Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>SPOR
29 Mart 2018 Perşembe - 18:43

'TMOK Kervanı' Doğu’da 4 üniversiteye uğrayacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)Fair Play Üniversiteler Kervanı’nın, 2018 yılı programı belli oldu.

 TMOK Kervanı  Doğu’da 4 üniversiteye uğrayacak

2014 yılından bu yana Türkiye’yi şehir şehir dolaşarak, düzenlediği panellerle, üniversitelerin BESYO öğrencilerine Fair Play’i anlatan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)Fair Play Üniversiteler Kervanı’nın, 2018 yılı programı belli oldu.

2014 yılından bu yana Türkiye’yi şehir şehir dolaşarak, düzenlediği panellerle, üniversitelerin BESYO öğrencilerine Fair Play’i anlatan TMOK Fair Play Üniversiteler Kervanı’nın, 2018 yılı programı belli oldu. 4 yılda Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Antalya’ya 40 üniversiteyi ziyaret eden Kervan, bu sürede 75 bin üniversite öğrencisine ulaştığı belirtilirken, 2018 yılı programında 14 yeni kent ve üniversite bulunduğu açıklandı. İstanbul'da bulunan Olimpiyat Evi'nde düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin bilgiler paylaşıldı. Toplantıya, Gazeteci ve TMOK Duayen Üyesi, Fair Play Komisyonu Başkanı, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı ve Dünya Fair Play Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, TMOK yönetim kurulu üyeleri, bu yılki kervanın ana sponsoru olan Nobel İlaç Genel Müdürü Hakan Şahin ve diğer sponsor firma temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Projeye 4 yıl önce başladıklarını belirten Erdoğan Arıpınar, ''Türkiye'de herkes Fair Play'i sporda anlıyor. Aslında Fair Play bir yaşam tarzı. Yalnız spor yönü yok. Biz, Türkiye'de geleceğin spor adamları, antrenörlere ve spor organizatörlerine Fair Play'i anlatmaya karar verdik. Bununda yolunu bir kervan kurarak bütün üniversitelere sırayla ziyaret etmek istedik. 4'üncü sene sonunda çok şükür 40 üniversiteyi tamamladık. Bu yılda programımızda yeni üniversiteler var. Iğdır'dan başlıyoruz, Tekirdağ'a kadar her tarafı tarayacağız. Yaz ve kış dönemi olmak üzere 2 dönem yapıyoruz'' dedi.

“BU YIL FAİR PLAY KERVANI’NA KİMYA, ECZACILIK VE TIP FAKÜLTELERİ ÖĞRENCİLERİ DE DAVETLİ”

Bu çalışmayı yaparken destek aldıkları sponsor firmaları açıklayan Arıpınar, ''Nobel İlaç firması ana sponsorumuz oldu. Araştırma yaptık A'dan Z'ye kadar Türk malı. İlaç firmasının Türki Cumhuriyetler’de de kendi organizasyonları var. Eğer organize edebilirsek oradaki üniversitelere de gideceğiz. Bizimle çalışan arkadaşlar bilgi olarak, spor olarak ve tanınmış olarak üst seviyede. Spor fakültelerinin veya BESYO'ların bulunduğu şehirlere gidiyoruz. Bu seneki özelliğimiz şu; Nobel İlaç bize ana sponsor olduğu için büyük toplantılarımıza kimya, eczacılık, tıp fakülteleri öğrencilerini de davet edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''BU SENEKİ EKİBİN İÇİNDE MAHALLİ ŞAMPİYONLAR VAR''

Kervanda yer alan isimleri açıklayan Arıpınar, ''Olimpiyat şampiyonları, bölge şampiyonları ve eski yıllarda Türkiye'ye şeref getirmiş kişiler var. İsmail Akçay, maratonda Türkiye'nin adını duyurmuş. Ahmet Ayık ve eski ekibimizden Halit Kıvanç var. Bu seneki ekibin içinde mahalli şampiyonlar var. Iğdır'da dünya şampiyonu olan bir kızımız var, onları davet ediyoruz. Bu konuya yardım edenlere de törenle Fair Play Hizmet Madalyası veriyoruz. Kervanımıza başlarken Mehmetçik Vakfı'na kurban bağışında bulunduk ve yolumuzda böyle başlıyoruz'' diye konuştu.

'TMOK Fair Play Üniversiteler Kervanı' projesine ana sponsoru olan Nobel İlaç'ın Genel Müdürü Hakan Şahin, ''Yüzde 100 milli sermayeli bir şirketiz. Milli bir ilaç şirketinin, Milli Olimpiyat Komitesi'nin değerli organizasyonunda katkıda bulunması bizim için çok büyük bir keyif ve gurur vesilesidir. Biz Fair Play'i sadece sporun içinde değil, yaşamın her anında çok büyük bir değer olarak görüyoruz. Bizim kurumsal vizyonumuz; sağlık için değer üretmek. Bunun altında şirketin kurum kimliğini gösteren 4 ana değerimiz var. Çeviklik, fark üretmek, tutku ile çalışmak ve güvenirlik. Çalıştığımız kurumlara güvenmek ve onların bize olan güvenirliğini hak etmek ve kazanmak. Dolayısıyla etik değerler ve Fair Play, sağlık sektöründe de çok önemli. Kurum içinde benimsediğimiz değerler ile örtüşen bu organizasyona destek olma fırsatını bulmak bizim için önemli'' açıklamasında bulundu.

İLK DURAK IĞDIR

Fair Play Kervanı’nın 2018 yılındaki ilk durağının Iğdır olduğu belirtildi. 3 Nisan’da Iğdır Üniversitesi BESYO’da düzenlenecek panelde, öğrencilere sunumlarla Fair Play’i anlatacak olan Kervan’ın 2018 yılı programında toplam 14 Üniversite bulunuyor. Bunlar sırasıyla Iğdır Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Burdur Üniversitesi, Karabük, Bartın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi.

 
32 yıl sonra buluştular
 
“Bir Destandır Çanakkale”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bizde sezon kapanmaz'
Erzurum’daki spor tesisleriyle, Gençlik Merkezleriyle insan odaklı çalışmaların ...
Ortaokullar masa tenisinde yarıştı
Küçük Erkekler ve Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliğinde erkeklerde ...
Palandöken’e FB Evi
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 'Hedef 1 Milyon Üye' projesi ...
 
ASP İl Müdürlüğüne güreş ödülü
Alpkılıç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü (ASP) ziyaret ederek, ...
Instagram fenomenleri Uzundere’deydi
İstanbul’dan 1500 kilometre yol kat ederek Erzurum’a gelen 5 internet ...
Divan Ligi projesine ödül
Bayburt Fen Lisesi öğrencileri tarafından Divan Edebiyatı sanatçı ve eserlerini ...
 
Erzurumspor FB yöneticilerini ağırladı
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ...
Erzurumlu judoculardan 3 birincilik
24-25 Mart 2018 tarihleri arasında Battalgazi Spor Salonunda yapılan, ...
GHSİM kamuyu masada buluşturdu
Erzurum’da kurum ve Kuruluşlar arası Masa Tenisi Ligi başladı. Kurum ve ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva