Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>GÜNDEM
11 Şubat 2010 Perşembe - 05:33

A.Ü'den ortadoğu çıkarması

Riyad’da Üniversitelerin tanıtımlarını yaptıkları fuarda Atatürk Üniversitesi’ni Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz temsil etti.

A.Ü den ortadoğu çıkarması

Suudi Arabistan`ın Başkenti Riyad`da düzenlenen uluslar arası Yüksek Öğretim Fuarına Türkiye’den Atatürk Üniversitesi’nin yanı sıra Bilkent, İnönü, İstanbul Bilgi, İstanbul Teknik, İzmir ve Yıldız Teknik üniversiteleri de katıldı.
ABD ve Avrupa üniversitelerinin de stant açıp tanıtım yaptığı fuarın açılışını Suudi Arabistan Yüksek Öğretim Bakanı Dr Halit Bin Muhammed Al-Angari gerçekleştirdi. Riyad’da Üniversitelerin tanıtımlarını yaptıkları fuarda Atatürk Üniversitesi’ni Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz temsil etti.Yüksek Öğretim Fuarına Türkiye`nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün`ün de aralarında olduğu yabancı misyon şefleri de katıldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yaptığı açıklamada, "Üniversiteler için artık yeni kaynak ve öğrenci bulmak zorlaşıyor. Fuarlarda dünya üniversiteleri destekleyici bulmak, kaliteli öğrenciye sahip olmak için yarış içerisindeler," dedi. Fuarda Atatürk Üniversitesi’ne gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Koçak; "Son birkaç yıldır gerek hükümet gerekse YÖK politikası gereği komşu ülkelere ve Ortadoğu`ya açılmamız söz konusu. Biz de üniversite olarak bu gaye doğrultusunda hareket ediyoruz" diye konuştu.
Rektör Koçak, Suudi Arabistan’daki üniversitelerle öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi başta olmak üzere farklı alanlarda işbirliği yapmak istediklerini, bu yönde görüşmelerde bulunduklarını anlattı.
Koçak, fuara, çeşitli ülkelerden 382 üniversitenin katıldığını hatırlatarak, “Fuar’da Atatürk Üniversitesi’ni tanıtım kitabı, broşür, küçük el ilanları ve CD şeklinde üç basılı materyal dağıtıldı. Ayrıca yine tanıtım amaçlı promosyon hediyeleri de dağıtıldı. Türkiye üniversiteleri ve hatta çoğu uluslararası üniversitelerden daha donanımlı olarak fuara katılan Atatürk Üniversitesi standında üniversitemize ilgi duyan öğretim üyelerine ve öğrencilere üniversitemiz her yönüyle anlatıldı ve yöneltilen sorular cevaplandırıldı” diye konuştu.
Rektör Koçak, “Bu tip uluslararası fuarlara üniversitemizin katılmasında önemli yararlar olduğunu bir kere daha gördük. Uluslararası arenada öğrencileri ve öğretim üyelerini üniversitemize çekebilmek için, İngilizce eğitim verebilecek öğretim üyesi sayısının yeterli olduğu alanlarda, İngilizce lisans ve yüksek lisans programları açmalıyız. Tıp Fakültesinde buna başladık. Bunu Kimya, Makine Mühendisliği ve Ziraat gibi alanlarda da açarak, yaygınlaştıracağız. Ayrıca Türkçe eğitim alacak öğrencilere hem eğitim öncesi hem de eğitim sırasında Türkçe eğitim vermeliyiz” dedi.
“Gerek daha önce yaptığımız temaslar ve gerekse fuar sırasında yaptığımız görüşmeler sonucunda Suudi Arabistan’ın en önemli üniversitelerinden 4’ünü de ziyaret edip yetkilileriyle görüştük,” diyen Rektör Koçak, bu üniversitelerle yakın gelecekte akademik işbirliği yapmanın temellerinin atılabileceğini vurguladı.
Türkiye’nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün, Riyad Uluslararası Yüksek Öğretim Fuarına Katılan Türk üniversitesi temsilcileriyle Riyad’da bulunan Türk öğretim üyeleri onuruna bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükelçi Gün ile bir süre görüştü. Görüşme’de, Gün, Suudi Üniversiteleriyle yapılacak görüşmeler konusunda yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Rektör Koçak, Büyükelçi Gün’e gösterdiği ilgi nedeniyle Atatürk Üniversitesi’nin plaketini de takdim etti.

 
Dadaş analarına bu yaraşır
 
Tarih, yanlışı affetmiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Edepsizliğe dadaş tepkisi
Denizli Tabipler Odası tarafından düzenlenen bir konferansta Hz. Peygamber ...
Eğitim mi, çile mi?
Palandöken Kayak Merkezi'nin arkasında bulunan köy ve mezralarda yaşayan ...
Ozonlu su içeceğiz..
ESKİ, içme sularındaki sorunların giderilmesi amacıyla ozonlama sistemini ...
 
Yakutiye yanlıştan döndü
Yakutiye Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan tarihi binanın dış ...
Mevlaya emanet olsun Erzurum
TÜİK’in, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi üzerinden yaptığı nüfus sayımı ...
Ceylan'la gurur duyduk
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ...
 
Toraman zoru başardı
İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman’ın girişimleri sonuç getirdi, ...
Hak, artık değirmende değil!
Başbakanlık İnsan Hakları Kuruluna 2009 yılı içerisinde Erzurum’dan 40 ...
TEMA'dan HES gerçeği
TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, HES'lerin doğal dengeyi bozduğunu bildirdi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva