Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Çiftçi’den Emine Nine'ye vefa
Çiftçi’den Emine Nine'ye vefa
Gençlere seyahatsever çağrısı
Gençlere seyahatsever çağrısı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
Bilimin nabzı ATAUNİ’de atıyor
Bilimin nabzı ATAUNİ’de atıyor
HABERLER>ASAYÄ°Ş
21 Mayıs 2012 Pazartesi - 14:22

965 milyon liralık olimpiyat vurgunu

Erzurum’da 2011’de düzenlenen 25’inci Üniversiteler Kış Olimpiyatları’nın yapım işlerinin de aralarında bulunduğu toplam maliyeti 965 milyon TL olan ihalelere fesat karıştırıldığı ve devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

965 milyon liralık olimpiyat vurgunu

ERZURUM’da 2011’de düzenlenen 25’inci Üniversiteler Kış Olimpiyatları’nın yapım işlerinin de aralarında bulunduğu ihalelere fesat karıştırıldığı ve devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Toplam maliyeti 965 milyon TL olan ihalelere ilişkin dosyaları incelemeye alan özel yetkili savcılar, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile işadamlarının ifadelerine başvuruyor.

İki yıllık soruşturma

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi’nin gerçekleştirdiği ve toplam maliyeti 265 milyon TL’yi bulan 11 ihaleye fesat karıştırıldığı yönünde yapılan ihbarlar üzerine 2010’da harekete geçti. 2 yıldır yürütülen soruşturmada, İl Özel İdare Genel Sekreteri S.A. ile 35 kişi hakkında, “ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla teknik takip başlatıldı. Şüphelilerin rüşvet aldıkları iddia edilen inşaat şirketlerine, yaklaşık maliyeti bildirdikleri ve böylece 1200 yataklı hastane yapımı, köy yolları stabilize onarımı, içme suyu inşaatı yapım işi ve isnat duvarı yapım işi ihalelerinin de aralarında bulunduğu bazı ihalelere fesat karıştırdıkları ileri sürüldü.

İhaleler dinlemeye takıldı

Erzurum polisi soruşturmayı yürütürken, 700 milyon TL bütçeli olimpiyat komplekslerinin yapım işi ihalelerinde de yolsuzluk yapıldığı bilgilerine ulaştı. Bazı şüphelilerin bu konuda yaptığı telefon konuşmalarıyla ihaleleri kazanan şirketlerin örtüştüğü, yaklaşık maliyetlerin ihaleler öncesi söz konusu inşaat şirketlerine bildirildiği, kamu görevlilerinin rüşvet aldığı yönündeki tespitler üzerine savcılık, soruşturmaya olimpiyat ihalelerinin de dahil edilmesi yönünde talimat verdi.

35 kişiye ifade gözaltısı

Erzurum polisi, soruşturmaya adı karışan İl Özel İdare Genel Sekreteri S.A. ile 35 kişinin ev ve işyerlerinde geçtiğimiz günlerde arama yaparak, bir çok ihale dosyasına el koydu. Şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olimpiyat ihalelerine fesat karıştırıldığı yönündeki iddialara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde yeni gözaltıların olması bekleniyor.

Milli Eğitim müdürü tutuklanmıştı

ERZURUM’da yürütülen soruşturmanın ilk aşamasında, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihaleleri incelemeye alınmış, 2005, 2006 ve 2007 yıllarında yapılan ihalelerde devletin zarara uğratıldığı tespit edilmişti. Sahte evraklarla düzenlenen 10 ayrı ihalede ise devleti yaklaşık 2 milyon TL dolandırdığı ileri sürülen
İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi B. ile 5 kişi tutuklanmıştı.

İhale dosyaları inceleniyor

İHALE dosyaları üzerinde yapılan ön incelemelerde, bazı olimpiyat tesislerinin yapım ihalesinin, telefon konuşmalarına yansıdığı şekilde sonuçlandığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında Ankara’da faaliyet gösteren 6 inşaat şirketinin sahiplerinin ifadeleri talimatla alındı. İfadesi alınan şirket sahiplerinden C.K.’nın Ağrı eski milletvekili olduğu öğrenildi.

 
Cengiz esnafın gönlünü aldı
 
Altınok açıklama yaptı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 24 Mayıs 2012 Perşembe 15:08

rakamlar çok büyük ve bir olay varsa bir vurgun varsa kokusu çıkar.ancak sonuç alınacağını sanmıyorum. bakınız deniz fenerinden eser yok unutuldu gitti. üzeri örtülür uyutulur yıllarca.götüren varsa da götürmeye devam eder bu düzen böyle.erzurumlu olarak hele biraz sesiniz çıksın bakayım da görelim ! nasıl cezalandırılırsınız.ne yatırım gelir ne birşey.deneyin görün.

Yorumu oyla      0      0  
HAKAN 24 Mayıs 2012 Perşembe 10:05

Eğer bir yolsuzluk yapılmışsa bunu yetkili makamlar belirler, ve tespit eder, sorumlularına ceza verir, siyasilerde bundan hisselerine düşen payı seçimlerde alır. ama henüz noolduğunu bilmeden görmeden kişileri töhmet altında bırakmayalım, ayrıca bu olaylar Erzurum ve erzurumluya zarar veriyor, takipçisi olalım, ama seviyeyi koruyalım.Unutmayalım Kendi ayağımıza baltayı vuruyoruz. HATA YAPAN BEDELİNİ ÖDEMELİ.

Yorumu oyla      0      0  
EDİTÖR BEY 22 Mayıs 2012 Salı 11:28

EDİTÖR: Uyarınız için teşekkür ediyoruz. Dikkatsizliğimizden dolayı kusura bakmayın lütfen. Yazık ki, bu tür yorum imkanlarını bazı düşük ahlak sahibi yaratıklar meşrepleri gereği kullanıyorlar. Allah sorsun diyoruz. Tekrar teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      0      0  
dadaş 21 Mayıs 2012 Pazartesi 23:20

vay be rakam çok büyük....

Yorumu oyla      0      0  
harun 21 Mayıs 2012 Pazartesi 23:19

bir pislik varsa kokusu çıkar yakında ki ben şüpheleniyorum günah almak istemem ama erzurum gibi yatırımsız kalkınma olmayan bir yerde 900 milyon lira yani trilyonlar çok büyük paradır birilerinin ağzının suyunu akıtmıştır birileri Cukkayı götürmüştür sakal parasını çorbayı alıp cebe atmıştır belki kimbilir haydi şimdi Savcılar görev yapsın bakalım görelim kimler Cukkayı doldurdu cebe mideye işkembeye ne götürdü yada götürmedi açığa çıkarsınlar bakalım bunca aç işsiz olan erzurumda haydi bakalım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çete operasyonunda 8 tutuklama
Erzurum’da organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına ...
Sahte senet davası sonuçlandı
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde sahte imzalı senetlerle 777 bin TL’yi zimmetine ...
Kaçakçılar tutuklandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ...
 
Arazi kavgasında 1 tutuklama
Erzurum’da 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga olayıyla ilgili 1 kişi tutuklandı.
Erzurum bu olayı konuşuyor
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar üzerine ortaya çıkarılan ...
Arazi kavgası ölümle bitti
Erzurum’da arazi anlaşmazlığı nedeniyle Cumartesi günü iki karşıt köylü ...
 
Cinayetin sır perdesi aralanıyor
Erzurum'da baba evinde kocası tarafından bıçaklanarak öldürdüğü ileri ...
Polis kavganın büyümesini önledi
Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yeşilören ile Susuz köylüleri arasında ...
Cinayet zanlıları tutuklandı
Erzurum'da dün kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva