KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Fidan: 'Kabul edilemez'
Fidan: 'Kabul edilemez'
ETÜ’de Proje Ekipleri ödüllendirildi
ETÜ’de Proje Ekipleri ödüllendirildi
İleri’den AK Parti teknoloji siyaseti açıklaması
İleri’den AK Parti teknoloji siyaseti açıklaması
Finansal hizmetler güven endeksi azaldı
Finansal hizmetler güven endeksi azaldı
Tunceli Valisi Tekbıyıkoğlu merkeze alındı
Tunceli Valisi Tekbıyıkoğlu merkeze alındı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Mayıs 2025 Perşembe - 12:33

38. Ulusal Dilbilim Kurultayı başladı

Türkiye'de dilbilim alanında akademik birikimin ve bilimsel etkileşimin en köklü alanlarından olan Ulusal Dilbilim Kurultayı, 38. kez Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

38. Ulusal Dilbilim Kurultayı başladı

Türkiye'de dilbilim alanında akademik birikimin ve bilimsel etkileşimin en köklü alanlarından olan Ulusal Dilbilim Kurultayı, 38. kez Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde düzenlenen 38. Ulusal Dilbilim Kurultayı'na alanında uzman isimler katılıyor.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Esma Sönmez Öz'ün Düzenleme Kurulu Başkanlığını üstlendiği kurultay, 22-23 Mayıs 2025 tarihlerinde Atatürk Üniversitesinde başladı. Açılış konuşmalarında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reyhan Keleş, dil kurultayına ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. 38. Ulusal Dilbilim Kurultayı'nın sunumları Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kamil İşeri'nin "21. Yüzyıl becerileri çerçevesinde dilbilim bölümlerinin öğretim programlarının değerlendirilmesi" konusuyla başladı. 2 gün sürecek olan kurultayda dilbilimine dair 46 bildiri yayınlanacak.

Erzurum'da ilk kez düzenlendi

Kurultayın açılışında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Esma Sönmez Öz, 38. Ulusal Dilbilim Kurultayı'nı Erzurum'da düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitemiz, yalnızca akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda kültürel zenginliği, güçlü araştırma yapısı ve tarihi dolusuyla da bilimsel toplantılara ev sahipliği yapma konusunda büyük bir gurur kaynağıdır. Erzurum'un soğuk hava şartlarına rağmen içtenliğiyle ısıtan havası içinde sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 38. yıldır devam eden Dilbilim kurultayının ilk kez Erzurum'da düzenleniyor olması ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü adına ev sahipliği yapıyor olmanın büyük bir onur duyuyoruz. Bu yılki kurultayımızda 46 bildiri, 9 poster sunum ve 1 yuvarlak masa oturumu ile dilbiliminin güncel sorunlarını ve yenilikçi yaklaşımlarını tartışacağız" dedi.

 
Aziziye’de beton mikseri alev topuna döndü
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın din görevlileri hafızlıkta yarıştı
Erzurum'da kadın din görevlileri arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel ...
ETÜ’den Erzurum’un kültürel gelişimine katkı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Müze ...
Halılara tarihi resmediyor
Erzurum'da ev hanımı Şeyma Sezer, halı üzerine akrilik boya ile yaptığı ...
 
Müftülükten Gençliğe hizmet
Erzurum'da "Gençlik Hizmetlerinde Yerinde Rehberlik" programı düzenlendi.
ETÜ Kütüphanesi ‘Erişebilirlik’ logosu aldı
ETÜ Merkezi Kütüphanesi “Erişilebilirlik Logo Bayrağı”na layık görüldü.
ASHM’den ‘80’ler 90’lar Müzik Festivali’
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, 2025 Aile Yılı ...
 
Erzurum Kurban Hizmetleri Komisyonu toplandı
Erzurum’da 2025 Yılı İl Kurban Hizmetleri Komisyon toplantısı yapıldı.
‘Evliya Çelebi’nin İzinde: Erzurum’ için yarıştılar
Atatürk Üniversitesi Sanat Tarihi Kulübü tarafından düzenlenen "Evliya ...
Kaçak hacılara 20 bin riyal para ve sınır dışı cezası
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hac vizesi olmadan Harem bölgesinde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva