Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>ASAYÄ°Ş
1 Kasım 2020 Pazar - 11:30

134 terörist etkisiz hale getirildi

İcra edilen operasyonlar neticesinde son bir ayda yurt içinde 56, yurt dışında 78 olmak üzere 134 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

134 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının yurt içine geçişini kısıtlamak, yurt içinde/dışında barınmasını engellemek ve eylem kabiliyetini yok etmek maksadıyla icra edilen operasyonlar neticesinde son bir ayda yurt içinde 56, yurt dışında 78 olmak üzere 134 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, MSB Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinde görevli Binbaşı Pınar Kara tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye ve Türk halkının güvenliğini sağlamak maksadıyla yurt içi ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Kara, "PKK/KCK terör örgütü mensuplarının yurt içine geçişini kısıtlamak, yurt içinde/dışında barınmasını engellemek ve eylem kabiliyetini yok etmek maksadıyla icra edilen operasyonlar neticesinde son bir ayda yurt içinde 56, yurt dışında 78 olmak üzere 134 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristler tarafından kullanılan 197 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiş, ayrıca 117 adet EYP tespit edilerek imha edilmiştir" diye konuştu.
Hudut güvenliğinin hudut birlikleri tarafından alınan tedbirler artırılarak 7 gün 24 saat esasına göre sağlandığını kaydeden Kara, "PKK/PYD-YPG terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde çok sayıda silah, mühimmat ve yasa dışı malzeme ele geçirilmiştir. Ayrıca, Sınır Fiziki Güvenlik Tedbirleri kapsamında Suriye sınırında 832 kilometre, İran sınırında 141 kilometre olmak üzere toplam 973 kilometre Modüler Beton Duvar inşa edilerek hudut emniyet tedbirleri artırılmıştır. Hudut birliklerimizin imkan ve kabiliyetleri sürekli olarak geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirlerin alınması sağlanmaktadır" şeklinde konuştu.
"400 binden fazla Suriyeli evlerine döndü"
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla terörden temizlenen alanlarda huzur ve istikrarın devamını sağlamak için mayın/EYP temizliği ile hayatın normale döndürülmesine yönelik altyapı ve günlük hayatı destekleme çalışmalarına diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak devam edildiğini anlatan Kara, "Ocak-Eylül 2020 döneminde icra edilen operasyonlarda Barış Pınarı Harekat bölgesinde 813, Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde 115, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde 259 mayın ve EYP tespit edilerek etkisiz hale getirilmiştir. İdlib ile ilgili olarak 5 Mart Mutabakatı ile sağlanan ateşkes sonrası bölgenin emniyeti alınmış ve bölgede yaşanan insanlık dramına son verilmiştir. Bugüne kadar 400 binden fazla Suriyeli evlerine, yurtlarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde geri dönmüştür" dedi.
"KALICI BARIŞ VE İSTİKRAR ERMENİSTAN'IN AZERBAYCAN'IN ÖZ TOPRAKLARINDAN ÇEKİLMESİYLE SAĞLANACAK"
Azerbaycan'daki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Kara, şunları kaydetti:
"Bilindiği üzere Ermenistan, 27 Eylül 2020'de başlattığı insanlık dışı saldırılarına 10 Ekim, 18 Ekim ve 26 Ekim'de ilan edilen ateşkeslere rağmen, doğrudan sivilleri ve yerleşim yerlerini, uluslararası hukuka aykırı olarak hedef almak suretiyle devam etmektedir. Bu saldırılarda bugüne kadar Azerbaycan vatandaşlarından 91 sivil hayatını kaybetmiş ve 400 sivil yaralanmıştır. Kalıcı barış ve istikrar, Ermenistan'ın terörist ve paralı askerleri geri göndererek 30 yıldır işgal ettiği Azerbaycan'ın öz topraklarından çekilmesiyle sağlanacaktır. Azerbaycan, bugüne kadar meşru müdafaa hakkı kapsamında kendi kendine yettiğini, topraklarını işgalden kurtarmaya muktedir olduğunu göstermiştir. Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin haklı davasında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz."
"20 BİN 571 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ"
Kara, FETÖ ile mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada, "FETÖ ile mücadele ilgili kurumlarla koordineli olarak yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda yürütülen soruşturmalar neticesinde 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar toplam 20 bin 571 personel ihraç edilmiş, 3 bin 551 personel hakkında ise adli ve idari süreç devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

 
ATAUNİ Senatosundan kınama kararı
 
Evlat nöbetindeki ailelerden İzmir’e destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdil Erzurum’da incelemelerde bulundu
Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere şehrimize gelen İçişleri Bakan Yardımcısı ...
Eylem hazırlığında olan 5 terörist yakalandı
Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlarda metropollerde eylem hazırlığında ...
3 bin 988 adet sikke ele geçirildi
Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde 3 bin 988 adet sikke ele geçirildi. 2 şüpheli yakalandı.
 
21 kilo esrar ve kenevir tohumu ele geçirildi
Jandarma timlerinin düzenlediği operasyonda 10 kilogram kubar esrar ile ...
Halk otobüsü takla attı: 1 yaralı
Erzurum’da seyir halinde olan bir otobüsün tekerleği kapağı açık halde ...
'Yıldırım-10' operasyonunda mühimmat ele geçirildi
Van’ın Başkale ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü PKK’ya yönelik ...
 
Rekor başvuru
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce hayata ...
‘Milletimiz, merhamet ve vicdanın kalesi’
Soylu, “Biz çocuklarımıza terörü miras bırakmayacağız. Biz çocuklarımıza ...
Hainlere darbe
PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda silah ve patlayıcı ele geçirildi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva