Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>TÜRKÄ°YE
23 Kasım 2012 Cuma - 08:03

'Türkiye İslam'ın merkezi'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 8. Avrasya İslam Şurası’nın üçüncü gününde, 12 ayrı ülkeden temsilcinin yer aldığı oturumlarda İslam toplumlarının birlikte yaşama kültürü konusu ve Avrasya’da Müslümanların geleceği konuları ele alındı.

 Türkiye İslam ın merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 8. Avrasya İslam Şurası’nın üçüncü gününde, 12 ayrı ülkeden temsilcinin yer aldığı oturumlarda İslam toplumlarının birlikte yaşama kültürü konusu ve Avrasya’da Müslümanların geleceği konuları ele alındı.
“AVRASYA’DA BİRLİKTE YAŞAMA TECRÜBESİ”
“Avrasya’da Birlikte Yaşama Tecrübesi” başlıklı oturumunun açılış konuşmasını yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, İslam medeniyetinin birlikte yaşama ilkesine vurgu yaptı. Raşit Küçük, birlikte yaşama kültürü konusunda Kur’an ve sünnetin Müslümanlara her asırda ve coğrafyada, farklı din mensuplarıyla huzur içinde yaşayabilmenin temel kurallarını öğütlediğini ve öğrettiğini söyleyerek, İslam’ın medeniyet perspektifinden söz etti. İslam medeniyetiyle yoğrulmuş toplumların bugüne kadar İslam’ın getirmiş olduğu medeniyet perspektifi sayesinde pek çok din mensubuyla, farklı ırklara mensup insanlarla birlikte huzur içinde yaşamayı başardığını söyleyen Küçük, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Dil, ülke, renklerimiz, ırklarımız farklı olabilir. Bunların hepsi Allah’ın ayetleridir. Yani bu unsurlarda Allah’ın varlığının, birliğinin, aranması gerekmektedir. Biz tasavvufta buna kesrette vahdet diyoruz. Çoklukta birliğin aranması gerekiyor.”
DANIMARKA İSLAM KONSEYİ
Danimarka İslam Konseyi Başkanı Dr. Asmat Ullah Mojaddedi de Danimarka’da yayınlanan ve İslam dünyasında büyük tepkiler gösterilmesine neden olan karikatür kriziyle ilgili bir konuşma yaptı. Karikatürlerin bizatihi Hz. Muhammed ve İslam’a karşı yapılan bir saygısızlık olduğunu dile getiren Mojaddedi, bu tür olaylarda Müslümanların verdiği tepkilerin çok önemli olduğunu söyledi. Tepkiler verilirken duygusal reaksiyon gösterilmemesinin altını çizen Mojaddedi “Gösterilen aşırı tepkiler bu tür saçma sapan faaliyetler yapan insanların ellerini güçlendirmektedir. Dünyadan verilen tepkiler doğru dürüst resim çizemeyen bir insanın meşhur olmasını sağladı” diye konuştu.
Oturumu yöneten Kafkas Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ise “Türkiye’nin İslam dünyasının merkezidir dediği konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
“TÜRKİYE İSLAM DÜNYASININ MERKEZİDİR…”
“Bugün, bizim birbirimize ihtiyacımız var. Irak’ta, Afganistan’da, daha başka ülkelerde, hergün olumsuz olaylar duyuyoruz. Terör olayları, İslam adına yapılan bazı işler, Suriye’de kardeşlerimizden dökülen gözyaşları, onların öldürülmesi, kahredilmesi, Gazze’de başgösteren hadiseler. Onun için Avrasya Şurasının düzenlenmesi çok önemli bir vazifedir. Bunun için Avrasya İslam Şurasında görev yapan herkese ben çok teşekkür ederim.
Müslüman haklarına karşı yapılan tecavüzler ve İslam’a yapılmaya çalışılan tahribat elbette bir gün sona erecek. Bir umut var ki, yine de, bütün Türk halkının “Ak Sakalı” Erdoğan Hazretleri başta olmak üzere bu meselelerde biz birbirimize yardımcı olacağız.
Hz. Muhammed’in (sav) ve Kur’an’ın tahkir edilmesine, hiç düşünmeden ellerimizi kaldırmalıyız. Niçin bu insanlar Hıristiyanlığı tahkir etmiyorlar? Biri onların dinini tahkir ettiğinde onların Katolik Kilisesi, buna önem veriyor mu, vermiyor mu görelim? Bu çıkışları burada istemiyoruz. Burası Türkiye ve burası İslam’ın merkezi, beşiğidir.”
İslam ile terörü birlikte telaffuz eden anlayışları eleştiren Tacikistan Din İşleri Komisyonu Başkanı Yardımcısı Mavlon Muktorov ise “Terörün, dini, milleti, vatanı yoktur” diyerek terör olayları karşısında anında tepki verebilecek bir mekanizmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
“Avrasya’da Birlikte Yaşama Tecrübesi” ve “Avrasya’da Müslümanların Geleceği” başlıklı oturumlarda ayrıca Avusturya İslam Cemiyeti Başkanı Dr. Fuat Sanaç’ın yanı sıra Rusya Federasyonu’ndan Saratof Müftüsü Mukaddes Bibersoy, Omsk Müftüsü Zülkarneyn Şakircanov, Moğolistan Hoton Türkleri Temsilcisi Sarıkhuu Basan, İnguşetya Müftüsü İsa Hamhoyev, İsviçre İslam Organizasyonu Kurul Başkanı Rinat Raev, Kafkas Müslümanları Dini İdare Başkan Yardımcısı Selman Musaoğlu, Kalmukistan Müslümanları Müftüsü Sultan Ahmet Karalayev, Belarus Gomel Bölgesi Müftüsü Ali Varanoviç, Arnavutluk Bektaşi Toplumu Lideri Edmond Brahimi de konuşma yaptı.

 

 
Fırat hipermarketleri savundu
 
Dadaşlar EDF'de buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zenginler küplere binecek!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan zengine ek vergi konusunda maliyecilere talimat verdi...
4'ü ölü 6'sı sağ 10 terörist etkisiz hale getirildi
Şemdinli'ye bağlı Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo Yaylası ...
5 şehit verdik!
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan ...
 
Açlık grevi sona erdi
TUHAFED Başkanı: Cezaevlerindeki açlık grevleri eylemi 67. günde sona erdirildi!
Umurumda değilsiniz!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cezaevlerindeki açlık grevleri ve bunlara ...
Tek tuşla bütün gazetelere ulaş!
Hangi gazete ne yazdı? İşte günün gazete manşetleri.
 
Erdoğan'dan Başkanlık Sistemi açıklaması
Erdoğan, 'Koalisyonları bitirir' dediği başkanlık modeli için bir Türk ...
Türk Milleti sizi unutmayacak!
Dadaşlar timi olarak adlandırılan Jandarma Özel Harekat mensubu 17 asker ...
Hainler herşeyi istismar ediyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kılınan 'sivil Cuma namazı' sırasında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva