Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
HABERLER>ASAYÄ°Ş
11 Ağustos 2020 Salı - 03:41

83 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bugüne kadar yapılan operasyonlarda 83 terörist etkisiz hale getirildi, 359 mayın/el yapımı patlayıcı (EYP), 267 sığınak ve barınak tespit edildi” dedi.

83 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Irak sınır hattındaki birliklerde denetleme ve incelemelerini sürdürüyor. Irak sınırındaki Düğündağı Üs Bölgesi'nde, faaliyetler hakkında bilgi alan Bakan Akar, burada açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, 16 Haziran 2020'de başlayan Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarının 48 gündür başarıyla devam ettiğini aktararak, bugüne kadar icra edilen operasyonlarda, bölgedeki tüm hakim arazi kesimlerinin kontrol altına alındığını, teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla operasyon bölgesindeki arama ve tarama faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.
OPERASYONLAR
Söz konusu operasyonlar sırasında teröristlerin bütün inlerine girildiğini, bölgedeki mağara, sığınak, barınakların tek tek kontrol edildiğini aktaran Bakan Akar, “Bugüne kadar yapılan operasyonlarda 83 terörist etkisiz hale getirildi, 359 mayın/el yapımı patlayıcı (EYP), 267 sığınak ve barınak tespit edildi. Bu sığınak ve mağaralarda 13 adet AT-4 tanksavar füzesi, 2 adet güdümlü füze, 15 adet Doçka, 88 AK-47 piyade tüfeği ve 299 el bombası başta olmak üzere çok miktarda silah/mühimmat ele geçirildi” ifadelerini kullandı.
“PİRBELA’DA TERÖRİSTLERİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”
Teröristlerin Haftanin'de uzun süredir üstlenmiş oldukları Pirbela Bölgesi'ne yönelik bir operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Akar, "Bu operasyon sırasında teröristlerin büyük bir bölümü etkisiz hale getirilmiştir. Bunların sözde yönetici grubu da bu operasyonlar sırasında etkisiz hale getirilmiştir. Bunlardan 5'inin cesetlerine ve silahlarına ulaşılmıştır. Diğerlerinin de cesetlerinin arama tarama faaliyetleri sırasında ele geçirileceği değerlendirilmektedir" açıklamasında bulundu.
ŞEHİTLERE RAHMET NİYAZI
Gerçekleştirilen bu operasyon sırasında Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural'ın şehit olduğunu anımsatan Bakan Akar, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dileyerek, "Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı, bırakılmayacak. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılmaya devam edilecek. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadelemiz aralıksız devam edecek ve inşallah biz burada bu teröristleri etkisiz hale getirmek suretiyle asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Amacımız, gayretimiz budur, buna çalışıyoruz. Şu anda milletimizin sevgisinden, güveninden ve duasından aldığımız ilhamla Mehmetçik 'gece gündüz' demeden bu faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla yürütülen bu faaliyetlerde en son terörist etkisiz hale getirilmek suretiyle faaliyetlerimizin tamamlanmasına gayret göstermekteyiz. Şu anda karada, denizde, havada, Irak'ın kuzeyinde görevleri başında olan, gerçekten zor arazi ve hava koşullarında büyük bir fedakarlık ve kahramanlık göstererek faaliyetlerini sürdürmekte olan tüm silah arkadaşlarıma kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Daha sonra helikopterle Hakkari Yüksekova'ya geçen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanlar, burada 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığında incelemelerde bulunarak, komutanlarla bir araya geldi.

 
Koca: ‘Salgın riski ortadan kalkmış değil’
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
640 litre Asetik Anhidrit maddesi ele geçirildi
Yıldırım-2 Cilo operasyonu kapsamında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Onbaşılar ...
Kayıp Gülistan’ı arama çalışmaları sürüyor
Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Üniversite Öğrencisi Gülistan ...
Hazine avcıları suçüstü yakalandı
Iğdır’da Ermeni Mezarlığında kaçak kazı yapan 7 şüpheli şahış suç aletleri ile birlikte yakalandı.
 
Jandarma imdada yetişti
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde pikniğe giden ve kayalıklardan uçurama ...
6 ayda 6 bin 896 fetö operasyonu yapıldı
İçişleri Bakanı Soylu, ‘Sadece 2020’nin başından bugüne kadar 6 bin 896 ...
Hafız oğlunun yolunu gözlüyor
Evlat nöbetindeki annelerden Zümrüt Salim, umutla kaçırılan hafız oğlunun ...
 
Rabiaana’da bıçaklı kavga: 1 ölü 1 yaralı
Erzurum’da 4 kişi arasında çıkan bıçaklı kavga da bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.
Bingöl’de EYP ve mühimmat ele geçirildi
Bingöl’ün Yayladere ilçesi kırsalında jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, ...
Tekman’da iki aile arasında kavga: 4 yaralı
Tekman ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva