KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze'de can kaybı 56 bin 647’ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 56 bin 647’ye yükseldi
Yumaklı'dan orman yangınları açıklaması
Yumaklı'dan orman yangınları açıklaması
Yerlikaya: 'Şiddetle kınıyorum'
Yerlikaya: 'Şiddetle kınıyorum'
Fidan: 'Provokatif saldırıyı kınıyorum'
Fidan: 'Provokatif saldırıyı kınıyorum'
Erdoğan: 'Takipçisi olacağız'
Erdoğan: 'Takipçisi olacağız'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Temmuz 2025 Çarşamba - 10:01

15 ülkeden 74 misafir öğrenci mezun oldu

Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği 2025 Yılı Mezuniyet töreni Müceldili Konağında düzenlenen programla gerçekleştirildi.

15 ülkeden 74 misafir öğrenci mezun oldu

Kısa adı ERULDER olan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği 2025 Yılı Mezuniyet töreni Müceldili Konağında düzenlenen programla gerçekleştirildi.
Dünyanın farklı coğrafyalarından gelerek, Erzurum’da üniversite eğitimi için bulunan öğrenciler için faaliyetlerde bulunan derneğin, artık geleneksel hale gelen ''Kuşlar Sılaya Dönüyor'' temasıyla, 2025 Yılı Mezuniyet Törenine, protokolün yanı sıra Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileriyle birlikte kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Mezuniyet Programının tüm hazırlık aşamalarında Uluslararası Öğrenciler görev aldı. Programın sunuculuğunu ise Atatürk Üniversitesi Lisans Öğrencisi Kamerunlu Soudaıssı tarafından gerçekleştirildi. Program Gine'den Erzurum'a okumaya gelen Jebrail'in okuduğu Kuranı Kerimle başladı.
Kuranı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşmasını Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ertan Halit Aksakal yaptı. Dernek başkanı Aksakal, Gönül Coğrafyamızdan gelen misafir öğrencilerin ülkelerine giderken Türkiye’de edinmiş oldukları güzel hasletlerin yaşatılması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Her şart ve durumda haksızlığa ve zulme karşı İbrahimce bir duruş sergilemenin önemine dikkat çeken Aksakal ayrıca yıl içerisinde dernek olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Aksakal, eğitimden-spora, kültür-sanat faaliyetlerinden daha birçok faaliyetlere kadar yaptıkları birçok etkinlikte misafir öğrencileri yalnız bırakmadıklarından bahsetti.
Protokol konuşmaları kapsamında UDEF Bölge Başkanı Ergün Halis, kardeşlik hukukundan bahsetti. Halis, "Dünyaya barış ve adaleti siz gençler getireceksiniz. Bunun için geceli gündüzlü çalışıp yılmayacaksınız ve özellikle Türkiye tecrübesinin sizler için çok kıymetli olduğuna inanıyorum bu tecrübeyi ülkenize taşıyıp güzel işler yapmalısınız" dedi.
Program sinevizyon gösterisi ile devam etti. Sinevizyon gösterisinde ERULDER'in yıl içerisinde yaptığı çalışmalar ekrana geldi.
Ahmet Ağırman Hoca'nın yaptığı duadan sonra ödül törenine geçildi. Doktora, Yüksek Lisans ve Lisans olmak üzere, mezun olan öğrencilere plaket ve hediye takdimi ile devam etti.
Mezuniyet Programı geleneksel ERULDER aile fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
Bu yıl Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinden 15 ülkeden 74 misafir öğrenci mezun oldu.

 
Akdağ Kültür Sanat Festivalinde geri sayım
 
Ödüllü Baksı Müzesi'nde 2 farklı sergi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırım Tatarları Tepreş Şenliği'nde buluştu
Kırım Tatar kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen Tepreş Şenliği, renkli ...
ATAUNİV'de Cahit Arf Halk Buluşmaları
Atatürk Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen “Cahit ...
Memmedov: 'Karabağ zaferi ortak zaferimizdir'
Memmedov, Azerbaycan ve Türkiye’nin iki millet tek devlet şiarıyla hareket ...
 
Kazakbaev: 'Yedi devlet, bir devlet bir millet olacak'
Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde düzenlenecek olan 2'nci Kırgız Türkleri ...
Çiftçi'den EİT 2025 Erzurum teşekkürü
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ‘Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ülkeleri ...
Güzel Sanatlar Müzesi ‘Özel Müze’ statüsü kazandı
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini ...
 
Sivas'ta 106. Yıldönümü coşkusu
Milli Mücadele döneminde 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayan yolculukta ...
'Hicri yeni yılınız kutlu olsun'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hicri yeni yılın 1447'nci yıl dönümünün ...
'Herkes bir taş koysa Mescid-i Aksa kurtulur'
‘Herkes bir taş koysa Mescid-i Aksa kurtulur' mesajını vermek isteyen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva