Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
HABERLER>GÜNDEM
3 Ekim 2016 Pazartesi - 12:03

"Türk Milleti Dünyaya Millet Olmanın Dersini Verdi"

Cumhurbaşkanı Türk milletiyle iftihar ettiğini ve gurur duyduğunu belirterek, “Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da. Birileri Fetullahçı Terör Örgütü'nün başına da vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz” dedi

 Türk Milleti Dünyaya Millet Olmanın Dersini Verdi

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit düştüğü Ankara'nın Kazan ilçesinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz alçak darbe girişiminin en onurlu ve en haysiyetli mücadelesini veren ilçelerden birisi Kazan'dır" dedi.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaarslan ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.

 Darbe girişiminde, 4. Ana Jet Üs Komutanlığından F16'ların havalanmasını engellemeye çalışırken 9 vatandaşın şehit düştüğü Kazan ilçesini ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan Belediyesi önünde vatandaşlara hitap etti.

"TÜRK MİLLETİ İLE İFTİHAR EDİYORUM"

15 Temmuz alçak darbe girişiminin en onurlu ve en haysiyetli mücadelesini veren ilçelerden birinin de Kazan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mürted Üssü'nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. İnanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, sizlerin o haysiyetli direnişiniz, sizlerin o şehadete yürüyüşünüz, sizlerin o demokrasiye sahip çıkışınız, bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir” dedi.

Türk milletiyle iftihar ettiğini ve gurur duyduğunu belirterek, “Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da. Birileri Fetullahçı Terör Örgütü'nün başına da vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ mensupları ile ilgili olarak şunları ekledi: “Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır. 241 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır. Sadece bunlar mı? 40 yılı aşkın süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır.”

"FETÖ, BU MİLLETİ HESAP EDEMEDİ"

Daha önce Gezi eylemlerini düzenleyen, 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalışan yapının son olarak 15 Temmuz'da, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki bir azınlık üniformalıyla darbe girişimi yapmaya kalkıştıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ama bir şeyi hesap edemediler, bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur? Bunun hesabını yapmadılar. Bunlar zannettiler ki F-16'larla durdurulur. Bunlar zannettiler ki helikopterler, helikopterle durdurulur, tanklarla durdurulur, toplarla durdurulur, silahlarla durdurulur. Ama bunlar bir şeyi unuttular, tüm bunların karşısında bu asil millet kendisini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler. Şimdi Kazan'da 9 şehidimiz var, 90'ı aşkın gazimiz var. Bunu hesap etmediler. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin etrafında 29 şehidimiz, 36 gazimiz var. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığının etrafını kuşattılar. Ama bunlar bunu da hesap etmediler. Özel Kuvvetler'de 56 şehidimiz var ve onları alçakça, insafsızca, bu milletin paralarıyla alınmış F-16'larla, helikopterlerle bombalayarak vurdular.”

Şehit ailelerine yaptığı taziye ziyaretlerinde 15 Temmuz'da şehit olanların kendisine aktarılan hikâyelerinin ve şehit yakınlarının değerlendirmelerinin umutlarını artırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar hala, rahmetli Menderes'i ipe gönderdiler, milyonlar Menderes'e oy verirken, maalesef idam edildiği zaman meydanlara dökülmedi. Zannettiler ki bu Türkiye aynı Türkiye. Artık aynı Türkiye değil" diye konuştu.

"TBMM İKİNCİ GAZİ MECLİS OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Biz meydanlara çağırdık, hava meydanlarına çağırdık ve ben Marmaris'ten çıktığımdan İstanbul'a indiğim ana kadar 10 binlerce insan havalimanına dolmuştu. Apron, terminalin önü dolmuştu. Ben milletimin arasına eşimle, torunlarımla beraber karıştığımda üzerimizden F16 alçakça alçak uçuş yapıyordu. Ses hızını aştığı zaman bomba etkisi yapar, onunla halkımı ürkütmeye, korkutmaya çalışıyorlardı ama halkım hiç aldırış etmedi. Camlar kırıldı, patladı ama halkım aldırış etmedi. Helikopterlerle aynı şeyi yaptılar, aldırış etmedi. Aynı şeyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, TBMM'de yapmadılar mı? TBMM, ikinci gazi Meclis oldu. Çünkü anında Meclis Başkanımız, milletvekillerimiz süratle parlamentoya geldiler. Kapatmadılar, açtılar ve yola devam ettiler. Çünkü biz durmak yok, yola devam demiştik."

Milletvekillerinin parlamentoda yerlerini alarak seslerini yükselttiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada bazı ülkeler vardı ki hala bunu benim bir oyunum olarak göstermeye çalışıyordu. Nasıl oluyor da ölüm için bir oyun tezgahlıyorsunuz? kendiniz ölüme gidiyorsunuz, nasıl oluyor bu iş? Arkamızdan helikopterler, uçaklar geliyor, nasıl oluyor bu iş? İşte bunlar bizi tanıyamadılar, tanıyamayacaklar. Bizler Allah'ın izniyle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler.”

"ÜLKEMİZİ DAHA YÜKSEKLERE ÇIKARTACAĞIZ"

“Biz bir şeye daha inanıyoruz, biz Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmedik, kesmiyoruz. Çünkü bu ülke henüz layık olduğu yerde değil. Ülkemizi daha yükseklere çıkartacağız” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerinin açıldığını, 20 Aralık'ta İstanbul Boğazı'nın altından otomobillerin geçişine imkan verecek Avrasya Tüneli'nin açılacağını, 18 Mart 2017’de de Çanakkale'nin Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayacak köprünün ihalesinin gerçekleştirileceğini aktardı.

Kanal İstanbul için de ihale sürecinin başlayacağınıve 2018'de dünyanın bir numaralı havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının açılışının yapılacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten buna tahammül edemiyorlar, bunu hazmedemiyorlar. Bundan dolayı çatlıyor, patlıyorlar. 'Niye kıskanıyorsunuz? Çalışın sizin de olsun' diyoruz onlara. Çalışıyoruz, koşturuyoruz, oluyor, daha da olacak. İnşallah eğitim sisteminde, sağlık sisteminde muasır ülkelerin üzerine çıkıyoruz, çıkacağız" değerlendirmesinde bulundu. “Bu millete bu yakışır. Bütün bunları inşallah başaracağız, hiç endişeniz olmasın" diyerek sözlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazanlılara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazanlılara hitaben yaptığı konuşmasının ardından Kazan Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

 
CHP’li vekilin acı günü
 
Güvenlik emin ellerde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Meclisimiz ikinci defa gazilik şerefine nail oldu’
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 26. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı ...
Azizoğlu: ‘EYOWF 2017’ye hazırız’
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile ...
FETÖ’nün Batman İl ablası Erzurum’da yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Batman İl ablası, jandarmanın yaptığı ...
 
Kartpostal kültürüne özlem
Sahaf Nizamettin Korucu, kartpostalların artık koleksiyoncuların, sahaf ...
Erzurum için ‘Değer Zinciri’ yaklaşımı
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürüttüğü ...
EKTUD’tan Erzurum Kültürüne hizmet
Erzurum Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(EKTUD) yılda ortalama ...
 
Çiftçilere müjde
Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılan düzenleme gereği, 2016 yılında çeşitli ...
‘15 Temmuz Türk Milletinin 2.’inci Kurtuluş Savaşı’dır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da bizimle birlikte canıyla, kanıyla, ...
“15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi”
AK Parti Bayburt İl Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz tarihinde FETÖ/PDY ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva