Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>TÜRKÄ°YE
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 14:48

‘Milletimize mutlaka hesap verecekler’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Milletimiz yaşanan tutarsızlıkların, girilen kirli ittifakların kaydını hafızasına kaydediyor. Güneşe karşı gözlerini kapayan sadece kendisine gece etmiş olur, olay budur. Karanlık odaklarla iş tutan herkes, zamanı gelince milletimize mutlaka hesap verecektir” dedi.

	 ‘Milletimize mutlaka hesap verecekler’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milleti bölmeye çalışanların başarılı olamayacağını vurgulayarak “Bizi ayırmak, bölmek isteyenler bunun bedelini Temmuz’dan bu yana ödedikleri gibi, kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecek” dedi.

Malatya Havalimanı’nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Ordu Komutanlığı’nı ve Malatya Valiliği’ni ziyaretlerinin ardından, şehirde yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı. Kent Meydanı’nda gerçekleşen törende; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene katılan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

“PARALEL YAPIYLA MÜCADELEDE GEREĞİ NEYSE YAPIYORUZ”

Konuşmasında, ‘Tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan’ vurgusu yapan ve “Dört sütün üzerinde yükselen bir Türkiye. Eğer bunlardan biri sallanırsa, inanın bana bizi bu topraklarda bir gün dahi yaşatmazlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütü ile paralel devlet yapılanması ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de 79 milyonun tek millet olduğunun ve milleti bölmeye çalışanların başarılı olamayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi ayırmak, bölmek isteyenler bunun bedelini Temmuz’dan bu yana ödedikleri gibi kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecek” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletin olmadığının altını çizerek, Paralel devlet yapılanması mensuplarının boşuna heveslenmemeleri gerektiğini söyledi ve ekledi: “İşte Amerika’da kendilerine 400 dönüm yer vermişler. Herhalde onların devleti orası... Biz diyoruz ki legal görünüm altında illegal çalışmalar yapan bu kişiyi ya deport edin veyahut da bize gönderin. Oradan ülkemin içini karıştırıyor. Gereği neyse biz de bunu yapıyoruz yapacağız. Bir kısmı kaçıp Amerika’ya, Avrupa’ya gidiyor, bir kısmı da şu anda hapishanede yaşıyor.”

“BU COĞRAFYAYI KANA VE ATEŞE BOĞANLAR, KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYOR”

Konuşmasında Türkiye’de ve Türkiye’nin çevresinde yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu coğrafyayı kana ve ateşe boğanlar, kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Bakıyorsunuz, öldüren ‘Allahu Ekber’ diye öldürüyor, ölen ‘Allahu Ekber’ diye ölüyor.  Maalesef böyle acı bir tabloyla karşı karşıyayız.  Bölge insanının başına musallat edilen terör örgütlerinin tek zararı Müslümanlara olmuştur. Ama sorsanız, cihat ediyorlar, İslam için savaşıyorlar. Batı ülkeleri, bölgeye demokrasiyi getirmek istediklerini söylüyorlar. Sonra bakıyorsunuz, demokratik yollarla iş başına gelenleri deviren darbecileri kırmızı halılarla karşılıyor, hürmette kusur etmiyorlar. Sahip oldukları enerji kaynakları sayesinde refah içinde yaşaması gereken ülkeler ve toplumların başı, bir türlü musibetten kurtulmuyor. Petrol paraları, bu ülkelerin kendi vatandaşları dışında herkesi zengin ediyor.”

“SURİYE’DE YAKILAN ATEŞ, DÜNYAYI ETKİLEYECEK BOYUTA ULAŞTI”

Suriye’de yakılan ateşin, Türkiye’de de dâhil olmak üzere, bölgenin tamamını ve hatta dünyayı etkileyecek boyuta ulaştığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, barındırdığı 3 milyon göçmen ile bu alanda ilk sırayı alan Türkiye’nin bu fedakârlığını görmezden gelenlerin, kapılarına birkaç yüz bin mülteci dayanınca sınırlarını kapattığını ifade etti.

Terörle mücadelesi yüzünden Türkiye’yi eleştirenlerin, bombalar kendi topraklarında patlamaya başlayınca, demokrasiyi ve özgürlükleri rafa kaldıracak hâle geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’nin vize konusunda Terörle Mücadele Yasası’nı değiştirme şartı ile ilgili olarak, “Vize konusunda Türkiye’ye, terörle mücadele konusunda ‘Terörle Mücadele Yasası’nı değiştirin’ diyenler, önce Avrupa Parlamentosu’nun yanında terörist çadırını açanların o çadırlarını kaldırsınlar” açıklamasında bulundu.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE SESLENİŞ

Malatya’da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “İç meseleleriyle uğraşmaktan etrafındaki olup bitenlerle ilgilenmeyen, yarı müstemleke bir Türkiye görüntüsü çok uzun yıllar bazı çevrelerin işine geldi. Aynı şekilde, millet nazarında hiçbir karşılıkları olmadığı halde, millete mürebbiyelik yapmayı kendilerine hak görenler, millî iradenin güçlenmesini bir türlü kabullenemediler. Çünkü bunlar için Türkiye, uğruna can verilecek bir vatan değil, sadece imkânlarından faydalanılacak bir ülkedir” dedi.

Belediye Nikah Sarayı’nın salonunda düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış töreni vesilesiyle bulunduğuna işaret ederek, hizmete sunulan 28 ayrı eser ve hizmetin şehre ve şehir halkına hayırlı olmasını diledi.

DEĞŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİ

Türkiye’nin de içinde olduğu geniş bir coğrafyanın tarihi nitelikte bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Etrafındaki ateş çemberine rağmen, Türkiye bir güven ve istikrar adası vasfıyla tüm mazlumların umudu olmaya devam ediyor. Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstelenen siyasetçiler olarak bizler de,  bu sancılı dönemde milletimizin kılına zarar gelmemesi için gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bir taraftan ülkelerindeki krizden kaçıp bize sığınan ihtiyaç sahiplerine yardım ederken, diğer taraftan mega projeleri tek tek hayata geçiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KENDİ BAŞARI HİKÂYESİNİ YAZMASINDAN RAHATSIZ OLAN KESİMLER VAR”

Pazartesi günü açıklanan enflasyon rakamların, Türkiye’nin son bir yılda yaşadığı iki seçime, atlattığı onca badireye rağmen, ekonomide sağlanan güven iklimini yeniden tescil ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide yaşanan gelişmeye, rakamlar eşliğinde örnekler verdi ve “Dikkatinizi çekiyorum, bunlar, yaşadığımız onca tehdide, sabotaj girişimine, saldırıya rağmen ulaşılmış başarılardır. Yani bir tarafta içeride ve dışarıda terörle mücadele ediyorsun, öbür tarafta 3 milyon insana ensar muamelesi göstererek onlara ev sahipliği yapıyorsun; bir diğer taraftan da büyümeye devam ediyorsun. Yani ‘alan el’ değil ‘veren el’ olan Türkiye’nin geldiği nokta budur. Yine bu rakamlar, uluslararası kuruluşların ülkemizle ilgili tahminlerinin çok üstündedir. Dünyanın en ücra köşesindeki bir ülke dahi hapşırsa nezle olan bir Türkiye’den, küresel krizlere direnç kazanmış, kendi imkânlarıyla bu krizleri aşan bir Türkiye’ye geldik” diye konuştu.

TÜRKİYE7NİN BAŞARI HİKAYESİ

“Bu durumu hazmedemeyen, Türkiye’nin kendi başarı hikâyesini yazmasından, diğer ülkelere örnek olmasından rahatsız olan kesimler olduğunu biliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İç meseleleriyle uğraşmaktan etrafındaki olup bitenlerle ilgilenmeyen, güçsüz, iddiasız, yarı müstemleke bir Türkiye görüntüsü, çok uzun yıllar bu çevrelerin işine geldi. Aynı şekilde, millet nazarında hiçbir karşılıkları olmadığı halde, millete mürebbiyelik yapmayı kendilerine hak görenler, millî iradenin güçlenmesini bir türlü kabullenemediler. Çünkü bunlar için Türkiye, uğruna can verilecek bir vatan değil, sadece imkânlarından faydalanılacak bir ülkedir. Millete tepeden bakmaya, milleti hor görmeye alışanlar, Yeni Türkiye’yi kendileri için ‘yaşanmaz’ bir yer olarak ifade etmeye başladılar. Rahmetli Cemil Meriç, böyleleri için ‘Vatanı yaşanmaz görenler, vatanını yaşanmazlaştıranlandır.’ diyor.”

“KENDİ ÜLKESİNE KARŞI HUSUMET BESLEYENLER, HER DÖNEMDE FARKLI KİMLİKLERLE KARŞIMIZA ÇIKTI”

2002 yılı 3 Kasım’ından beri, bu kesimlerin medyada, siyasette, akademide, ticarette, sanatta, sinemada bolca örneklerine şahit olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi ülkesine ve milletine karşı husumet besleyenler, her dönemde farklı kimliklerle karşımıza çıktılar. Kimi zaman darbeci oldular, kimi zaman vesayetçi oldular, kimi zaman Gezici oldular, kimi zaman paralel yapı oldular. Adları ve temsilcileri farklıydı, ama amaçları aynıydı” ifadelerini kullandı.

PARALEL İHANET ÇETESİ

Bunların pek çoğunu, geçmişten beri bildiklerini ve ona göre temkinli olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Fakat bazen hiç ummadığımız yerlerden darbeler aldığımız da oldu. Paralel ihanet çetesi, bunlardan biriydi. Bu çete, milletimizin çocuklarının rızkından keserek verdiği imkânları, himmetleri, hayır ve hasenatı dünyanın dört bir köşesinde Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çekti. Bir çok yerlerde, senato seçimlerinde, milletvekili seçimlerinde onlara bunları parasal yardımla yedirdi.  ‘Hizmet’ diyerek, ‘altın nesil’ diyerek devşirilen Anadolu çocukları, bugün dünyanın dört bir yanında ülkemizin ve milletimizin itibarını lekelemek için birer piyon olarak kullanılıyor. Son Amerika ziyaretimizde konferans vermek üzere gittiğimiz binanın önünde gördüğümüz utanç tablosu, bu çetenin artık kimlerin oyuncağı olduğunun en son örneğidir. Bölücü örgütün mensuplarıyla, Ermeni diasporasıyla birlikte hareket etmekten, aynı safta yer almaktan çekinmeyen paralel ihanet çetesinin mensupları, adeta ülkeleriyle hiçbir bağlarının kalmadığını ilan ediyorlardı. Ermeni ASALA örgütünün mensuplarıyla bir aradaydılar, YPG ile bir aradaydılar. Ve orada onların paçavraları önünde orada bize karşı slogan atıyorlardı.”

“KARANLIK ODAKLARLA İŞ TUTAN HERKES, ZAMANI GELİNCE MİLLETİMİZE MUTLAKA HESAP VERECEKTİR”

Aynı şekilde bölücü terör örgütünün siyasi temsilcilerinin de, ülke ülke dolaşarak,  terör örgütünün kanlı eylemlerini temize çıkarmaya, canlı bombaları kahraman gibi göstermeye, terörü meşrulaştırmaya çalıştıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefet partisinin de, bunlara lojistik ve moral destek verdiğini görüyoruz. Milletten korktukları için dokunulmazlık konusunda güya bir tavır aldılar. Şimdiden o konuda da su koyuvermeye, işi sulandırmaya, yokuşa sürmeye başladılar. Ancak şunu bir an olsun akıllarından çıkarmasınlar ki; milletimiz yaşanan tutarsızlıkların, girilen kirli ittifakların kaydını hafızasına kaydediyor. Güneşe karşı gözlerini kapayan sadece kendisine gece etmiş olur, olay budur. Karanlık odaklarla iş tutan herkes, zamanı gelince milletimize mutlaka hesap verecektir” şeklinde konuştu.

İKİ GÜNÜ BİR BİRİNE EŞİT OLAN ZİYANDADIR

Siyasete atıldığı ilk günden itibaren Hz. Peygamber’in “İki günü bir birine eşit olan ziyandadır” sözünü kendisine temel bir ilke olarak rehber edinmeye çalıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  40 yıldır, bu kutlu emri pusula yaparak, her gün millete hizmet etmenin, taş üstüne taş koymaya; millet için hizmet üreten, proje ortaya koyan, gayesi, ideali olan kim varsa desteklemeye, ve önünü açmaya gayret ettiklerini kaydetti.

“BİZİM İÇİN ASIL MESELE 79 MİLYONUN MENFAATİDİR”

Kendileri için asıl meselenin, 79 milyonun menfaati olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim asıl hedefimiz, Hakk’ın rızasını kazanmak, halkımızın da gönlünde kendimize müstesna bir yer edinmektir. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olanıdır’; ölçü bu. Bir siyasetçi, bu dünyadan göçüp gittiğinde arkasından “Allah razı olsun bu ülkeye hizmet etti” dedirtebiliyorsa, o iyi ve başarılı bir siyasetçidir. Bizim milletimiz, tarih boyunca kendisine ‘hizmet eden’ ile ‘istismar eden’, hasbi ile hesabi olanı ayırt eden bir millettir. Unutmayın, milletin hassas terazisi hiçbir zaman şaşmaz. 7 Haziran’la 1 Kasım’a bakın, şaştı mı? Şaşmadı. Anında, o 4- 5 aylık süreçte kantar, tam manasıyla yerine oturdu. Niye? Milletin terazisi şaşmaz. Bu aziz millete güvenen, onunla yol yürüyen herkes daima kazanmıştır. Biz siyasi hayatımız boyunca bunu defalarca yaşadık, tecrübe ettik. Malatyalı kardeşlerimiz, milletimizin kahir ekseriyeti gibi, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu her kritik eşikte, milli iradenin yanında saf tuttu. Önümüze çıkartılan engelleri, demokrasimize ve ekonomimize yönelik sabotaj girişimlerini biz, işte bu salonu dolduran sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bertaraf ettik.”

DEMOKRASİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’de demokrasi kök salmışsa, kendi mücadelelerinin yanı sıra, iradesinin yok sayılmasına asla rıza göstermeyen Malatya ve onun gibi şehirlerin sayesinde olduğunu vurguladı ve devamında şöyle dedi: “Sizler bu şekilde dik durduğunuz müddetçe, Türkiye emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyecek, tüm kriz beklentilerini bir kez daha boşa çıkaracaktır. Sizin iradenizi istiskal etmek, gasp etmek için nöbet bekleyenler, hep hayal kırıklığına uğrayacaktır. Ekonomide krizi çıkması için dua edenler var biliyor musunuz? Spekülasyonlarla servetine servet katmaya alışmış simsarlar, umduklarını bulamayacaklardır. Kandan ve candan beslenen vampirler gibi ülkemizin üzerine atlayan teröristler de, onların iplerini ellerinde tutanlar da gayelerine ulaşamayacaklardır, bunun da bilinmesini istiyorum. Çünkü biz gücümüzü Hak’tan ve halktan alıyoruz, farkımız bu. Çünkü bizim arkamızda milletimiz var, bizim arkamızda Malatya var. Bizim arkamızda gönülleri ve duaları bizimle olan yüz milyonlarca garip, mağdur, mazlum var. Bundan daha büyük bir güç olabilir mi?”

“TÜM ÖMÜR BİZİM ANNELER GÜNÜMÜZDÜR”

Malatya’ya hizmet etmenin, sadece hükümetin ve devletin sorumluluğunda olmadığına işaret ederek, Malatyalı iş adamlarından, kendi şehirlerine karşı daha fazla sorumluluk üstlenmesi ve ellerini taşın altına daha fazla koymasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatyalı iş adamlarını hem Malatya’ya hem bölgeye hizmet verecek bir onkoloji hastanesi projesine, imkânları ölçüsünde katkı sağlamaya davet etti. Hz. Peygamber’in, öldükten sonra ardında insanlara hizmet veren bir sadaka-i cariye, hayırlı bir evlat insanların istifade ettiği bir ilim bırakanların amel defterinin kapanmayacağı yönündeki hadisini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, sadece bugünü değil geleceği, beka âlemini de düşünüyorsak bu kutlu tavsiye uyarınca adımlarımızı atmalıyız. Ben buradaki her bir iş adamı kardeşimin meseleye bu şekilde yaklaşarak, gereken tavrı göstereceğine inanıyorum” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, toplu olarak açılışı yapılan hizmetlerin Malatya’ya hayırlı olmasını diledi ve tüm annelerin yarın kutlanacak olan Anneler Günü’nü tebrik ederek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Tüm ömür bizim anneler günümüzdür. Çünkü anneler başka. Biz onların eseriyiz. Ayaklarının altı öpülesi anneler… Şu anda annesi hayatta olanlar belki bu işin kıymetini bilmeyebilir; ama annesini kaybetmiş olanlar bu işin kıymetini çok daha iyi anlar. Anneler gününüzü tebrik ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

 

 
Dadaş şehidi binler uğurladı
 
DSİ'den Erzurum'a bir yatırım daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yeni Anayasa, Milletimizin Anayasası’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni anayasa sadece bir kişiye, bir partiye, bir ...
Cumhurbaşkanı’ndan 2023 vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılıklarında ...
Tarihi karar
TBMM Anayasa Komisyonu’nda, Anayasa'nın dokunulmazlık maddesinde değişiklik ...
 
Miraç Kandili Mübarek olsun
Tüm okurlarımızın Miraç Kandilini tebrik eder, Hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.
‘İzin vermeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yoksulluk, kan, gözyaşı ve acı asla bu toprakların, ...
Cumhurbaşkanı’ndan tarihi vurgu
İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu terör tehdidinin herkese yönelik olduğunu ...
 
Ala: “Tarihimizi Unutturmak İstediler”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bu ülkede bir dönem tarihimizi unutturmak ...
Demiryolu ulaşımında tarihi süreç
“Avrupa-Kafkasya- Asya Ulaşım Koridorları ve Türkiye’nin Artan Önemi” ...
Erzurum’a özel yaklaşım
Milletvekili İbrahim Aydemir, Sağlık Bakanlığınca tüm ülkede bin bisiklet ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva