hava açık
Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yarından ...
Bunu yap kanser olma
İngiltere'de yapılan bir araştırma, yürüyüş yapmanın, göğüs ve bağırsak ...
 
Erdoğan: Türban sorununu şimdi çözsün
Başbakan Recep Tayip Erdoğan Tekirdağ’da halka sesleniyor. İşte Erdoğan’ın konuşması.
HSYK üyesinden Adalet Bakanı'na suçlama
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun, 2010 ...
Hakemlere rağmen Yunanistan'ı devirdik
12 Dev Adam, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndaki 3. karşılaşmasında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva