KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gastronomi MTAL'de geri sayım
Gastronomi MTAL'de geri sayım
'Bu bayrak için sahada yapmayacağımız şey yok'
'Bu bayrak için sahada yapmayacağımız şey yok'
TÜİK Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıkladı
TÜİK Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıkladı
Erzurum’un 8 ilçesine kaymakam atandı
Erzurum’un 8 ilçesine kaymakam atandı
Tekin'den birlik ve beraberlik mesajı
Tekin'den birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Haziran 2026 Çarşamba - 11:11

'İğneden Dökülen Zerafet' sergisi ilgi buldu

Rümeysa Bedir 30 yıllık terzilik mesleğini hayali olan üniversite diploması ve "İğnemden Dökülen Zarafet" sergisiyle taçlandırdı.

 İğneden Dökülen Zerafet  sergisi ilgi buldu

Rümeysa Bedir 30 yıllık terzilik mesleğini hayali olan üniversite diploması ve "İğnemden Dökülen Zarafet" sergisiyle taçlandırdı. Lise yıllarında annesi için elbise diken Rümeysa Bedir, kızlarının mezuniyet ve kına elbiselerini de kendisi dikti.
Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencisi Rümeysa Bedir'in kişisel sergisi olan "İğnemden Dökülen Zarafet", ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Küratörlüğünü Giyim Üretim Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Burcu Bilgin Akpınar'ın üstlendiği serginin açılışı; Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hayrunnisa Nadaroğlu, Giyim Üretim Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Yüksel Kavaz, bölüm öğretim elemanlarından Doç. Safiye Sarı ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Her birinin ayrı bir hikayesi var
Sergide, mezuniyet aşamasındaki bölüm üçüncüsü öğrenci Rümeysa Bedir'in eğitim süreci boyunca tasarlayıp ürettiği toplam 60 özgün çalışma yer aldı. Abiye giyimden günlük giyime, iş kıyafetlerinden çocuk giyimine kadar farklı kategorilerde hazırlanan tasarımlar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Her biri kendine özgü bir hikâyeye sahip olan tasarımların bir kısmı 25-30 yılı aşkın süredir muhafaza edilen kumaşların yeniden değerlendirilmesiyle hazırlanırken, bir kısmı ise yeni kumaşlar kullanılarak hayata geçirildi. Sergide yer alan tüm çalışmaların kalıp hazırlama, model geliştirme ve üretim süreçleri tasarımcı tarafından bireysel olarak gerçekleştirildi. Özgün tasarım anlayışı ve emek yoğun üretim süreciyle dikkat çeken sergi, ziyaretçilerden olumlu geri dönüşler aldı. "İğnemden Dökülen Zarafet" sergisi, öğrencilerin tasarım ve üretim alanındaki yetkinliklerini ortaya koymasının yanı sıra sürdürülebilirlik, mesleki becerilerin bir araya geldiği başarılı bir çalışma olarak değerlendirildi.

Hayali üniversiteden mezun olmaktı
Evli ve dört çocuk annesi olan Rümeysa Bedir, Erzurum Kız Meslek Lisesi Giyim bölümünü bitirdikten sonra üniversite okuma imkanı olmadığını ifade ederek, "Çocuklarımı büyütürken mesleğimle ilgili çalışmalarıma da devam ettim. Çocuklarımın ihtiyacı olan kıyafetleri kendim diktim. Çocuklar büyüdükten sonra hep içimde ukde olarak kalan üniversite okumaya için karar verdim. Bu karar doğrultusunda Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim bölümüne kayıt yaptırarak okulu derece ile bitirdim. Diktiğim her parça yalnızca bir kıyafet değil; aynı zamanda bir düşüncenin, bir emeğin, bir sabrın ve bir hayalin ürünüdür" dedi.

Aile bütçesine de katkı yapıyor
Kumaşın seçilmesinden modelin tasarlanmasına, kalıbından kesim ve dikimine kadar geçen her aşamada büyük bir özen, sevgi ve emek harcadığını söyleyen Bedir, "Diktiğim ürünlerimi kendimin, çocuklarımın, sevdiklerimin ve müşterilimin üzerinde görmek beni mutlu ediyor. Aynı zamanda kişiye özel tasarımlar dikerek aile bütçesine katkı sağlıyorum. Bu süreçte beni destekleyen eşime, çocuklarıma, okul müdürümüz Prof. Dr. Hayrunisa Nadaroğlu ve giyim üretim teknolojisi öğretim görevlisi Burcu Bilgin hocama teşekkür ederim. Gençlere ve okumak isteyip okuyamayanlara tavsiyem; hayallerinin peşinde koşmaktan vazgeçmesinler. Hep ümitvar olsunlar. Yeter ki üretsin ve kendilerini geliştirsinler" diye konuştu.

 
Erzurum'da suç örgütüne operasyon
 
DAGC ‘den MHP’ye 'Basın Meslek Kanunu Taslağı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da 781 bin 910 okur kütüphanelerden yararlandı
ALİ KAYA - İHA - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı kütüphane istatistiklerini paylaştı.
Baruş Vakıflar Bölge Müdürlüğünden brifing aldı
Vali Aydın Baruş, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Bölge ...
Öğretmenlerden duygu dolu kültür etkinliği
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, millî kültürü ve müzik mirası ...
 
Yaşayan İnsan Hazinesi Başar öğrencilerle buluştu
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllü Fuat Başar BTÜ’de öğrencilerle bir araya geldi.
Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünden Baruş'a brifing
Vali Aydın Baruş, Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünü ziyaret ederek ...
ATAUNİV öğrencilerinden şan konseri
Atatürk Üniversitesi Müzik Eğitimi öğrencileri tarafından düzenlenen şan ...
 
Çocukluk anılarını atık malzemelerle yeniden canlandırdı
Erzurum'da yaşayan 56 yaşındaki kuaför Yılmaz Küçükoğlu, çocukluk ve gençlik ...
Anaokulu öğrencilerinin hayalleri sergiye dönüştü
Palandöken Anaokulu öğrencileri, aileleriyle birlikte hazırladıkları "Hikâyemden ...
Aydemir: Dilimiz her şeyimiz
Aydemir, toplumsal huzurun temelinde nezaketli hitap, ortak anlam dünyası ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva