Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°ZDEN GELENLER
23 Eylül 2016 Cuma - 10:47

3 bin 500 Erzurumlu sigarayı bıraktı

Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılında sigarayı bırakmak için ücretsiz dağıttığı ilaçlarla 3 Bin 500 kişi sigaradan kurtuldu.

3 bin 500 Erzurumlu sigarayı bıraktı

İlk kez 2011 yılında dağıtımına başlanılan ücretsiz sigarayı bırakma ilaçları sigara bağımlılarını hayata bağlıyor. Halk Sağlığı bünyesinde kontrollü dağıtımı yapılan ücretsiz ilaçlar, dağıtımı yapıldığı süre içerisinde başarısını ortaya koydu. Erzurum’da yaklaşık 2 yılda 5 Bin 450 adet ücretsiz ilaç dağıtıldı. Dağıtılan bu ilaçları kullanan 3 Bin 500 kişi sigarayı bıraktı. Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birim Sorumlusu İbrahim Özdemir, Dağıtılan ilaçların sigarayı bırakmadaki başarısına dikkat çekti.

Sigara kullanımının bir hastalık olduğunun bilinmesi gerektiğini ve bir an önce yardımcı olacak olan sigara bırakma polikliniğine başvurmaları gerektiğini belirten Özdemir, “İlimizde Nihat Kitapçı Göğüz Hastalıkları ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde toplamda 2 adet Sigarayı bırakma polikliniği var. Vatandaşlarımızın buralara müracaatları sonucunda tüm muayene ve ilaçlar ücretsiz olarak temiz ediliyor. Bu ilaçları kullanalar 3 ay içerisinde etkisini görüyor. Sigara ve tütün ürünleri, dünyada en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı maddedir. Tiryakiler, sigaranın kendisine zarar verdiği gibi başta ailesi olmak üzere çevresindeki insanlara da zarar verdiğini unutmamalıdırlar. Bu kapsamda sigara hem sağlığa, hem de ekonomik anlamda cebe zararı olmaktadır. Bir olaya üzülen kişi, üzüntüsünü gidermek için sigaraya sarılma eğilimine girmesi son derece yanlıştır. Yaklaşık 2 yıl içerisinde toplamda 5 Bin 450 kişiye sigarayı bırakma ilaçlarını ücretsiz olarak dağıttık. Bu ilaçları kullanana ve ulaştığımız kişilerden toplamda 3 Bin 500’ü sigaradan kurtulduğunu söyledi. Ancak diğer kullanıcılara ulaşamadığımız için henüz sonuçları bilmiyoruz.” dedi.

 
ATAÜNİ’de rektörler buluşması
 
Bucaspor maçını Keleş yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaynağı bilinmeyen sulardan uzak durun
Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Mihriban Yazıcı, ...
Erzurum iyi yönetilmiyor!
Vilayette büyük bir yönetim boşluğu var. Erzurum her geçen gün çok daha ...
EGC BAŞKANI ŞENER DEN AÇIKLAMA...
EGC başkanı Selahattin Şener yaptığı açıklama ile savcıları ve Yakutiye ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva