Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>ASAYÄ°Ş
4 Mart 2017 Cumartesi - 10:49

35 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içinde Şırnak Beytüşşebap, Mardin Ömerli, Artuklu, Nusaybin, Bitlis Merkez, Muş Bulanık, Erzurum Şenkaya ve Karayazı, Ağrı Tendürek Dağı bölgelerinde icra edilen operasyonlarda 35 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

35 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içinde Şırnak Beytüşşebap, Mardin Ömerli, Artuklu, Nusaybin, Bitlis Merkez, Muş Bulanık, Erzurum Şenkaya ve Karayazı, Ağrı Tendürek Dağı bölgelerinde icra edilen operasyonlarda 35 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
TSK’dan 23 Şubat-2 Mart 2017 tarihleri arasındaki gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye’nin ve milletin güvenliğini sağlamak maksadıyla yurt içerisinde bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı azimli ve kararlı mücadele sürdürülürken, bölgedeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla birlikte BM Sözleşmesi'nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı uyarınca 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtı”na 191’inci gününde devam edildiği bildirildi. Teröristle mücadele harekâtı kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde BTÖ’nün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan Şırnak, Hakkari, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Mardin, Ağrı’da teröristlerden temizlemek ve bahar-yaz dönemine yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildiği belirtildi. Şırnak Beytüşşebap, Mardin Ömerli, Artuklu ve Nusaybin, Bitlis merkez, Muş Bulanık, Erzurum Şenkaya ve Karayazı, Ağrı Tendürek Dağı bölgelerinde icra edilen orta çaplı operasyonlarda 35 teröristin etkisiz hale getirildiği, 12 adet EYP, 17 adet piyade tüfeği, 1 adet keskin nişancı tüfeği, yaklaşık 900 kg amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildiği kaydedildi. Teröristler tarafından kullanılan 21 sığınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiği, Hakkâri’de çalıntı ikiz plaka kaydı bulunan ve BTÖ tarafından patlayıcı madde eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen 1 araç ele geçirildiği bildirildi. BTÖ’nün lider kadrosuna ve ödül listesinde aranan teröristlere yönelik operasyonlar sonucunda mavi listede yer alan sözde Mardin Eyalet Sorumlusu ile sözde Mardin Eyaleti kadın sorumlusu iki teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. BTÖ’nün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler neticesinde 356 bin 860 paket kaçak sigara ele geçirildiği, etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 5 bin 870 kişinin yakalandığı, 3 askerin ise yaralandığı belirtildi.

“Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde toplam 5 bin 870 kişi yakalanmıştır”
Yürütülen operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütünün her gün yeni kayıplara uğratıldığı ve güç kaybettiği kaydedilen açıklamada, Şırnak Beytüşşebap, Mardin Ömerli, Artuklu, Nusaybin, Bitlis merkez, Muş Bulanık, Erzurum Şenkaya ve Karayazı, Ağrı Tendürek Dağı bölgelerinde orta çaplı operasyonların icra edildiği, icra edilen operasyonlarla bölücü terör örgütünün tutunma çabalarının sekteye uğratıldığı ifade edildi.
Tespit edilen sığınaklar ile sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerin imha edildiği belirtilerek, bölücü terör örgütünün lojistik açıdan da ağır darbe aldığı vurgulandı. İcra edilen operasyonlarla terör örgütünün bahar tertiplenmesi kapsamındaki hazırlık faaliyetlerinin önemli oranda engellendiği, bu başarıların asıl yansımalarının yaz aylarına doğru görüleceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Terör örgütü, yapmayı planladığı birçok hain eylemi gerçekleştirecek güç ve kabiliyeti yitirmiş olacaktır. Bölücü terör örgütünün önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan tedbirlerle engellenmeye devam edilmiştir. Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde toplam 5 bin 870 kişi yakalanmış ve çok miktarda kaçak malzeme ele geçirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, hudutların korunması ve teröristle mücadele kapsamında ağır kış şartlarına aldırmadan vatanın bekası için operasyonlarına devam etmektedir.”

“Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 241 meskûn mahal ve 2 bin kilometrekarelik alan kontrol altına alındı”
“Fırat Kalkanı Harekâtı” kapsamında hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekâtta TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 241 meskûn mahal ve 2 bin kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada, 9 Aralık 2016 tarihinde başlayan El Bab harekatında 24 Şubat 2017 tarihinde şehir merkezinin tamamen kontrol altına alınarak başlanan patlayıcı/mayın arama/temizleme çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

"PYD/YPG/PKK terörist unsurlarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir"
23 Şubat-1 Mart 2017 tarihleri arasında 15 teröristin (6 DEAŞ, 9 PYD/YPG/PKK) etkisiz hale getirildiği, 2 araç (1 patlayıcı madde yüklü araç ve 1 silahlı araç) ve 12 binanın imha edildiği kaydedilerek, tespit edilen hedeflerin etkisiz hale getirilmesine devam edildiği bildirildi. DEAŞ’ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekât sürdürülürken, PYD/YPG/PKK terörist unsurlarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına da hassasiyetle devam edildiği vurgulandı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudut hattının emniyete alınması, bölgede bulunan DEAŞ ve PYD/PKK terör örgütlerinin etkisiz hâle getirilmesi ve sivillerin normal yaşantılarına dönebilmesine olanak verebilmek amacıyla Fırat Kalkanı Harekâtı'na devam edildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:
“9 Aralık 2016 tarihinde başlayan El Bab harekatında 24 Şubat 2017 tarihinde şehir merkezi tamamen kontrol altına alınarak başlanan patlayıcı/mayın arama/temizleme çalışmalarına devam edilmektedir. Gelinen bu aşamada TSK; Fırat Kalkanı ve Musul Harekâtı kapsamında koalisyonun gerektirdiği işbirliği ve koordinasyon esaslarını gözeterek destek faaliyetlerine devam etmekte, teröristle mücadelenin gerektirdiği kolluk kuvvetlerine destek kapsamında da operasyonel faaliyetlerini yerine getirme azim ve kararlılığını sürdürmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı Harekâtı'nın başlangıcından itibaren bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, yüce Türk illetinin emrinde vatanımızın güvenliği ve bekası için sarsılmaz iradesiyle görevinin başındadır.”

 
Validen imza alabilmek için yarıştılar
 
Sekmen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ operasyonu: 5 öğretmen tutuklandı
Erzurum’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ...
FETÖ dolandırıcıları adliyeye sevk edildi
Erzurum’da FETÖ terör örgütüne karıştığı bahanesiyle iki vatandaşın 75 ...
Bölücü terör örgütü operasyonunda 4 gözaltı
Erzurum’un Karayazı ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ...
 
Atatürk Üniversitesinde FETÖ operasyonu: 17 gözaltı
Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ...
FETÖ/PDY operasyonunda 29 tutuklama
Erzurum’da son 1 hafta içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet ...
FETÖ’den 7 tutuklama, 17 adli kontrol
18 Şubat'ta Ordu merkezli, Ankara, Samsun, İstanbul, Sinop, Erzurum, Tokat, ...
 
107 kilo toz esrar, 9,5 kilo eroin ele geçirildi
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu tacirlerine yönelik ...
21 öğretmen gözaltına alındı
Erzurum merkezli 7 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonda 21 öğretmen gözaltına alındı.
35 Emniyet personeli tutuklandı
Kars merkezli ve eş zamanlı olarak Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva