Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
1 Kasım 2018 Perşembe - 12:42

'Yaşadığımız dönem tarihe altın harflerle kazınacak'

“Yaşadığımız dönemin tarihe altın harflerle kazınacağına inanıyorum” diyen Erdoğan, yüzde 65 olan yerlilik oranının daha da yukarılara taşınması gerektiğini söyledi.

 Yaşadığımız dönem tarihe altın harflerle kazınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son yıllarda Türkiye’ye karşı yoğunlaşan saldırıların arkasındaki sebeplerden birisinin de uyguladığımız bağımsız politikalara duyulan tepki olduğunu biliyoruz. Siyasette ne kadar bağımsız olursak olalım iş dönüp dolaşıp savunma sanayimizin gücüne dayanıyor. Bu konuda da ciddi mesafeler kat ettik. Savunma sanayinde yüzde 20’lerde olan yerlilik oranını bugün yüzde 65’e çıkarttık” dedi.

TÜBİTAK MİLLİ TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRME ALTYAPILARI AÇILIŞ TÖRENİ

TÜBİTAK Milli Teknolojileri Geliştirme Altyapıları açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, program öncesinde tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. Savunma sanayinde gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Erdoğan, yerlilik oranının yüzde 65’in üzerine çıkartılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinin her alanında söz sahibi olma yolunda ilerlediğini belirten Erdoğan, “Özellikle yüksek çözünürlüklü gözlem ve haberleşme uyduları ve alt sistemleri, uydu fırlatma sistemleri, uydu veri işleme, depolama ve bilgi destek sistemleri konusunda gerçekten önemli neticeler alıyoruz. Hizmete aldığımız uydunun ardından daha gelişmiş uydular tasarlamak, üretmek, uzaya göndermek zorunda olduğumu belirtmiştik. Bu çerçevede ortaya koyduğumuz hedeflerimizden birisi de uydu kameralarının, büyük çaplı aynaların ülkemizde üretilmesiydi. Açılışını yaptığımız OPMER bu amaçla TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. Halen yürütülen uydu projesinde kullanılan kameranın tasarım, entegrasyon ve testleri TÜBİTAK tarafından yapılmaktadır. Ancak bu kamerada kullanılan ayna, mercek, prizma ve filtre gibi hassas, optik bileşenler yurt dışından tedarik ediliyordu. Kritik teknoloji olarak kabul edilen bu parçaların hem maliyeti yüksekti hem de ihraç kısıtlamasına tabiydi. OPMER projesi sayesinde hassas teknolojiye sahip optik bileşenleri milli kabiliyetlerimiz ile geliştirme imkanına kavuştuk. Bu sayede kritik tasarımların bilgi birikiminin ve ödenen yüksek tutarların yurt içinde kalmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

BAĞIMSIZ POLİTİKALAR VURGUSU

OPMER hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de bu alanda kurulan ilk merkez olduğunu söyledi. Erdoğan, “Son yıllarda Türkiye’ye karşı yoğunlaşan saldırıların arkasındaki sebeplerden birisinin de uyguladığımız bağımsız politikalara duyulan tepki olduğunu biliyoruz. Siyasette ne kadar bağımsız olursak olalım iş dönüp dolaşıp savunma sanayimizin gücüne dayanıyor. Bu konuda da ciddi mesafeler kat ettik. Savunma sanayinde yüzde 20’lerde olan yerlilik oranını bugün yüzde 65’e çıkarttık” şeklinde konuştu.

YAŞADIĞIMIZ DÖNEM TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK

“Yaşadığımız dönemin tarihe altın harflerle kazınacağına inanıyorum” diyen Erdoğan, yüzde 65 olan yerlilik oranının daha da yukarılara taşınması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, geliştirdiği yüksek teknolojiye dayalı silah sistemleri ile savunma sanayimize önemli katkılar veriyor. Bugün burada açılışını yaptığımız Harp Başlığı Raylı Sistem Dinamik Test Alt Yapısı bu katkılarından birisidir. Artık milli olarak geliştirilen silah sistemlerinin testleri, seri üretilen mühimmatların kafile kabul testleri, yurt dışından satın alanın silah sistemlerinin testleri bu kuruluşumuz tarafından yapılacaktır. HABRAS’ın işletmeye alınmasıyla savunma sanayimiz Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin gibi sınırlı sayıda ülkenin sahip olduğu önemli bir yeteneğe ve alt yapıya kavuşmuş olduk. Milli imkanlarla ve emsallerine göre çok kısa bir zaman içinde tamamlanan HABRAS ile Türkiye kendi testlerini yapmanın yanında yurt dışına bu hizmeti verebilir bir ülke haline geldi” dedi.

 

 
'Yaşadığımız dönem tarihe altın harflerle kazınacak'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Terör yapılanmasını çökerteceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir yandan rejimi kışkırtarak diğer ...
Erdoğan: “Mezarlarını hazırlıyorlar”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi de Münbiç'in etrafında hendekler ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Şimdi mi aklınıza geldi? ‘
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “5 yılda ant ile ilgili karar veriyor ...
 
‘Mazlumlara kol kanat geriyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ...
'Milletimizin andı İstiklal Marşı’dır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bize göre milletimizin en büyük, en etkili andı ...
'Sabrımız zenginliğimiz olacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kale içeriden fethedilir. Sizler ...
 
Erdoğan: “CHP’yi kurtarmamız lazım”
Erdoğan, “Bu mahalli idareler seçimi belki de ana muhalefetin sonu olacaktır. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bize durmak yok’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye yeni bir atılımın içindedir.' dedi
“Ensar ile muhacir nedir o adam bilmez"
Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriyelileri ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva