KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>GÜNDEM
28 Nisan 2011 Perşembe - 10:11

'Masallardan sıyrılın'

Ermenilerin ‘Kutsal Seyahat’ adını verdikleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezilerinin; sinsi bir planın parçası olduğu ileri sürüldü.

 Masallardan sıyrılın

Ermenilerin ‘Kutsal Seyahat’ adını verdikleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezilerinin; sinsi bir planın parçası olduğu ileri sürüldü.
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, 30 Temmuz 13 Ağustos tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bazı şehirlerine yönelik olarak Ermeniler tarafından bir gezi düzenleneceğini bildirdi. Bu gezinin ‘Kutsal Seyahat’ adıyla anıldığına dikkat çeken Eğilmez, söz konusu gezide Ermenilere eşlik etmek ve dedelerinin masum Türk halkına neler yaptıklarını anlatmak için teklifte bulunduklarını söyledi.
TÜRKİYE BARIŞ VE HUZURUN ADRESİ
Türkiye’nin sahip olduğu jeopolitik konum, birçok devletin, milletin ve topluluğun ülkemiz üzerinde muhtelif hayaller kurmalarına neden olduğunu kaydeden Eğilmez, “Bu hayallerin gerçekleşmesi içinde çok ciddi faaliyetlerde bulunmuşladır. Yüz binlerce kişinin yaşamını yitirdiği çok büyük savaşlar çıkarmışlar, isyanlar organize etmişler, suikastlar düzenlemişler, mezhep ayrılıklarını körüklemişler, terörist grupları ortaya çıkarmışlardır. Ama bu faaliyetlerin, organizasyonların, katliamların hiçbiri işe yaramamıştır. Eşsiz yarımadanın semalarında yine ay yıldızlı al bayrak nazlı nazlı dalgalanmaya devam etmektedir.” diye konuştu.
Çevresindeki toprakların, Anadolu’yu, semalarında dalgalanan ay yıldız dan dolayı gıptayla izlediklerini ifade eden Eğilmez; “Çünkü biliyorlar ki; onun dalgalandığı coğrafyalarda barış, adalet ve huzur hakimdir. Eminiz ki ‘ne olur bizim semalarımızda da dalgalan da, bitsin şu akan kan, bitsin şu gözyaşı, bitsin şu kaos’ diyorlardır. Umarız hasretle beklenen barış, adalet ve huzur bir an önce gelir.” dedi.
ASİMED’DEN TEKLİF: GEZİDE ERMENİLERE BİZLER DE EŞLİK EDELİM…
Türkiye topraklarında hayalleri olan milletlerden birisinin de Ermeniler olduğunun altını çizen ASİMED Başkanı Eğilmez, “Onlar bu hayalleri için bazen piyon, bazen hain, bazen katil, bazen eşkıya olmuş ama sonucu asla değiştirememişlerdir. Elde ettikleri tek şey; tarih boyunca onlara tek sahip çıkan millet olan Türklerin kardeşliğini kaybetmek olmuştur. Ama bütün bu hüsranlar onları hayal dünyalarından koparamamıştır. Bugün de çeşitli platformlarda ellerinde geleni yapmaya çalışıyorlar. Türk topraklarına olan düşkünlükleri, azalmak yerine yıllar geçtikçe daha da artmaktadır.” diye konuştu.
UYDURDUKLARI MASALLARDAN SIYRILSINLAR
Ermenilerin yürüttükleri faaliyetlerden birisinin de, her yıl Türk topraklarına düzenledikleri ve adına Kutsal Seyahat (PILGRIMAGE) dedikleri geziler olduğunu anlatan Eğilmez, “Bu gezileri Amerika’da bulunan Mashdots College’i, Prof. Dr. Avedis Tchaparian, ve Dr. Grbis Der Yeghiayan liderliğinde düzenliyor. Normal şartlarda bizim bütün ziyaretçilere kapımız sonuna kadar açıktır. Ama ülkemize düzenlenen bir seyahatin adı “Batı Ermenistan’a Kutsal Seyahat” diye ilan edilmişse bizim de normal olarak bazı itirazlarımız olacaktır. 30 Temmuz ile 13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek gezi şu bölgelerimiz kapsamaktadır: Anı, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Van, Aktamar Adası, Bitlis, Iğdır, Urfa, K.Maraş, Gaziantep, İskenderun, Kilis, Hatay. Organize ettikleri bu faaliyetin bütün art niyetlerini bilmemize rağmen, ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine düzenleyecekleri bu gezi de kendilerine eşlik etmeyi, gezecekleri bu tarihi mekânlarda dedelerinin neler yaptıklarını tek tek anlatmayı teklif ediyoruz. Yok eğer kabul etmezlerse ki etmeyecekleri kesin, kendi uydurdukları masallardan birazcık sıyrılarak, güzel ülkemizin eşsiz manzaralarını görmelerini tavsiye ediyoruz. Bu tekliflerimizi içeren mektubumuzu Mashdots College’i yetkilerine gönderdik, merakla ve sabırsızlıkla cevaplarını bekliyoruz. Düzenleyecekleri bu gezi ile ilgili tek endişemiz, ülkemizin güzelliklerini bir kere daha görüp hırslarının daha artacak olmasıdır. Vatanımızın eşsiz coğrafyasını düşündükçe, laf aramızda kader sanki biraz Türklerin tarafını tutmuş gibi geliyor. Bize düşen de: bu güzel kaderin hakkını vermek olacaktır.”
 

 
Ilıcalı'dan ilginç iddia
 
Akdağ'dan dadaşlık tarifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu projeyi beğendi
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a ikinci boğaz projesi Erzurumluların beğenisini kazandı.
Ülkücüleri Şok eden rezalet!
MHP Genel Başkan Yardımcılarından inanılmaz sözler. Başörtülülere hakaret, ...
Bar, Milli Duruş..
Halk Oyunları açısından oldukça zengin bir bölgede bulunan Erzurum, kendine ...
 
Göçükten kurtardı, kazadan kurtaramadı
Erzurum'un Gaziler semtinde 3 kişinin ölümüne neden olan göçükten sağ ...
Büyükşehir'den Serbest Bölge adımı
Baharın gelmesiyle birlikte yeşil alan çalışmasına hız veren Büyükşehir ...
Ucube tarih oluyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars ziyaretinde 'ucube' diye nitelendirdiği ...
 
'Minibüs'te kart olmaz'
Erzurum Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali Özengiz, “Kardelen ...
Çivi olayı geçmişin hatası
Erzurum’un en önemli simgelerinden tarihi Çifte Minareli Medrese’nin duvarlarına ...
Atasoy'dan yardım dersi
Kaymakam Atasoy, "Yardım yaparken kendimizin kullanmadığını, kendimizin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva