Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
18 Kasım 2010 Perşembe - 20:54

2011'e doğru ilk kültürel adım

Erzurum’da yapılacak 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi, Atatürk Üniversitesi ve Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu’nca (FISU) ‘2011 Universiade Kış Konferansı’ düzenlenecek.

2011 e doğru ilk kültürel adım

Erzurum’da yapılacak 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi, Atatürk Üniversitesi ve Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu’nca (FISU) ‘2011 Universiade Kış Konferansı’ düzenlenecek. Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak, 5 bin yıldan eski bir tarihe ve kültürel zenginliğe sahip kentte konukları ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.
Atatürk Üniversitesi ile FISU tarafından, Universiade Kış Oyunları İzleme Komitesi Başkanı Kairis Ulp’un katılımıyla 24 - 27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek
2011 Universiade Kış Konferası’nda Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Güvenen Üniversite Sporları ve Etik, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Onur Özsoy Üniversite Sporları ve Bölgesel Gelişim, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Tamer Üniversite Sporlarının Türkiye’deki Kış Sporlarına Katkısı, Savoy Üniversitesi’nden Prof. Dr. Carmen De Jong Sürdürülebilir Ekonomik Gelişim ve Çevresel İlişkiler ve McMaster Üniversitesi’nden Dr Janice Harvey Kış Oyunlarında Doping Kontrolü - Olimpik Perspektif konuları hakkında sunumlar yapacak.
Üç gün sürecek konferansla ilgili olarak Türkiye ve dünyanın çeşitli üniversitelerden bilim adamlarına davet mektubu gönderen Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak, bilim insanlarını tarihi M.Ö. 3 bin yılına dek uzanan kente davet etti.
Konferansın genel temasının ‘Üniversite sporlarının bölgesel kalkınma ve sağlık üzerine etkisi’ olarak belirlendiğini bildiren Rektör Prof. Dr. Koçak, “Sizleri en iyi şekilde ağırlamak için geniş ve tecrübeli bir ekiple gerekli tüm düzenlemeleri yaptık. Sporun sağlık üzerine etkisi, değişiklikler, gelişim vb. gibi çeşitli boyutları olan iyi düzenlenmiş bir programımız var. Sporun insan yaşamında çok yönlü bir önemi vardır. İnsanoğlunun ilk günlerinden itibaren, spor kişisel sağlık, eğlence ve uluslararası yarışmalar için kullanılmıştır. Hatta global refah ve ticaret için de bir kaynak olmuştur. Spor özellikle gençlerin gelişimi için önemlidir. Gençleri çeşitli zararlı davranışlardan korumasının yanı sıra, spor yapan gençlerin bilişsel davranışlarda daha başarılı oldukları da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Umarım sizin için hem bilimsel hem de sosyal yönden verimli, unutulmaz anılarla ayrılacağınız ve Erzurum’da keyifli zaman geçireceğiniz bir seyahat olur. Ziyaretinizin uluslararası dostluğa katkıda bulunmasını ve ülkem ile ülkeleriniz arasında sağlam bağlar oluşturmasını diliyorum” diye konuştu.
Ana teması üniversite sporlarının bölgesel kalkınma ve sağlık üzerine etkisi olan konferansın alt başlıkları ise şöyle:
“Sağlık ve zindelik, üniversite sporlarının sağlık ve zindeliğe olan katkıları, spor hekimliği ve kış sporları, kış sporlarında güvenlik ve ilk yardım, üniversite sporları ve etik, üniversite sporları ve genel olarak spor açısından etik, toplum, bilim, dünya stabilitesi ve barışı açısından etik, üniversite sporlarının sürdürülebilir ekonomik gelişime ve çevresel sorunlara katkısı, bölgesel gelişimdeki değişim için bir platform, millet - devlet gelişimindeki değişim için bir platform, dünya gelişimindeki değişim için bir platform, kış sporlarında eğitim ve antrenman, kış sporlarında eğitim teknik ve metodları, kış sporlarında bilim ve antrenman.

 
AÜ'den iksir formülü
 
Cahil kentler arasına girdik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güneş Vakfı, beyinleri aydınlatıyor
Güneş Vakfı’nca düzenlenen ‘Cuma’ konferanslarında konuşan Atatürk Üniversitesi’nden ...
Örnek Kaymakam'a övgü yağıyor
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ilçeye atandıktan sonra ilçeye ...
Dedikoduda değil, hayırda yarışıyorlar
Narman ilçesinde Ana Okulu Müdürü Hacer Atasoy’un girişimleri ile bir ...
 
THK Erzurum'da pilot yetiştirecek
Türk Hava Kurumu(THK) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Şube Başkanı ...
Bunun adı Vahşet..
Erzurum hayvan pazarında başına aldığı sopa darbeleri nedeniyle yere yığılan ...
Terör geçidi, huzur yolu oldu
Erzurum- Erzincan yolu üzerinde bulunan Sansa Deresi duble yol çalışmaları ...
 
Sanat mı, fiyasko mu?
Büyük bir beklentiyle hazırlanan Nenehatun Aziziye filmi,seyirciden ilgi ...
'Gelin.. Bayram edelim'
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak ...
Öğretmenlerin sesine kulak ver Başkan..
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva