Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Haziran 2019 Cumartesi - 13:26

10 köy okuluna 3 bin kitap hediye edildi

Bayburt Valiliği tarafından 10 köy okulu kütüphanesi için temin edilen 3 bin kitap Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından okullara ve öğrencilere teslim edildi.

10 köy okuluna 3 bin kitap hediye edildi

Törende okulların fiziki kapasite ve donanım açısından sürekli desteklendiğini ifade eden Vali Pehlivan eğitim kalitesinin yükselmesiyle bu yapıların amacına en uygun şekilde hizmet vermiş olacağını söyledi. Vali Pehlivan, eğitimin birey, toplum ve millet hayatına doğrudan etki eden bir olgu olduğunu dile getirerek, “Eğitim öğretim hizmetlerinin verim ve kalitesinin artması için hep birlikte çalışıyoruz. Okullarımızda yeni kütüphanelerin kurulması,var olanların geliştirilmesi hususundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu bağlamda köylerdeki okullarımızı da özellikle dikkate alıyoruz. Bugün on okulumuza toplamda üç bin kitap hediye ediyoruz. Kitapların okullarımıza ve öğrencilerimize hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum” dedi. 
Kitap okumanın önemine işaret eden Vali Pehlivan her evde bir kütüphane oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Bayburt Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen “Yol Arkadaşınız Kitap Olsun” ve “OKU” projelerinin bu kapsamda çok önemli olduğuna değinen Vali Pehlivan, “Evlerimizin bir köşesini kütüphane için ayırabilirsek ne kadar güzel olur. Sevgili çocuklar; evlerinizde kütüphane oluşturmak için şimdiden kitap biriktirmeye başlayın. Onlar sizler için bir hazine niteliğindedir. Artık fiziki şartlar itibariyle köy ve mahalle odalarında da bu konuda belirli bir standart oluşmuş durumda. Yapanlar var olmakla birlikte bu odalarımızın tamamında bir köşesinin kütüphaneye dönüşmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu. 
Öğrencilere yaşlarına uygun kitaplar seçmeleri tavsiyesinde bulunan Vali Pehlivan, “Okumanın elbette ki bir sistematiği de olmalı. Erken yaşlarda kendinize uygun kitaplar seçmenizin yanı sıra yaşınız ilerledikçe kitap çeşitliliğin artırılması ve okuma faaliyetlerinizde bir yol ve yöntem belirlemeniz gerekir. Zamanın çok kıymetli olduğunu dikkate alarak bizi geleceğe hazırlayacak, özellikle ilgi alanınıza giren konularda sizi besleyecek bilgi birikiminizi artıracak kitaplara yönelmeniz önem arz etmektedir. Şüphe yok ki her kitap belli bir değere sahiptir. Bu bağlamda zihin ve gönül dünyanızı zenginleştirecek kıymetli eserleri okumak hayatta yolunuzu aydınlayacaktır.” ifadelerini kullandı. 
Vali Pehlivan kitapların raflarda kalmamasını isteyerek öğrencilerden bu konuda daha çok ilgi beklediklerini ifade etti. 
Konuşmasının ardından Türk ve dünya klasikleri başta olmak üzere bilim, eğitim, kültür ve kişisel gelişim alanlarında yazılmış temel eserlerden oluşan 3 bin kitabı Konursu, Çayıryolu, Kırkpınar, Örence, Adabaşı, Sancaktepe, Maden, Akşar, Gençosman ve Taht köylerinden gelen okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilere teslim eden Vali Pehlivan çalışmalarında üstün başarılar diledi. 
Öğretmen Evinde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 
Bomba uzmanı köpeklerin gösterisi beğeni kazandı
 
Dünyanın en ilginç mesleğini Erzurum'da icra ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı peri bacalarına bilimsel inceleme
TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Doğadan ...
“Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlar'a Gönül Erenleri”
“Hoca Ahmet Yesevi’den Balkanlar'a gönül erenleri” projesinin 7’ncisi ...
Bayburt kayıp masallarını arıyor
Türk masal geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için ...
 
‘Anadolu Orhun Anıtları’nda tarih dersi
Bitlis’in Tatvan ilçesinde ortaokul öğrencileri, "Mezarlıkların ve Müzelerin ...
Kalaycılıkta rüzgar tersine döndü
45 yıldır kalaycılık yapan Vedat Öztürk, yıllar sonra önemi anlaşılan ...
Ot yastıkçılığının son halkası
Erzurumlu 89 yaşındaki Mehmet Geyik, Türkiye’de saz yastık yapan tek usta ...
 
Turistik Doğu Ekspresi Erzurum’daydı
Ankara'dan Kars'a ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi Erzurum'a ...
Turistik Doğu Ekspresi'ne mehterli karşılama
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Turizm Bakanlığının hayatiyete geçirdiği ...
Hayırlı seferler
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva