Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
30 Aralık 2010 Perşembe - 07:50

A.Ü mezunlarına iş kuracak

Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun hazırladığı proje kapsamında, üniversiteli genç işsizler eğitilerek, kendi işlerini kurmaları sağlanacak.

A.Ü mezunlarına iş kuracak

Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun hazırladığı proje kapsamında, üniversiteli genç işsizler eğitilerek, kendi işlerini kurmaları sağlanacak.
Proje koordinatörü, Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dursun Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği 'Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında hazırladıkları 'Girişimcilik Projesi' ile 194 bin 237 Avro hibe almaya hak kazandıklarını söyledi.
Atatürk Üniversitesi son sınıfta okuyan ya da yeni mezun işsiz gençlerin istihdama kazandırılması ve kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla proje hazırladıklarını ifade eden Kaya, projeyi İş-Kur ile ortaklaşa yürüteceklerini bildirdi. Kaya, 'Üniversite son sınıfta okuyan 50 öğrenci ile yeni mezun 25 işsiz gence eğitim vereceğiz. Şu ana kadar İş-Kur'a 295 öğrenci başvurmuş. Bir anket uyguluyoruz ve ona göre 75 işsiz genci belirleyeceğiz' dedi.
Doç. Dr. Kaya, projeye dahil olabilmek için ziraat fakültesi gıda mühendisliği bölümü, mühendislik fakültesi makine, inşaat ve çevre bölümleri, işletme fakültesi işletme ve iktisat bölümü, bilgisayar öğretmenliği ve Meslek Yüksekokulunda bu bölümlere karşılık olabilen bölümlerin son sınıfında okuyan veya yeni mezunları kapsadığını belirtti.
Projeye dahil olacak öğrencilerin kayıtlı veya kayıt dışı olarak kesinlikle çalışmaması gerektiğini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti: 'Eğer katılımcımız sigortalı bir işte çalışıyorsa bu İş-Kur tarafından direkt tespit ediliyor. Ancak kayıt dışı çalışıp da projeden yararlanmak isteyenler olabilir. Çalıştığı iş buna kesinlikle engel teşkil etmemelidir. Anket çalışmasının ardından belirlenen 50'si üniversite son sınıf, 25'i de yeni mezun toplam 75 gencimize önce girişimcilik temel eğitimi vereceğiz. 48 saatlik eğitimin ardından performanslarını değerlendireceğiz ve bir üst kademeye geçen öğrencilere 96 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi vereceğiz.'
Teorik eğitimlerin ardından gençleri, kendi işini kuran Türkiye'deki iş adamları ile tanıştırarak, onların deneyimlerinden yararlanmalarını sağlayacaklarını anlatan Kaya, 'Amacımız gençlerin devlet ya da özel sektörde iş bulmak için kapı çalmalarını önleyerek, kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmaktır. Eğitimler sonunda vereceğimiz sertifika da iş başvurusu için değil kendi işlerini kurmak içindir' dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan proje sayesinde, 4 yıllık üniversite mezunu olan ve kendi işini kurmak isteyen gençlere 100 bin TL karşılıksız hibe desteği verildiğini de bildiren Kaya, işini kurmak isteyen gençlere her türlü desteğin verildiğini vurguladı.
Proje kapsamında eğitime tabi tutulacak gençlere günlük 5 Avro da harçlık verileceğini kaydeden Kaya, en az 10 gencin kendi işini kurmasını sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 
 

 
Turizm'de A.Ü atılımı
 
Zam, sürücüleri çileden çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O, gönüllerde taht kurdu
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Y. Canbolat, Rektör Yardımcısı ...
Provokatörlere tokat gibi cevap
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Selim Turgut, ...
Görkemli icazet töreni
Kur’an Kursu’nda hafızlığını ikmal eden 16 kız öğrenciye düzenlenen görkemli ...
 
Mesleki eğitime damga vurdular
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personeli Hüseyin Turgut Eğitim ...
TEMSEN eğitime ışık tutuyor
Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN)’nin 18. kuruluş ...
YİBO'lar sanatçı yetiştirecek
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Şube Müdürlüğü, öğrenciler için ...
 
Yaylalı istişare turunda
Geçtiğimiz aylarda kurulması resmileşen 7 devlet üniversitesi ile Türk-Alman ...
Açık Öğretimde A.Ü. Damgası
Atatürk Üniversitesi, sadece kendi öğrencilerinin değil, açıktan öğretim ...
Üniversitenin de huzuru kaçmasın...!
Atatürk Üniversitesi’nin 43 bini örgün öğretim de olmak üzere 60 binin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva