Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
PFDK kararları açıklandı
PFDK kararları açıklandı
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
HABERLER>2011 UÄ°VERSÄ°ADE
11 Şubat 2011 Cuma - 05:40

'İnşallah öyledir'

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın açılış ve kapanış seremonilerinin uzun yıllar akıllardan çıkmayacağını belirtti. Güzel, “Açılış programında ciritçi Dadaş’ın meşaleyi ateşlemesiyle birlikte, Erzurum’un makus kaderinin de değiştiğine inanıyoruz” dedi.

 İnşallah öyledir

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın açılış ve kapanış seremonilerinin uzun yıllar akıllardan çıkmayacağını belirtti. Güzel, “Açılış programında ciritçi Dadaş’ın meşaleyi ateşlemesiyle birlikte, Erzurum’un makus kaderinin de değiştiğine inanıyoruz” dedi.
ERVAK’TAN DEĞERLENDİRME
Türkiye’nin kış sporlarında ilk uluslar arası organizasyonu olan, 27 Ocak - 6 Şubat günleri arasında gerçekleştirilen 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın ülkenin ve kentin tanıtımına büyük bir katkı yaptığını kaydeden Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Oyunlar’ın başarılı geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi. 80 ülkede canlı yayınlanan Kış Oyunları’nın açılış ve kapanış seremonisinin unutulmaz olduğunu kaydeden Er-Vak Başkanı Güzel, yabancı ülkeler arasında yükselen Türk bayrağı, bir çok insanın gözyaşlarını tutamamasına neden olduğunu dile getirdi.
KAR SEVİNCİ
Geçtiğimiz 27 Ocak’taki açılış seremonisine saatler kala tüm şehrin ayakta olduğunu anımsatan Güzel, şöyle devam etti:“Yağmamasından endişe duyduğumuz kar, ‘Ben sizi üzer miyim, sizden vazgeçer miyim?’ dercesine, aheste aheste yağıp, moralleri daha da yükseltti. Kol kola girmiş Dadaşlar’ın stada giden yolda coşkulu bir şekilde akın akın yürümeleri görülmeğe değerdi. Bu önemli günde, açılış programıyla ilgili en ufak bir eksiğimizin olmadığı, stadyumda hemen fark ediliyordu. Oturma yerlerine bırakılan bere, eldiven, pelerin, minder ve aynalı ışıldaklar oldukça güzel tasarlanmıştı. Her izleyiciye göre ayarlanmış bu malzemeleri bazı aç gözlü seyircilerin kapıp götürmelerinden dolayı, birçok hemşehrimizin bu önemli günün hatırası olarak saklayabilecekleri hediyelerden mahrum kalmaları, belki de stattaki tek olumsuzluktu. Açılışın Nazım Hikmet’in şiiriyle başlaması, sembolümüz çift başlı kartalın gökyüzünde süzülmesi, ciritçi Dadaş’ın meşaleyi ateşlemesi, Anadolu Ateşi’nin Kafkas Oyunları ve Mevleviler, öne çıkan görüntülerdi. Kalabalık bayan dans grubunun Dadaşlarla ayrı olarak bar tutmaları ise çok ilgi çekiciydi. Stadyumu dolduran yaklaşık 25 bin kişinin ellerindeki aynalı ışıldaklarla törene coşku katmaları ise tarifi imkânsız görüntülere sahne oldu. Muhteşem ışık düzeninin gökyüzüne yansıttığı ışık huzmelerinin arasında, yağan karın oluşturduğu görüntü ise tek kelime ile harikaydı.
KARIN ZAMANLAMASI
Karın enteresan bir zamanlamayla yağması ise bir lütfü ilâhiydi, belki de oyunların şehrimize bereket getireceğinin bir işaretiydi. Amerika, Kanada, Çin gibi fazla sporcuyla oyunlara katılan ülkelerin yanında, bir veya iki sporcuyla iştirak eden ülkeleri görünce, bundan üç beş yıl öncesindeki durumumuzu hatırlamış olduk. Havai fişek gösterisinin abartılı ve uzun sürmesi, Kenan Doğulu’nun şarkılarıyla stadyuma girip müziğe eşlik eden yerli ve yabancı sporcuların coşkularını biraz azalttı. Programın sonunda, Erzurumlu gençlerin ve gelen tüm ülke sporcularının stadyuma girip kol kola oynamaları ise sporun barış, sevgi ve kardeşlik olduğunu tüm dünyaya yansıtıyordu. 2007’de Oyunlar bayrağını Erzurum’a getirmek için gittiğimiz Çin’de, açılış ve kapanış programlarını seyretmiş, kısa bir panik yaşamış, bu göz kamaştırıcı gösterileri izlerken, hepimizin aklından: “Acaba biz bu işin üstesinden gelebilir, bu gördüğümüz büyüleyici görüntülerin gölgesinde kalabilir miyiz?” diye birbirimizin yüzüne bakmış, çokta kaygılanmıştık. 27 Ocak günü Erzurum’daki muhteşem açılış programını izleyince yüreğimize soğuk bir su serpildi ve boşuna endişelendiğimizi anlayıp, son derece gururlandık. Açılış programında ciritçi Dadaşın meşaleyi ateşlemesiyle birlikte, Erzurum’un makus kaderinin de değişeceğine inanıyoruz. Erzurumluların yediden yetmişe oyunları sahiplenmelerini ise geleceğimiz için ümit verici bir gelişme olarak yorumluyoruz. Bu günlerde annelerinin kucağında olan Dadaş balalarının, yıllar sonra bu tesislerde yetişip dünya şampiyonlukları kazanacaklarını şimdiden görebiliyoruz. Erzurum’u marka şehir haline getirecek olan bu tesislerin yapılmasında ve 2011 Kış Oyunları’nın şehrimize kazandırılmasında en önemli rolü oynayan, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm emeği geçenlere ahde vefa duyguları içerisinde şükranlarımızı sunuyoruz.”

 
Siyasette şok gelişme
 
Milli Eğitim doğruyu buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan eksiklik iması
Erzurum’da düzenlenen 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın bazı ...
Başarı ödül getirdi..
Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda büyük bir ...
Universiade sınavını geçtik mi?
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat ...
 
Oyunlar bitti, sanat kaldı..
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları, 5 kıtadan 3 bin sporcuyu bir araya ...
On gün gündemde kaldık
Türkiye'de yılın ilk ayında en çok konuşulan konu Ergenekon davası oldu. ...
2011'de 'EWU NEWS' damgası
Erzurum’un ev sahipliği yaptığı 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ...
 
İnandılar, başardılar
Erzurum’da dün yapılan kapanış töreni ile sona eren 25. Dünya Üniversiteler ...
Universiade 2011'in Altın Sporcuları
Türkiye’nin kış sporlarındaki ilk uluslar arası organizasyonu olan 25’inci ...
Killan'dan Erzurum'a tavsiye
İki şehrin kış sporlarında başkent olmaya aday olduğunu dile getiren FISU ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva