Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>GÜNDEM
15 Temmuz 2017 Cumartesi - 15:37

15 Temmuz'u bir de benden dinleyin

Dadaştv okuru Ali Kuru özellikle dadaştv için kaleme aldığı yorumsuz yazıyı aktarıyoruz.

15 Temmuz u bir de benden dinleyin

15 Temmuz Erzurum’u bi rde ben anlatayım dedim. Çünkü, bazı şeyler nedense hiç gerçek boyutuyla anlatılmıyor. Vebal olmasın diye yazıyorum. Lütfen Dadastv.com bunu yayınlarsanız memnun olurum.

Polisevinin Balkonunda bir adam, bir o başa bir bu başa koşturuyor önceleri. Bir aşağı bakıyor, bir arkaya, öne, yana… Yana yakıla yapıyor bu işi. Arada bir aşağıdakilere bir şeyler söylüyor ama mesafe uzak olduğu için ne dediğini anlayamıyoruz. Ama belli ki, olağanüstü bir şeyler var ve bu şeyler kötü şeyler.

Ve habire bağırıyor; Bir mikrofon, bir megafon getirin.

Bunu duyduk. Evet, aynen böyle diyordu.

Tanıdık birisi bu adam. Dikkatle bakınca fark ettik, Milletvekilimiz İbrahim Aydemir. Ve nihayet bir megafon getirilip eline verildi. Büyükçe bir megafon.

Aydemir başladı konuşmaya. Aslında konuşma denmez buna, bağırma hem öyle bağırma ki, aşağıdakilerden duymayan kalmayan bir bağırma.

Çok kişi olayı böyle öğrendi.

Aydemir diyor ki, “Ey asil milletimiz, şu an silahlı kuvvetlere sızmış, paralel yapıya mensup bir grup vatan haini devleti ele geçirmeye çalışıyorlar. Herkesi vatan vazifesine çağırıyoruz. Eşinizi dostunuzu, tanıdığınız kim varsa herkesi sokaklara çağırın. Bu imansızlara vatanımızı kaptırmamaya yemin edelim. Gün bu gün vakit bu vakittir. Herkesi vatan vazifesine davet ediyorum!!!!”

Önce ne olduğunu anlayamadık, ilk aklıma geleni yapıp sosyal medya hesabımıza baktık. Ve gördük ki, hainler tankları sokaklara çıkarmışlar. Zembereğin boşaldığı anlar bu anlardı. Önce sayımız azdı. 20 bilemedin 30 kişi. Sonra sayı arttı. Vekilimiz Aydemir konuştukça sayı arttı, sayı arttıkça Vekilimizin konuşmasındaki heyecan doruklara çıktı. Ve nihayet meydana sığmaz olduk.

İbrahim Bey, konuşmasına aralıklarla millete slogan attırarak devam ediyordu. “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” millette onunla beraber bu sloganı atıyordu. Ve tabi, galeyana gelen halkın yöneldiği askeri mekanlar oluyordu. İşte tam bu esnada yine Milletin Vekili aslan yürekli Aydemir Polis Evinin Balkonundan halka sakin olma ve dikkat uyarısında bulunuyordu.

“Aman ordumuza dönük tepki vermeyin. Ordu bizim, bu vatan hainleri buraya sızmış bir azınlık. Bakın içeride Jandarma Bölge Komutanımızla beraberiz. Lütfen bu konuda dikkatli olalım.”

Millet adeta Aydemir ne derse onu yapıyordu. O’da bir komutan edasıyla halkı yönlendiriyordu. Konuşmasında bir ara bir dadaştan bahsetti. İşte o esnada meydanı görecektiniz. “Aziz dadaşlar, bakın size bir özel haber veriyorum. Az önce, Özel Kuvvetler Komutanımız Zekai Aksakal Paşa TV’lerde açıklama yaptı. Bu hain kalkışmayı bastırıyoruz. Hainlere aman vermeyeceğiz. Bu vatan hainlerini yok edeceğiz” diye.

Bunun üzerine yer yerinden oynadı. Kalabalık 100 bini bulmuştu neredeyse. Partili ayrımı yoktu. AK partili, MHP’li CHP’li herkesimden insan seli.

Bir de şunu da söylemek istiyorum ki, İbrahim Aydemir Vekilimiz megafonla konuşurken önce iki yanında 2 polis ve ve 2 isim vardı. Bunlar da vekilimiz kardeşleri İsmail ve Bünyamin Beyler. Bir ara, O zaman Erzurumspor’un Başkanı olan Ali Demirhan’da vekilimizin yanına geldi.

Milletimizi sokaklara döken asıl gelişmenin Sayın Cumhurbaşkanımızın TV’lerden yaptığı açıklama olduğunu sonradan fark ettik.

O geceyi ömrüm boyunca unutmayacağım.

Tabii o balkonda sonradan gelip konuşanlar da oldu. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Veli Velioğlu Hoca, Fakirullah Hoca. Ama, bence gecenin gerçek kahramanı milleti o meydana dolduran koşturan Vekilimiz Aydemir’di.

Sonra öğrendik ki, olayı haber alır almaz Vekil İbrahim Aydemir, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali, Seyfullah Bey, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Jandarma Bölge Komutanı, Mit Başkanı polis evine gelip plan yapmışlar. Aydemir Vekilimiz konuşurken, Belediye Başkanımız ağır araçları kışlaların önüne yönlendiriyor, Emniyet Müdürümüz Polis teşkilatını harekete geçiriyormuş. Allah hepsinden razı olsun. Sonra gelip olayı yönetenler ise Sağlık Bakanımız Recep Akdağ. Ki, amcası vefat ettiğinden taziye evinden geç gelmek zorunda kalmış. En son gelenlerden birisi de Vekilimiz Mustafa Ilıcalı. O da, sabah namazına doğru Orhan Deligöz vekilimizle birlikte konuşma yaptı. Dedik ya, Allah hepsinden razı olsun. Vatana ihanet edenlere karşı o gece birlikte mücadele ettik ve kazandık.

Ali Kuru

 
FETÖ’nün suikast timi yine olay çıkardı
 
Erzurum yine destan yazdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“15 Temmuz ruhu ile yeniden meydanlarda olacağız”
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz,’ Nene Hatun’un yiğit torunları, ...
Övgüler İHA için
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: “İHA, vatanseverlikte zirve yapmış bir kuruluş” dedi.
Yücelik: "Birliğimizi ve dirliğimizi yıkamazlar"
Yücelik, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen ihanet kalkışmasının hedefinin ...
 
Azizoğlu, 15 Temmuz Gazisi Çılğı’yı ziyaret etti
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ...
'Türk Milletinin vatan sevgisi her şeyin üstündedir'
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı ...
Pasinler'de 15 Temmuz şehitlerine vefa
Pasinler ilçesinde “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, ...
 
Muşlular 15 Temmuz Şehitlerini andı
Muş’ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ...
15 Temmuz Şehitlerine Vefa
Van’da ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri ...
Erzurum 15 Temmuz etkinlik programı açıklandı
Erzurum’da 15 Temmuz dolayısıyla “Şehitler Anma, Demokrasi ve Milli Birlik ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva