Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
3 Ekim 2022 Pazartesi - 09:22

'İnsanlığın geleceğine hizmet gayesiyle çalışıyoruz'

Karaman’da din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bizler, Allah’ın dinine ve bütün insanlığın geleceğine hizmet gayesiyle çalışıyoruz” dedi.

 İnsanlığın geleceğine hizmet gayesiyle çalışıyoruz

Karaman’da din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bizler, Allah’ın dinine ve bütün insanlığın geleceğine hizmet gayesiyle çalışıyoruz” dedi.
“İl Buluşmaları” kapsamında Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının, İslam dinine ve milletimize hizmet etmekle görevli ekip olduğunu vurguladı.
Din görevlilerinin Peygamber varisi olduklarını kaydeden Başkan Erbaş, “Peygamber varisliğinden daha büyük bir unvan yok yeryüzünde. Onun için ne kadar şükretsek az. Şükrümüzü çalışarak, koşarak, yorulmadan ne kadar göstersek yine de şükrünü eda edemeyiz.” diye konuştu.
“Bizler, Allah’ın dinine ve bütün insanlığın geleceğine hizmet gayesiyle çalışıyoruz”
Din görevlilerinin, İslam dinine ve bütün insanlığın geleceğine hizmet gayesiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Erbaş, şunları söyledi:“Biz, insanlığın huzur ve refahı, yeryüzünün imar ve ıslahı için çalışıyoruz. Rabbimiz bize, ‘Hayırda yarışın.’ diye emretti. Bu ayet-i kerimeyi başımıza taç ettik ve koşmaya devam ediyoruz. Tıpkı Peygamberimiz gibi. ‘Ey örtüye bürünen, kalk, uyar.’ İnsanları inzar et, karanlıklara gömülmüş olan cehaletin dibine kadar batmış olan insanları o cehaletten kurtar. Emir geldi ve Efendimiz aleyhissalatü vesselam kalktı ve 23 sene boyunca koştu, yorulmadı.
Yorulmak kavramını lügatimizden çıkaracağız. Çünkü biz Peygamber varisiyiz. Peygamberimiz yoruldu mu? Peygamberimiz gönülleri fethederek yeryüzünün pek çok yerinde beldelerin, gönüllerin İslamla şereflenmesine vesile oldu. Peygamberleri örnek alalım. Peygamberlerin yolunda gidenleri örnek alalım.”
Kur’an-ı Kerim’de Peygamber Efendimizin müjdeci, uyarıcı, davetçi, şahit gibi farklı vasıflarla tanıtıldığına işaret eden Başkan Erbaş, “Şimdi bu ayetle kim muhatap? Biz muhatabız, Peygamber varisleri muhatap. Peygamber Efendimiz bize emanet etti bunu. ‘Allah’ın Kitabını ve Sünnetimi size emanet bıraktım’ dedi. O zaman bu şahitliği, müjdelemeyi, uyarmayı, daveti, irşadı biz yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“İslam’ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğu gerçeğini insanlığa ulaştırmalıyız”
Başkan Erbaş, 1 Ekim itibariyle başlayacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın temasının ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ olduğunu hatırlatarak, “Sizler mürşide ve mürşitsiniz. Mürşit camilerimizde, sizlersiniz. Kur’an kurslarımızda mürşidelerimiz, hoca hanımlar. Mahallemizin bütün insanları bizim müridimiz. Mürit ne demek? Bizden öğrenmeyi murad eden insan demek. Yani, mürşitten öğrenmeyi, istifade etmeyi murad eden insan. İşte onların hepsinin bizden bir şeyleri öğrenmeyi murad etmesi lazım. Bu ne büyük bir lütuftur. Bize nasip olan bu görev, peygamber varisliği.” şeklinde konuştu.
Din görevlilerinden çok çalışmalarını isteyen Başkan Erbaş, “Hocalarımız, sadece namaz kıldırmıyorsunuz, biliyorum. Camilerinizi mektep haline getiriyorsunuz. Namaz öncesi, namaz sonrası Kur’an, ilmihal, tefsir, hadis dersleri yapıyorsunuz. İnşallah bunlara devam. Zaman geçirecek durumda değiliz. Ev ev dolaşmanız lazım. Mahalleleri dolaşmanız lazım. Güzel dinimizi güzel bir şekilde anlatmanız lazım. İslam’ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğu gerçeğini insanlarımıza ulaştırmamız lazım.” değerlendirmesinde bulundu.
“İhlasımız, heyecanımız ne kadar yüksek olursa başarımız o kadar yüksek olur”
Yapılan çalışmaların samimiyetle ve ihlasla yapılmasının önemini vurgulayan Başkan Erbaş, “Ne kadar çok gayret edersek, ne kadar çok samimi olursak, ihlasımız, heyecanımız, aşkımız ne kadar yüksek olursa başarımız o kadar yüksek olacaktır. ‘İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır. Ve çalıştığının karşılığını insan görecektir.’ Bunu hayatınızda yaşıyorsunuzdur. Attığınız bir tohum nasıl yeşeriyor bunu görüyorsunuzdur. Siz tohumu saçmaya bakın.” diye konuştu.
Çocuklara küçük yaşta eğitim verilmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatan Başkan Erbaş, şunları söyledi:
“4-6 yaş üzerinde niye bu kadar çok duruyoruz? Peygamber Efendimizin hadis-i şerifini unutmayalım. Peygamber Efendimiz, ‘Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır, küçük küçük öğretmeye başlayınız’ demiyor mu? Bugün eğitim bilimciler ne diyor? İnsanoğlunun karakterinin yüzde 70’i, 80’i, en az yüzde 63 diyenler var, 7 yaşa kadar oluşur diyorlar. Yarının gençlerinin karakterinin oluşmasında bizim emeğimiz, rolümüz olsun. Bu dünyada kalacak bir şey değil. Bizimle beraber ukbaya gelecek. O gençlerin ne kadarı Rabbini, Peygamberini bilir, iyiyi, kötüyü ayırt eder, zaten Kitabımızın adı Furkan, yani iyiyi kötüden ayırmayı emreden bir kitap. Çocuklarımıza küçük yaşlarda bunları öğretmemiz lazım. Bunu biz öğreteceğiz. Bu bizim vazifemiz.”
“Yediden önce de yetmişten sonra da insanımıza ulaşmaya gayret edelim”
Din görevlilerine gayretli olmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:
“İnşallah 4-6 yaş gruplarımız, gençlik çalışmalarımız, aile irşat çalışmalarımız, manevi rehberlik çalışmalarımız, vaaz irşat çalışmalarımız, vaizlerimiz, müftülerimiz, müezzinlerimiz, hepimiz Peygamber varisleri olarak el birliğiyle toplumumuzun her kesimine, yediden yetmişe demiyorum, yediden önce de yetmişten sonra da hangi yaşta olursa olsun insanımıza ulaşmaya gayret edelim. Çalışalım. İmamlarımız, sizler camilerinizi birer mektep haline getirin. Camilerinizin dışına çıkın. Mahallenizde işyerlerini, dükkanları ziyaret edin. Gençlerle bir çay için, onlara kitap hediye edin, bir vakit namaz kılın. Bunları dert edinelim. Dert edinirsek Allah bize yardım eder.”
Başkan Erbaş, din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nı tebrik etti.
Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

 
‘İstikametimizi çiziyoruz, yolumuza devam ediyoruz'
 
2023 yılı Türk Dünyası Gençlik Başkenti açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gezgin arıcılardan Kümbet Yaylasına övgü
Giresunlu gezgin arıcılar, sezon boyunca bulundukları Erzurum’dan dönüşe ...
Vali Öner, depremin bilançosunu açıkladı
Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen depremin bilançosunu Ardahan Valisi Hüseyin Öner açıkladı.
Sekmen'den toplu ulaşımda indirim müjdesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, çeşitli konularda değerlendirme ...
 
Dünya’da benzeri yok
Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Garibin Tepe’deki Urartu yapıların ortaya ...
Suudi Arabistan’dan hac uygulaması
Suudi Arabistan, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin hac yolculuklarını ...
Şenkaya Belediyesi anneleri ağırladı
Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, ilçe merkezindeki mahallelerde yaşayan ...
 
Aburrahmangazi ekoturizm alanı hizmete açıldı
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünce, yaklaşık 2 bin 300 rakımda oluşturulan ...
Tekman’da petrol arama çalışmaları başladı
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Erzurum’un Tekman ilçesinde sondaj ...
Erzurum ilk temellerin atılacağı 17 il arasında
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva