Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
23 Ocak 2019 Çarşamba - 11:26

3 hastaya umut oldu

Gümüşhane-Tirebolu karayolunda aracıyla ilerlerken dağdan kopan kaya parçasının aracın ön camından girerek kafasına isabet etmesi sonucu 11 gündür yoğun bakımda tedavi gören 42 yaşındaki Adem Temel’in beyin ölümü gerçekleşti.

3 hastaya umut oldu

Gümüşhane-Tirebolu karayolunda aracıyla ilerlerken dağdan kopan kaya parçasının aracın ön camından girerek kafasına isabet etmesi sonucu 11 gündür yoğun bakımda tedavi gören 42 yaşındaki Adem Temel’in beyin ölümü gerçekleşti. Temel’in ailesi tarafından bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu.

Tedavi gördüğü Gümüşhane Devlet Hastanesinde akşam saatlerinde hayatını kaybeden Adem Temel’in organları Organ ve Doku Bağışı Koordinatörü Neşe Öztürk, Başhekim Yardımcısı ve Başhekim Vekili Uzm. Dr. Ertuğrul Kara ve çalışanların girişimleri sonucunda ailesi tarafından bağışlandı. Hemen harekete geçen yetkililer konuyu Sağlık Bakanlığına bildirdikten sonra organların İstanbul, Erzurum ve Samsun’da organ nakli bekleyen hastalara nakline karar verildi. Erzurum’dan gelen uzman ekip, gece yarısı Temel’in iki böbreği, kalp kapakçıkları ve karaciğerini yaklaşık 5 saat süren operasyonla alarak ilgili yerlere gönderdi.

Hayatını kaybeden Adem Temel’in yeğeni Fatih Temel, 12 günlük uzun ve sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını belirterek, “Bu süreçte gerek hastane personelimiz, gerek başhekimimiz, gerekse koordinatörümüz Neşe Öztürk’e şahsım ve ailem adına çok teşekkür ediyorum. 12 günlük süre içerisinde bize denseydi amcanızın kurtuluşu herhangi bir ülkede veya herhangi bir şehirdeki bir organa bağlı, bunun için çaba sarf ederdik. Nasıl gidebileceğimiz, karşımızdaki insanları ikna edebilmek için tüm imkanları seferber ederdik. Şuan ülkemizde çok ihtiyaç sahibi insan olduğunu da düşünüyorum. Bu doğrultuda amcamın organlarını bağışlamayı ailece uygun gördük. Şuandan itibaren bu organları kullanacak, yeni bir hayata başlayacak olan kişilere de sağlıklı, sıhhatli, hayırlı bir ömür diliyorum” dedi.

“İNSANLARA BİR UMUT OLMAK İÇİN, TEKRARDAN YENİ BİR HAYAT KAZANMALARINA VESİLE OLABİLMEK İÇİN BU KARARI ALDIK”

Bu kararı vermelerinde etkili olan konunun hastanede geçirdikleri süre olduğunu kaydeden Temel, “12 gündür hastanedeyiz. Çok hasta gördük. İhtiyaç olduğunu hissettik. Verilmesi gereken bir karar olduğunu ailecek hissettik. Hastanede geçirdiğimiz süre çok etkiledi bizi. Hep televizyonlarda duyduğumuz, gazetelerde okuduğumuz haberler vardı. Rabbim nasip etti. Bulunduğumuz coğrafyada bu tarz olaylar beklediğimiz noktada değil. İnsanlara bir umut olmak için, tekrardan yeni bir hayat kazanmalarına vesile olabilmek için bu kararı aldık. Bu tarz olaylarda hasta yakınlarının profesyonel şekilde yardım almaları gerektiğine inanıyorum. Zor bir durum” diye konuştu.

“SON 6-7 AY İÇERİSİNDE BU ÜÇÜNCÜ BAĞIŞIMIZ”

Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Başhekim Vekili Uzm. Dr. Ertuğrul Kara, “Hastamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Gümüşhane olarak halkımız organ bağışı konusunda bilinçlendi. Son 6-7 ay içerisinde bu üçüncü bağışımız. İnşallah bundan sonra da devam ederek artacağını umuyoruz. Bu konuda başta hastane çalışanları olmak üzere Gümüşhane halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Organ ve Doku Bağışı Koordinatörü Neşe Öztürk ise, “32 saattir ayaktayım. Hastanede yattığı süreçte sürekli yanlarındaydım. Son 32 saattir de beyin ölümü yakın izleme süreci başladığından beri de hastanedeyim. Onlar beni tanıyor ve güveniyordu. Sonrasında da doktor hanım açıklamayı yaptıktan sonra bütün hasta yakınlarıyla bir araya gelerek görüştük. Onlar da süreci birilerine yardım etmek isteyerek kapattı. Hem kendilerine başsağlığı diliyor hem teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane kent merkezindeki bir inşaat firmasının şantiyesinde çalışan Adem Temel, 11 Ocak tarihinde iş çıkışı 28 EH 048 plakalı hafif ticari aracıyla İstanbul’dan Tirebolu’ya gelen annesini almak üzere oğlu, kızı ve bir akrabasıyla birlikte yola çıkmış, Gümüşhane-Tirebolu karayolunda ilerlerken Torul ilçesine bağlı Budak köyü yol ayrımına yakın bir noktada dağdan kopan kaya parçası aracın ön camını kırarak içeriye girip sürücü Temel’in kafasına çarpmış, kontrolden çıkan araç yaklaşık 100 metre ileride bulunan kavak ağacına çarparak durabilmişti. Kazada ağır yaralanan Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü Akköy Mahallesi sakinlerinden sürücü Adem Temel, Gümüşhane Devlet Hastanesindeki ameliyatların ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Aynı araçta bulunan kızı Esra (16), oğlu Ertuğrul Ahmet Temel (20) ile Uğur Alim’in (32) hafif şekilde yaralandığı kazadan 11 gün sonra Adem Temel, yaşam mücadelesini dün akşam saatlerinde kaybetmişti.

 
ESOB’ta Halk Bankası gündemi
 
Erzurum finali için yarıştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İmandır o cevher ki İlahi, ne büyüktür’
Hava sıcaklıklarının eski 25 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da dadaşlar ...
Palandöken'de sömestr yoğunluğu
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi, sömestr ...
2 çocuğa can oldu
Bayburt'ta yaşayan Mehmet ve Yasemin Demir çifti, 8 Ocak’ta kaybettikleri ...
 
Türk Kızılay kızaklarla dar gelirli ailelere ulaştı
Türk Kızılay Hakkari Şubesi ekipleri, araçların çıkamadığı yollarda kızaklarla ...
Aç kalan domuz sürüsü köye indi
Kars’ta kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan domuz sürüsü köye indi.
'1001 Hatim nur-ı arşı doldurdu'
Erzurum'u doğal afetlerden korumak için 486 yıl önce başlatılan 'Bin bir ...
 
Rekor yine Erzurum’un
Kar yağışının ardından Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu ...
Ramazan protez kollarına kavuştu
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 9 Ekim 2017 tarihinde elektrik direğine takılan ...
Minik Kerem annesiz kalmak istemiyor
Iğdır'da yaşayan kadın, beynindeki tümörün tedavisi için kendisine uzanacak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva