Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>GÜNDEM
13 Temmuz 2018 Cuma - 13:59

15 Temmuz öncesi anlamlı protokol

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı

15 Temmuz öncesi anlamlı protokol

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Gazilerimize olan vatan borcumuzu zaman zaman ihmal ediyoruz. Biz bu sorunları asgariye indirmek ve gazilerimizle, şehitlerimizle günlük bir arada olmayı da işimizin bir parçası olarak gördüğümüz için böyle bir protokolü imzalama kararı aldık" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile ülke savunması, milletin birlik ve beraberliği için mücadele edip gazilik unvanı alan, vazife malulleri ve şehitlerin emanet ettiği ailelerine ekonomik ve sosyal destek olmak hedeflendi. HAK-İŞ ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, bu protokol kapsamında başta eğitim ve dayanışma konuları olmak üzere ulusal ve uluslararası proje ve sosyal etkinlikleri birlikte gönüllülük bazında gerçekleştirebilecekler. Protokol ile aynı zamanda "şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları ile alakalı olarak şehitlerin emaneti olan çocukları başta olmak üzere ailesi ile kahraman gazilerin yüksek yararına ve mevzuata uygun her türlü ulusal ve uluslararası proje ve faaliyetlerde işbirliği yapmak, ortak projeler hazırlayarak çeşitli fon kaynaklarına başvurmak, ihtiyaç durumunda projelerin hazırlanması ve etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Konfederasyon ve Vakıf personelinden oluşan geçici çalışma grupları ile proje takımları oluşturmak, yapılacak etkinliklerle ilgili olarak, etkinliklerin daha iyi yürütülmesine olanak sağlayıcı imkanları temin etmek ve etkinliklerde kullanılmasını sağlamak, yapılacak etkinlikler sırasında teknik (bilimsel bilgi ve uzman desteği) ve idari destek sağlamak" da amaçlanıyor.

Protokol imza töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, tarihi bir protokol imzalandığını ve bunun gururu içerisinde olduklarını dile getirdi. Toplumun gerektiğinde gözünü kırpmadan vatanı, değerleri ve inançları için hayatını feda edebilecek bir toplum olduğunun altını çizen Arslan, "Zor süreçlerde daha fazla duyduğumuz ve gördüğümüz bu mücadele insanlarını normal zamanlarda da hatırlamak, sorunlarıyla yüzleşmek aslında bir sorumluluk ve vatan borcu. Biz bu vatan borcunu zaman zaman ihmal ediyoruz. Biz bu sorunları asgariye indirmek ve gazilerimizle, şehitlerimizle günlük bir arada olmayı da işimizin bir parçası olarak gördüğümüz için böyle bir protokolü imzalama kararı aldık" şeklinde konuştu.

Protokol ile hayırlı bir yola çıktıklarını belirten Arslan, vakfın her platformda gazileri ve şehit yakınlarını en geniş kapsamda temsil ettiğini söyleyerek, "Bu temsiliyetin daha da güçlenmesi konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

"BU ÜLKEYE BEDEL ÖDERKEN KARŞILIK BEKLEMEDİK"

Protokol imza törenine ev sahipliği yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar ise, imzalanan protokolün kahraman gaziler ve şehitlerin maneviyatı için önemli olduğunu kaydetti. Kendisi de gazi olan Aylar, bu ülkeye bedel öderken hiçbir karşılık beklemediklerini ifade ederek, "Bir vefa bekliyoruz, bu vefa kapsamında da bugün büyük bir STK olan HAK-İŞ ile buluşmuş durumdayız. HAK-İŞ'e ve Genel Başkana sonsuz teşekkür ediyorum" diyerek protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından iki genel başkan karşılıklı imzaları attı. Ardından konuklar arasında bulunan bir 15 Temmuz gazisi dua etti.

 
Şehit Ömer Halisdemir’e vefa
 
Hal Esnafından Sekmen’e teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Ömer Halisdemir’e vefa
15 Temmuz hain Darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı Kahramanlıkla simge ...
Büyükşehir’den MEBİS Projesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, modern cenaze hizmetlerinde yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.
Gülbey: "Türk’ün iki düşmanı Mladiç ve Sarkisyan’dır"
Gülbey, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan Hocalı’da Türkleri katleden Serj Sarkisyan ...
 
Atatürk Üniversitesinde Dört Mevsim Eğitim
Yaz okulunun öğrencilere ve Erzurum’a hayırlı olmasını temennisinde bulunan ...
Ziyaretçiler gözyaşına boğuluyor
Osmanlı Rus Savaşı’nda Sarıkamış’ta eksi 40 derece soğukta Türk askerlerinin ...
Küçük Leyla gözyaşlarıyla uğurlandı
Ağrı’da Ramazan bayramının ilk günü ailesi ile birlikte bayram ziyareti ...
 
“Büyük Aile” Modeli Atatürk Üniversitesinde
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan ...
“Büyük Aile” Modeli Atatürk Üniversitesinde
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan ...
Yeni Nesil Üniversite Tasarım Ve Dönüşüm Projesinde "İlk Dört Ay"
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Fakülte ziyaretleri yaparak, bizzat yürütmekte ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva