KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
İşverenlerin engelli projelerine destek
İşverenlerin engelli projelerine destek
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
HABERLER>GÜNDEM
18 Ocak 2012 Çarşamba - 08:02

'Unutmayacağız, unutturmayacağız'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın son yolculuğunda gözyaşları sel oldu.

 Unutmayacağız, unutturmayacağız

LEFKOŞA (İHA) - Kuzey Kıbrık Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın son yolculuğunda gözyaşları sel oldu.
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın naaşı, Selimiye Camisinde kılınan cenaze namazının ardından, Cumhuriyet Parkı'na doğru yola çıktı. Denktaş'ın son yolculuğu sırasında KKTC'li vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Üzüntülerini dile getiren vatandaşlar, ellerinde tuttukları Denktaş posterleriyle cenazeyi alkışlarla uğurladı. Denktaş'ın Girne Caddesi'nden Cumhuriyet Parkı'na gidişi sırasında, cenazeye binlerce kişi eşlik etti.
Kıbrıs Türk halkı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'a son görevini yapıyor. 1. Cumhurbaşkanı Denktaş'ın cenaze töreni çerçevesinde dün, Denktaş'ın naaşının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda katafalka konulmasıyla başlayan istirham nöbetinin tamamlanmasının ardından Denktaş'ın cenazesi, Selimiye Camii'ne intikal ettirilmek üzere Türk askerinin omuzlarında taşınarak top aracına konuldu.
Buradan Selimiye Camii'ne taşınan Denktaş'ın tarihi cenaze törenine tanıklık etmek için binlerce vatandaş, cenaze namazının kılınacağı Selimiye Meydanı ile Sarayönü, İnönü Caddesi ve Girne Kapısı önünde meydanı doldurdu.
Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Denktaş'ın cenazesinin başkanlığa getirilişinde yaptığı konuşmada "O bir kahramandı. İngilizin adamlığını, avukatlığını değil, Kıbrıs Türk halkının mücahitliğini yaptı" dedi.Denktaş'ın naaşı önünde saygı duruşunda bulunmak isteyenler, başkanlık sarayı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
TÜRKİYE'NİN ZİRVESİ KIBRIS'TAYDI
Cenaze törenine Denktaş'ın ailesi ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan İrsen Küçük ve yetkililer, Türkiye'den de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP eski genel başkanları Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen katıldı.
GÜL'DEN DEMİREL VE SEZER'E DAVET
Cumhurbaşkanlığı özel uçağıyla Ada'ya giden Gül'ün eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'i de uçağına davet ettiği belirtildi. Ancak geçen ay ağır bir gripal enfeksiyon geçiren Demirel'in iyileşmemesi nedeniyle törene katılamayacağı kaydedildi. Sezer'in de törene katılmayacağı bildirildi.
ULUSAL YAS
Denktaş'ın ölümü nedeniyle Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta ulusal yas ilan edilmişti. Kuzey Kıbrıs'taki yas bir hafta devam edecek.
TÜM İŞYERLERİ KAPALI
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın son yolculuğu öncesinde, Lefkoşa'daki tüm işyerleri kepenk kapattı. Sabahın erken saatlerinde tören alanı çevresine gelen KKTC'li vatandaşlar, ellerine Türk ve KKTC bayraklarıyla kent meydanını doldurdu. Kentin birçok yeri Denktaş posterleriyle donatılırken, Girne Caddesi girişindeki meydana Rauf Denktaş'ın fotoğrafının bulunduğu dev bir poster asıldı.
ONBİNLER UĞURLADI
Denktaş'ın cenaze törenine Türkiye üst düzey yetkililer ve vatandaşların yanı sıra KKTC'de bulunan Azeri öğrenciler ile Türkiyeli öğrenciler de büyük ilgi gösterDİ.
Denktaş için "Tüm Türk ulusunun ve halkımızın başı sağolsun. Sizi asla unutmayacağız" ve "Seni ve cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız" yazılı pankartlar açan ve ellerinde KKTC bayrakları ve Denktaş posterleriyle çocuk, genç, yaşlı meydanda toplanan vatandaşlara Lefkoşa Türk Belediyesi de kurduğu çorba çeşmesiyle soğuk havada ikramda bulundu.
KKTC'li vatandaşlar posterin etrafında Denktaş'ın yasını tuttu. Denktaş'ın naaşı KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen törenin ardından, 100 askerin çektiği top arabasının üzerinde Selimiye Camisi'ne gitti.
GÖZYAŞI SEL OLDU
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın naaşı, Selimiye Camisinde kılınan cenaze namazının ardından, Cumhuriyet Parkı'na doğru yola çıktı. Denktaş'ın son yolculuğu sırasında KKTC'li vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Üzüntülerini dile getiren vatandaşlar, ellerinde tuttukları Denktaş posterleriyle cenazeyi alkışlarla uğurladı. Denktaş'ın Girne Caddesi'nden Cumhuriyet Parkı'na gidişi sırasında, cenazeye binlerce kişi eşlik etti.
TOPRAĞA VERİLDİ
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın naaşı Cumhuriyet Parkı’nda törenle defnedildi. Denktaş’ın naaşı, kırmızı büyük bir örtü altında mezarına indirildi, ardından dualar eşliğinde defin gerçekleştirildi. Denktaş’ın naaşı devlet töreninin yapılacağı alana saat 15.00 sıralarında getirildi. Alkışlar ve bandonun çaldığı cenaze marşı eşliğinde katafalka konuldu.
 Naaşın getirilmesi öncesinde, Denktaş ailesi, KKTC ve Türkiye develet ve hükümet yetkilileri, yabancı konuklar yerini aldı. Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş tekerlekli sandalye ile geldiği tören alanında mezarın başına gidip daha sonra tören alanındaki yerini aldı.
Töreni kalabalık bir basın grubu takip etti. Tören birçok kanal tarafından canlı olarak yayınlandı. Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın naaşı tören alanına getirilmeden önce Türkiye’den, Hala Sultan Tekkesi’nden ve oğlu Raif Denktaş’ın mezarından getirilen toprak da mezarın başına bırakıldı.

 
Boksta en iyiler belirlendi
 
Yazgan Hoca'dan tarihi teklif
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Büyük lidere 18 Ocak 2012 Çarşamba 21:17

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Türk dünyasında büyük liderlerden biriydi yürekli ve cesur, kararlıydı Allah yattığı yerde utandırmasın.böyle liderler Türk dünyasında az bulunur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da fizik tedavi yatırımı
Fizik Tedavi hastalarının yüzde 90’ı Oltu Devlet Hastanesi’nde tedavi ...
Yarar temizlik işçilerini bilgilendirdi
Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar, okullarda görev yapan temizlik ...
DES'ten tepki
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum İl Başkanı ve Genel Merkez ...
 
Hem sanat hem meslek edinecekler
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin İŞKUR tarafından desteklenen Halı ...
Kar Festivali 1 martta..
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce bu yıl 8. Uluslararası Kar Film Festivali düzenlenecek.
DABKON'dan sert tepki
Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), bir ulusal gazetede yer alan köşe ...
 
Erzurum'da meteoroloji şoku
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Merkez ve Taşra Teşkilatında Düzenleme ...
Kriz merkezi uyardı
Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi Başkanlığı'nca yapılan açıklama ile vatandaşlar ...
Doğu'da beyaz esaret
Üç gündür devam eden kar yağışıyla yeniden beyaz örtüyle buluşan Doğu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva