Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
3 Ocak 2019 Perşembe - 10:02

3 Bakanlıktan öğrenciler için işbirliği protokolü

"Okul Kantinlerinde Satışa Sunulacak Gıdalar ve Bu Gıdalarda Kullanılacak Logo Uygulamasına İlişkin İş Birliği Protokolü" Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla imzalandı.

3 Bakanlıktan öğrenciler için işbirliği protokolü

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Logo uygulaması bakanlığımızın resmi ve özel kurumlarında faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışı yapılacak bütün ürünlerde tescilli bir logo konularak takip edilmesi, denetlenmesi ve izlenmesini kolaylaştıracaktır" dedi.

"Okul Kantinlerinde Satışa Sunulacak Gıdalar ve Bu Gıdalarda Kullanılacak Logo Uygulamasına İlişkin İş Birliği Protokolü" Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla imzalandı. Sağlık Bakanlığında düzenlenen imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bütün çocukların bedensel, ruhsal, sosyal, psikolojik gelişimini bir bütünsel anlayış içerisinde ele almanın ve bu anlayışın gerektirdiği çerçevede de okulu sadece bir öğretim faaliyeti yürütülen bir mekan olarak değil, aynı zamanda çocukların sağlıklı bir gelişim izlemelerine hizmet etme yeri olduğunun da görebileceğini ifade etti. Selçuk, “Eğer bunu sağlayabilirsek, çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsek o zaman daha üretken bir toplum oluşması ve riskleri azalmış bir toplum oluşması da mümkün. Logo uygulaması bakanlığımızın resmi ve özel kurumlarında faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışı yapılacak bütün ürünlerde tescilli bir logo konularak takip edilmesi, denetlenmesi ve izlenmesini kolaylaştıracaktır. Bakanlığımızın okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen yönünden desteklenmesi konulu genelgenin uygulanması da böylece daha etkin hale getirilmiş olacaktır" şeklinde konuştu.

GIDA OKURYAZARLIĞI

Gıda okuryazarlığını çok önemsediklerini ve bunun hayata geçmesi için gerekenleri yapmayı planladıklarını vurgulayan Bakan Selçuk, "Özellikle müfredatın hazırlanması ve bu müfredatın ders paketleri içerisine yerleştirilmesiyle gıda okuryazarlığı, tüm Türkiye'de gerek hayat boyu öğrenme gerekse de diğer öğretim kademeleri açısından kritik bir tedbir olacak diye düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

İlk ve ortaöğretim çağındaki çocuklarda enerji yoğunluğu yüksek besinlerin kontrolünün ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Selçuk, şöyle konuştu:

"Enerji yoğunluğu yükseldikçe öğrenme ve öğretme faaliyetlerindeki verimliliklerde de problem oluşmaya başlıyor. Gerek hiperaktivite gerekirse dikkat eksikliği gibi hususlar çok daha fazla gündemimize gelmiş oluyor. Bundan dolayı bu besinlerin çocukların öğrenmesinin kalitesini artırmakla ilgisini de anne babalara vurgulamak isterim. Eğer biz çocuklarımızın öğrenmesi ile beslenmesi arasındaki ilişkinin ne kadar kritik olduğu konusunda farkındalık düzeyimizi artırabilirsek o zaman çocuklarımızın çok daha başarılı olabileceği konusunda net bir görüş ifade edebiliriz."

Okul gıda işletmeleri konusundaki hazırlıkların bu yıl içinde tümüyle yerleşeceğini ve bir sonraki öğretim yılında da bilinçlenme seviyesinin oldukça yüksek bir noktaya geldiğini hep birlikte göreceklerini ifade eden Bakan Selçuk, gıda farkındalığının toplumca sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. Selçuk, herkesi bu çalışmaya destek vermeye ve çocukların geleceği için yeni bir atılım yapmaya davet etti.

 
Bakan Koca yeni düzenlemeyi paylaştı
 
“Bu ülkeye yan bakan, bedelini ödeyecek”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca yeni düzenlemeyi paylaştı
Koca, "Bundan böyle, sadece protokolde belirlenen şartları taşıyan gıdalar ...
Gıda okur yazarlığı uygulaması başladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Okul gıdası uygulamayla 17 milyonu ...
ATAUNİ- Cambridge Üniversitesi işbirliği
Cambridge Üniversitesi Yayın ve Sınav Birimi, Azerbaycan Öğretmen Gelişimi ...
 
Kuzeydoğu’da eğitime kar engeli
Bayburt’ta Pazar günü akşam saatlerinde etkisini gösteren ve halen devam ...
TÜBİTAK projelerinde ilkleri yaşadılar
Erzurum Palandöken Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin 2018 TÜBİTAK ...
Çomaklı ATAUNİ misyonunu açıkladı
Rektör Çomaklı: “Üniversitemizde başlattığımız Yeni Nesil Üniversite Projesini ...
 
İzciler vefa yürüyüşünü başarıyla tamamladı
Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Sarıkamış Şehitleri ...
'Erzurum'a sadece bakıyormuşuz !'
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Öğretmenliği ...
Erzurum’da Eğitimde İşbirliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva