KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Bahar ortasında kış masalı
Bahar ortasında kış masalı
'Şampiyonluk benim canım şehrimin ruhunda var'
'Şampiyonluk benim canım şehrimin ruhunda var'
Erdoğan'dan Ailevi Değerler vurgusu
Erdoğan'dan Ailevi Değerler vurgusu
Süper Lig'de 29. hafta görünümü
Süper Lig'de 29. hafta görünümü
Özbalta: 'İşimiz bitmedi'
Özbalta: 'İşimiz bitmedi'
HABERLER>EKONOMİ
26 Mart 2026 Perşembe - 03:16

2025 İşsizlik Oranı verileri açıklandı

İşsizlik oranı 2025 yılında yüzde 8,3 seviyesinde gerçekleşti.

2025 İşsizlik Oranı verileri açıklandı

İşsiz sayısı 2025 yılında bir önceki yıla göre 147 bin kişi azalarak 2 milyon 966 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puan azalarak yüzde 8,3 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı İşgücü İstatistikleri’ni açıkladı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2025 yılında bir önceki yıla göre 147 bin kişi azalarak 2 milyon 966 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puan azalarak yüzde 8,3 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 6,8 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak tahmin edildi.
İstihdam oranı yüzde 49,0 oldu
İstihdam edilenlerin sayısı 2025 yılında bir önceki yıla göre 54 bin kişi azalarak 32 milyon 566 bin kişi, istihdam oranı ise 0,5 puan azalarak yüzde 49,0 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,4 iken kadınlarda yüzde 32,1 olarak gerçekleşti.
İşgücüne katılma oranı yüzde 53,5 olarak gerçekleşti
İşgücü 2025 yılında bir önceki yıla göre 200 bin kişi azalarak 35 milyon 533 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,7 puan azalarak yüzde 53,5 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,3, kadınlarda ise yüzde 36,2 oldu.
Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 15,3 oldu
15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı 2025 yılında bir önceki yıla göre 1 puan azalarak yüzde 15,3 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 11,7, kadınlarda ise yüzde 22,1 olarak tahmin edildi.
İstihdamın yüzde 59,0'ı hizmet sektöründe yer aldı
İstihdam edilenlerin yüzde 14,0'ı tarım, yüzde 20,2'si sanayi, yüzde 6,8'i inşaat, yüzde 59,0'ı ise hizmet sektöründe yer aldı. Bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında hizmet sektörünün payı 1,1 puan, inşaat sektörünün payı 0,2 puan artarken, tarım sektörünün payı 0,8 puan, sanayi sektörünün payı ise 0,5 puan azaldı.
2025 yılında 4 milyon 560 bin kişi tarım sektöründe, 6 milyon 578 bin kişi sanayi sektöründe, 2 milyon 224 bin kişi inşaat sektöründe, 19 milyon 204 bin kişi hizmet sektöründe istihdam edildi. Bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında istihdam edilenlerin sayısı tarım sektöründe 267 bin, sanayi sektöründe 168 bin kişi azalırken, inşaat sektöründe 62 bin, hizmet sektöründe 318 bin kişi arttı.
Atıl işgücü oranı yüzde 29,7 oldu
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2025 yılında bir önceki yıla göre 3 puan artarak yüzde 29,7 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 19,6 iken, işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 19,9 olarak gerçekleşti.
En düşük işsizlik oranına sahip il Ardahan oldu
İşsizlik oranı en düşük il yüzde 4,0 ile Ardahan iken, işsizlik oranı en yüksek il yüzde 13,8 ile Hakkari oldu.
İstihdam oranı en yüksek il Artvin oldu
En yüksek istihdam oranı yüzde 58,1 ile Artvin ilinde gerçekleşti. En düşük istihdam oranı ise yüzde 32,9 ile Hakkari ilinde oldu.
İşgücüne katılma oranı en yüksek il Artvin oldu
En yüksek işgücüne katılma oranı yüzde 61,3 ile Artvin ilinde gerçekleşti. En düşük işgücüne katılma oranı ise yüzde 38,1 ile Hakkari ilinde oldu.

 
Güven endeksleri Mart ayında azaldı
 
5G'ye geçişte geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven endeksleri Mart ayında azaldı
Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 0,5 azaldı, perakende ticaret sektöründe ...
Sektörel Enflasyon Beklentileri raporu yayımlandı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mart ayı Sektörel Enflasyon ...
Erzurum ekonomisi bir ilki yaşadı
Erzurum vergi tahsilatının tahakkuka oranı yüksekliği düzeyinde ilk kez ...
 
Erzurum ilk 5’te
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Hazine ve Maliye Bakanlığı Şubat verilerine ...
DSİ'den Malatya'ya 46 milyar TL'lik su yatırımı
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Malatya'da ...
Ekonomi Koordinasyon Kurulu gündemi açıklandı
EKK: "Küresel ticarette artan belirsizlikler dış ticaret stratejilerinin ...
 
Şenkaya esnafı sandığa gitti
Şenkaya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Fatma Candaş, "Kadın eli, ...
Erzurum’un bölgesel nakdi kredi payı açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum kişi başına düşen nakdi kredi ...
Tarım - GFE yıllık yüzde 30,59 arttı
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 30,59 arttı, aylık yüzde 3,86 arttı.
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva